ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, February 24, 2013

Ολοι φοβούνται το ατύχημα


Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φοβάται το «λάθος» που θα εκτροχιάσει τη χώρα και μαζί ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, o πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ψυθίρισε στο αυτί του Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Ολάντ την περασμένη εβδομάδα :«Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, χρειάζονται χρόνο και πρέπει να αντέξει η Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο, οπότε γίνονται οι εκλογές στη Γερμανία. Μέχρι τότε, μπορεί να συμβεί και κανένα ατύχημα.»

Οι κίνδυνοι όπως αναφέρει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα είναι: 1.μια πιθανή διάλυση της κυβέρνησης συνεργασίας των τριών 2. μια επανάσταση του λαού καθώς η Ελλάδα έχει θυσιάσει την καινούρια γενιά της (η ανεργία)  φτάνει στο 60% ακι 3. οι διεθνείς αγορές ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξάλλου σε κλειστό κύκλο βουλευτών του ομολόγησε πως αν η Ελλάδα τη βγάλει μέχρι τον Ιούνιο, θα απογειωθεί το Σεπτέμβριο.

Πάντως, με τα τελευταία στοιχεία  της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δείχνουν ύφεση στο 8% το τελευταίο τέταρο του 2012 , η προοπτική της Ελληνικής οικονομίας είναι μάλλον ζοφερή.

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης  δεν έχουν δοθεί ακόμη στις τράπεζες γιά την ανακεφαλαίωσή τους. Η ρευστότητα της αγοράς είναι στο μείον.

Οι επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων και η προσθήκη επαχθών φόρων φέρουν μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας και απελπισία στον κόσμο.

Οι επενδυτές διστάζουν να επενδύσουν σε μια χώρα που αλλάζει το φορολογικό της σύστημα από μέρα σε μέρα.

Το ατύχημα μπορεί να συμβεί αν η κυβέρνηση δεν βάλει συγκεριμένους βραχυπρόθεσμους στόχους, αν δεν περικόψει  τις παράλογες δαπάνες των υπουργείων της, αν δεν σταματήσει το κυνήγι των απλών ανθρώπων μέσω της εφορίας.

Η Ελληνική κοινωνία έχει υποστεί αμέτρητες θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια αλλά φαίνεται πως μάλλον θα είναι άκαρπες καθώς ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε η Ελληνική πολιτική ηγεσία συνειδητοποιούν ότι ήγγικεν το τέλος!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!

 Ιουστίνη

 

2 comments:

cook said...

Όχι ατύχημα,δυστύχημα έχει συμβεί,αλλά ουδείς αντιδρά,κι αυτοί,οι έλληνες πολιτικοί,(που το μόνο που έχει απογειωθεί είναι το ανύπαρκτο μυαλό τους),χαμπάρι...εις ματην,όπως λες Ιουστίνη μου....

Justine's Blog said...

Δεν ξέρω πού θα βγεί αυτή η κατάσταση. Σίγουρα,ακόμη δεν έχει έρθει το πλατό, η χώρα βουλιάζει και το ομολογούν οι ηγέτες της.!!!