ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, February 27, 2013

Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Καναδά , μια επιτυχημένη επίσκεψη




 
Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος  με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπέρντ
 
 Ο πρέσβης του ICAO Βαγγέλης Δαμιανάκης με τον συμβολαιογράφο και Αρχοντα του Πατριαρχείου Δημήτρη Μανωλάκο
 Η σύμβουλος τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας Σία Παπατριανταφύλλου και ο εκπρόσωπος τύπου του υπεξ Γρηγόρης Δελαβέκουρας
 Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανάμεσα στον πρόεδρο του Ελληνικού Επιμελητηρίου του Μοντρεάλ κ. Τσίτουρα και τον πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου της Αθήνας
 Συγκινημένος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς το οποίο είχε δωρίσει ως δήμαρχος της Αθήνας. Δίπλα του η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος και ο πρόεδρος της ΕΚΜ Νικόλας Παγώνης
Στο Δημαρχείο υπογράφει στο χρυσό βιβλίο 

Με το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλο
Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με επιχειρηματίες του Μόντρεαλ
 Ο πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας Νοέλ Κινσέλα υποδέχθηκε τον Ελληνα υπεξ θερμότατα στη Γερουσία
 Με την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ τον συνδέουν ωραίες στιγμές
 Μια φορά Δήμαρχος, πάντα Δήμαρχος, γιατί ο Αβραμόπουλος λατρεύει τον κόσμο
 Με την πρώην κυβερνήτη του Καναδά Μικαέλ Ζαν, η οποία αγάπησε την Ελλάδα κατά την εκεί επίσκεψή της
 Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας ανάμεσα στον πρέσβη της Ελλάδας στον ICAO Βαγγέλη Δαμιανάκη(αριστερά), τον πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριο Αγγελόπουλο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνο Καφόπουλο

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τον Καναδά χαρίζοντας αισιοδοξία στους Ελληνες και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το αξιοπρεπές πρόσωπο της Ελλάδας στους Καναδούς.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε δεκτός σε πρωτοφανές φιλικό κλίμα από τον πρόεδρο της Καναδικής Γερουσίας Νοέλ Κινσέλα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υπαινίχθηκε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι άργησαν πολύ να καταλάβουν την κρίση της Ελλάδας. Ο Νοέλ Κινσέλα  υπήρξε φιλόξενος, γενναιόδωρος και άκρως τιμητικός για τον υψηλό επισκέπτη του. Ανοιξε τις πόρτες της Γερουσίας προς τιμήν του καλώντας συναδέλφους του από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου αλλά και την πλήθουσα Ελληνική παροικία της Οττάβας.

Η επίσημη διμερής συνάντηση του Ελληνα υπεξ με τον Καναδό ομόλογό του Τζόν Μπέρντ ήταν επιτυχέστατη, καθότι ο Καναδός υπεξ μίλησε ενθαρρυντικά γιά το ρόλο της χώρας μας στη Μεσόγειο, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχει καναδικό επενδυτικό ενδιαφέρον γιά την Ελλάδα.

Θέματα διμερών σχέσεων, οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, ο ρόλος της χώρας μας ως σταθεροποιητικής δύναμης στην περιοχή της Μεσογείου και οι δυνατότητες καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ σήμερα στην Οττάβα.

Ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τις κοινές αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος του Καναδά που παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Ο Τζον Μπερντ αναφέρθηκε στις δυνατότητες καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στη σημασία της νέας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Καναδά-ΕΕ που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική της διόρθωση θα πρέπει να περάσει στη φάση της ανάπτυξης σύντομα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε τις καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Καναδά εκφράζοντας ευχαριστίες για τη στήριξη του Καναδά στην χώρα μας.

Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών ενημέρωσε τον Καναδό ομόλογό του για τις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα και οι οποίες θα βάλουν τη χώρα στην τροχιά της ανάκαμψης. Ο κ. Αβραμόπουλος επίσης συζήτησε με τον κ. Μπερντ τις νέες δυνατότητες καναδοελληνικών επιχειρηματικών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου, του εμπορίου και του τουρισμού, που μπορούν να αναπτυχθούν με τις νέες συνθήκες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα ως φίλη χώρα των αραβικών χωρών και του Ισραήλ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πιστεύει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά σε μια πολιτική λύση που θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ταραγμένη χώρα.

Οι δύο υπουργοί έδωσαν έμφαση στις δυνατότητες που θα προσφέρει η συνθήκη κινητικότητας των νέων που επικυρώθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τέθηκε σε ισχύ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σ΄αυτό το ταξίδι του έβαλε ψηλά στην ατζέντα:

1.     Την πρόσκληση της Ελλάδας προς τους καναδούς επενδυτές με την υπόσχεση πως όλα αλλάζουν στη χώρα

2.     Τόνισε την σπουδαία γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στη λεκάνη της Μεσογείου καθώς η χώρα επιτέλους επωφελείται από τη Δυση της και την Ανατολή της

3.     Ζήτησε τη συμπαράσταση της ομογένειας στην πατρίδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ηθελα να πώ ότι ο υπουργός παρουσίασε με αξιοπρέπεια και δυναμισμό την εικόνα της χτυπημένης Ελλάδας, έδειξε την προσήνειά του στον απλό Ελληνα, συγκινήθηκε που είδε το άγαλμα της Αθηνάς στην πλατεία της Αθήνας στο Μόντρεαλ. Επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Μόντρεαλ γιατί όπως είπε: «Μια φορά Δήμαρχος Πάντα Δήμαρχος».

Στο Τορόντο είδε την ομογένεια στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο, επισκέφθηκε τον ηγέτη της Ορθοδοξίας του Καναδά κ. Σωτήριο, συνομίλησε με Ελληνοκαναδούς και Καναδούς επενδυτές γιά το ζητούμενο.

Στο Μόντρεαλ ένιωσε τη ζεστασιά της επιστροφής στην αδελφή πόλη της Αθήνας, μίλησε προς τους ομογενείς στην ΕΚΜ, κάλεσε τους επενδυτές κατά την ομιλία του στο γεύμα του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μοντρεάλ.

Ηταν μια επίσκεψη που είχε πολιτική σημασία, περιείχε στρατηγική γιά το μέλλον της ανάπτυξης της χώρας μας και ήταν μια υπενθύμιση προς τον Οικουμενικό Ελληνισμό πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη!

Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στους ενορχηστρωτές αυτής της επιτυχέστατης επίσκεψης:  τον πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριο Αγγελόπουλο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνο Καφόπουλο. Οι τρείς Ελληνες διπλωμάτες απέδειξαν ότι είναι δικτυωμένοι με την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και μπορούν να προετοιμάσουν το έδαφος για την Ελλάδα της επόμενης μέρας!

ΟΙ τρείς διπλωμάτες μας είναι άξιοι στο ρόλο που έχουν κληθεί να επιτελέσουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς γιά την εικόνα χώρας μας!

 

2 comments:

pylaros said...

Πράγματι ήταν επιτυχημένη η Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος στον Καναδά.

Είδα και τα νέα από τα δορυφορικά της Ελλάδος, δεν ξέρω αν θα έρθει κι εδώ όμως αγαπητή μου Ιουστίνη παρακαλώ δες μια δημοσίευση που έχω βάλει στο Http://pylaros.blogspot.com
που αφορά όλους εμάς τους βετεράνους πια μετανάστες, μια κι έχουμε βγει σε σύνταξη
(στην Αχρηστία) από απόψεως εργασίας, γήρατος, κοινωνικών επαφών, που όμως επιμένουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο να προσκυνάμε τα χώματα που γεννηθήκαμε.

Χαιρετισμούς

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Το διάβασα το δίκαιο παράπονό σου και έχεις απόλυτο δίκιο. Ντροπή τους να χτυπάνε στα τυφλά κι όποιον πιάσουν αυτοί που δεν φορολογούν τους πλούσιους!