ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, February 9, 2013

Η αριστεία τιμήθηκε πάλιν φέτος



 Περήφανη για την αριστεία τους
 Η Βιολέτα αριστεύει στο Πολυτεχνείο του McGill
 Η οικογένεια Γιαννέλη εν παρατάξει
 Ο Αλέξανδρος παλιός υπότροφος και ο τρέντυ Τέντυ
 Τεντυ με γενικό πρόξενο της Ελλάδας Θάνο Καφόπουλο
 Ανάμεσα στο ζεύγος Γιώργου και Αμαλίας Μαρκάκη
 Χάρηκα ιδιαίτερα για την ανοδική πορεία της Βιολέτας και του Ιάσωνα στα δικά μας πανεπιστήμια

 
 
 

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ελληνικό Ιδρυμα Υποτροφιών βράβευσε τους άριστους φοιτητές ανά τα Πανεπιστήμια του Κεμπέκ. Για μάς ήταν ξεχωριστή χαρά, καθώς για πρώτη φορά προσφέραμε υποτροφία στο όνομα της Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη, της αδελφής μου που μας εγκατέλειψε για τη γειτονιά των Αγγέλων το 2004. Την επόμενη χρονιά η υποτροφία θα χρηματοδοτηθεί από την οικογένεια του αδελφού μου Απόστολου Φραγκούλη στο όνομα της Κωνσταντίνας μας.

Επίσης, νιώσαμε ιδιαίτερη περηφάνεια καθώς φέτος βραβεύτηκαν δύο απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου οι οποίοι διαπρέπουν στις εδώ σπουδές τους. Τόσο η Βιολέτα Νικολαϊδου όσο και ο Ιάσων Γκούντης έχουν πάρει άριστα 4 στα μεταπτυχιακά τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών των Πανεπιστημώιν McGill και Concordia αντίστοιχα.

Η υποτροφία της Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη απονεμήθηκε στην φοιτήτρια διδακτορικού Επιστημών Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου McGill Μυρτώ Μπράντεκερ, η οποία απουσίαζε από την τελετή λόγω κακοκαιρίας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας γιά τον καλόν αγώνα και την αριστεία τους!

Τζουστινάκι

Τα ονόματα των υποτροφιών και των υποτρόφων

Το Ελληνικό Ιδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ απένειμε χθές βράδυ σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο του Μαγκίλ δέκα υποτροφίες σε αντίστοιχους αριστούχους φοιτητές Ελληνικής καταγωγής γιά την αριστεία τους στις πανεπιστημιακές τους σπουδές ανά τα ανώτατα ειστημονικά ιδρύματα του Κεμπέκ.Φέτος, ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν δύο Ελληνες μεταπτυχιακοί φοιτητές, η Βιολέτα Νικολαϊδου και ο Ιάσων Γκούντης, που έχουν τελειώσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γιάννης Χατζηνικολάου: «Το Ιδρυμα επιβραβεύει με κριτήρια αντικειμενικά και ακαδημαϊκά τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής μας παροικίας που αρίστευσαν τις σπουδές τους»

Η υποτροφία Καναδικού Ινστιτούτου Χαλυβοκατασκευών δόθηκε στην Βιολέτα Νικολαϊδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου McGill,η υποτροφία του βουλευτή Γκί Ουελέτ δόθηκε στον Ιάσωνα Γκούντη, μεταπτυχιακό φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κονκόρντια. Οι ως άνω φοιτητές είναι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Η υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ απονεμήθηκε στην φοιτήτρια Οικονομικών του Πενπιστημίου ΚονκόρντιαΣτέφανι Λαμπριανάκος-Ρεϊμόν, η υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μητροπολιτικού Μοντρεάλ δόθηκε στην Μαρκέλλα Γεωργιάδη μεταπτυχική φοιτήτρια του τμήματος Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, η υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ απονεμήθηκε στον Τζόν Ταμπάκα, μεταπτυχιακό φοιτητή της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Μαγκίλ.

Η υποτροφία της οικογένειας Χαραλαμπάκη απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Γκιόκα, διδακτορικό φοιτητή της Νομικής του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, η υποτροφία της οικογένειας Καλλιπολίτη δόθηκε στον Α. Σ. Παπαδόπουλο- Μπότενμπρουχ, φοιτητή Εμπορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μαγκίλ, η υποτροφία του Ιδρύματος Τσόλη στην Εμμανουέλα Λαμπρόπουλος φοιτήτρια μέσης εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μαγκίλ, η υποτροφία του βουλευτή Τζέρρυ Σκλαβούνου στην Ανν Μαρί Σαντορινάιου, φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου του Σέρμπρουκ και η υποτροφία Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη στη Μυρτώ Μπράντεκερ,φοιτήτρια διδακτορικού στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μαγκίλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση από τον επόμενο χρόνο θα προσφέρει μια ανάλογη υποτροφία.
Η βραδυά πλαισιώθηκε με ένα κονσέρτο από το μουσικό τρίο του Μάρκου Μανιάκα.

5 comments:

Μηθυμναίος said...

Ιουστινάκι, στέκομαι στην πρωτοβουλία σας να προσφέρετε υποτροφία στο όνομα της αγαπημένης σου και αξέχαστης Κωνσταντίνας!

Μπράβο, χίλια μπράβο σας!
Και συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες!

pylaros said...

Συγχαίρω την πρωτοβουλία σας να δώσεται υποτροφίες εις μνήμην της αγαπημένης σας Κωνσταντίνας.


έτσι ο Ελληνισμός δεν θα χαθεί ποτέ!

Χαιρετώ σας

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Στράτο μου,
Ηταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε γιά τη μικρή καλλονή μας. Θα ευφραίνεται η ψυχή της που από ψηλά βοηθάει κάποια παιδιά στις σπουδές τους. Λάτρευε τα παιδιά η Κωνσταντίνα μας. Καλή Κυριακή από ηλιόλουστο παγωμένο Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Γαβρίλη,
Ισως είναι η πιό ανταποδοτική δωρεά. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Φιλιά από λαμπερό Μόντρεαλ σε μπιλοζίρια

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου,
από ζεστές καρδιές
και εύκαρπο νου,
πιστεύω
θα ακολουθήσουν κι άλλα αξιόλογα!

Να είστε πάντα καλά και να την θυμάστε.

Πάντα με την αγαπή μας,
Υιώτα
Δημήτρης, ΝΥ!!!