Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Monday, April 15, 2013

Ο δικός μας Τζάστιν με 80% στο πηδάλιο των Φιλελευθέρων του Καναδά
Η Ελληνική παροικία γιορτάζει από χθές το βράδυ την ιστορική νίκη του Τζάστιν Τρουντό, ο οποίος αναδείχθηκε αρχηγός του ομοσπονδιακού Φιλελεύθερου κόμματος με 80% σε μια κομματική εκλογική αναμέτρηση που έγινε μέσω διαδικτύου και συγκέντρωσε 104.552 ψηφοφόρους.

Ο 41χρονος γιός του θρυλλικού Καναδού πρωθυπουργού Πιέρ Ελιοτ Τρουντό εκλέγεται στην περιοχή Παπινό, κομμάτι της οποίας είναι το ελληνοκρατούμενο Πάρκ Εξτένσιον του Μοντρεάλ. Ετσι, ο πολλά υποσχόμενος Τζάστιν Τρουντό , βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελληνική παροικία, συμμετέχει στις εθνικές γιορτές των Ελλήνων και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα ελληνικά κοινοτικά δρώμενα. Κατά την πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη λεωφόρο Ζαν Ταλόν έλαβε μέρος συνοδευόμενος από τον γιό του Ξαβιέ.Ποιός είναι ο Τζάστιν Τρουντό

Ο 41χρονος Τζάστιν Τρουντό γεννήθηκε στην πρωθυπουργική αυλή της Οττάβας τα Χριστούγεννα του 1971 μέσα στον πρωτοσέλιδο έρωτα των γονιών του  του 51χρονου τότε  πρωθυπουργού Πιέρ Ελλιοτ Τρουντό και της 29χρονης χίπισσας Μάργκαρετ Σινκλαίρ.

Ηταν το παιδί της κάρτ ποστάλ, το ζηλευτό αγοράκι για το οποίο γιαγιάδες και μαμάδες έπλεξαν πουλόβερ και κασκόλ στέλνοντάς τα ως δώρα στο πρωθυπουργικό ζεύγος. Η Τρουντομάνια βρισκόταν  στο απόγειό της.

Ο Τζάστιν μεγάλωσε στις πρωθυπουργικές αυλές, βιώνοντας το τραυματικό διαζύγιο των γονιών του, όπως κάθε άλλο φυσιολογικό παιδί, μόνο που μέχρι τα 13 του χρόνια είχε συνοδέψει τον πατέρα του στα πρωθυπουργικά ταξίδια γνωρίζοντας 51 χώρες του κόσμου.

Ο Τζάστιν μαζί με τους δύο άλλους αδελφούς του, τον Σάσα και τον Μάικλ, μεγάλωσε υπό την αυστηρή επιτήρηση του πατέρα του Πιέρ Ελιοτ Τρουντό, ο οποίος επέβλεψε την ανάπτυξη των γιών του στη μονογονεϊκή οικογένεια, που απέμεινε μετά το διαζύγιό του με τη Μάργκαρετ. Ο πρώην Καναδός πρωθυπουργός , γνωστός για τη συντηρητική ανατροφή που έδωσε στα παιδιά του, τα οδήγησε από νωρίς στα σπόρ, ακολουθώντας το αρχαίο ρητό «Νούς υγιής εν σώματι υγιεί».

Ωστόσο, ο πρωτότοκος γιός της οικογένειας φαίνεται πως δεν είχε βάλει στο νού του να γίνει πολιτικός, παρότι η προσωπική γοητεία του και η λάμψη του οδηγούσαν τα μέλη της μητρικής οικογένειας Σινκλάιρ αλλά και τους φίλους του μακαριστού πρωθυπουργού να ελπίζουν πως μια μέρα ο Τζάστιν θα αναλάμβανε το πηδάλιο του κόμματος των Φιλελευθέρων και μετά του Καναδά.

Ετσι ο Τζάστιν πέρασε μια ανέμελη εφηβεία και μια πιό ανέμελη πρώτη νεότητα. Ερωτεύθηκε, απογοητεύθηκε, πήρε το πρώτο πτυχίο του στις τέχνες, το δεύτερο πτυχίο στην Εκπαίδευση, παράτησε το πολυτεχνείο, παράτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα. Εγινε το άστατο πλουσιόπαιδο, που δεν εμπιστευόταν κανείς.

Εκανε τον προπονητή στο σνόουμπορντ, τον δημοσιογράφο, τον εκφωνητή του ραδιοφώνου και κατέληξε ότι τίποτε από αυτά δεν ταίριαζε στον ανήσυχο χαρακτήρα του. Οταν παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Σοφί Γκρεγκουάρ έβαλε πλώρη να γίνει ένας καλός σύζυγος, ένας άξιος πατέρας κι ένας σοβαρός πολιτικός. Ετσι, άρχισε τις περιοδείες των διαλέξεων συγκεντρώνοντας χρήματα για την πολιτική του καριέρα.

Ο Τζάστιν επέδειξε τις αρετές ενός πολλά υποσχόμενου πολιτικού, όταν εκφώνησε τον επικήδειο στην κηδεία του πατέρα του, πρωθυπουργού Πιέρ Ελλιοτ Τρουντό το 2000. Ο Τζάστιν με το χάρισμά του καθήλωσε στους τηλεοπτικούς δέκτες εκατομμύρια θεατές, που διέγνωσαν πως μια μέρα θα γινόταν ο νεος ηγέτης του Καναδά.

Ο Τζάστιν όμως σχεδίασε προσεκτικά τα επόμενα βήματα της πολιτικής καριέρας του. Οταν το 2007 ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Στεφάν Ντιόν του αρνήθηκε την εύκολη έδρα του Ουτρεμόντ, ο νεαρός γόνος Τρουντό έτρεξε για το χρίσμα του βουλευτή στην περιοχή Παπινό. Στις 8 Οκτωβρίου 2008 κέρδισε την έδρα της Παπινό ενώ το Κόμμα των Φιλελευθέρων είχε καταβυθιστεί στις εθνικές εκλογές.

Ο νεαρός Τρουντό έγινε το αγαπημένο παιδί της ελληνοκρατούμενης γειτονιάς του Πάρκ Εξτένσιον, καθώς η εν λόγω περιοχή στην καρδιά του Μόντρεαλ, αποτελεί μέρος της περιφέρειας Παπινό.

No comments: