ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, April 6, 2013

Τζάστιν Τρουντό, ο Πορφυρογέννητος γιός του πρωθυπουργού!



Της ΙουστίνηςΦραγκούλη-Αργύρη

 

Ο Τζάστιν Τρουντόγεννήθηκε «Πορφυρογέννητος». Ετσι ονόμαζαν οι Βυζαντινοί τα παιδιά των αυτοκρατόρων που γεννιόνταν όταν ο πατέρας τους ασκούσε καθήκοντα αυτοκράτορος, καθώς έβλεπαν το φώς της ζωής  κάτω από την αυτοκρατορική πορφύρα, το επίσημο αυτοκρατορικό ένδυμα.

Ο 42χρονος Τζάστιν Τρουντό γεννήθηκε στην πρωθυπουργική αυλή της Οττάβας τα Χριστούγεννα του 1971 μέσα στον πρωτοσέλιδο έρωτα των γονιών του  του 51χρονου τότε  πρωθυπουργού Πιέρ Ελλιοτ Τρουντό και της 29χρονης χίπισσας Μάργκαρετ Σινκλαίρ.

Ηταν το παιδί της κάρτ ποστάλ, το ζηλευτό αγοράκι για το οποίο γιαγιάδες και μαμάδες έπλεξαν πουλόβερ και κασκόλ στέλνοντάς τα ως δώρα στο πρωθυπουργικό ζεύγος. Η Τρουντομάνια βρισκόταν  στο απόγειό της.

Ο Τζάστιν μεγάλωσε στις πρωθυπουργικές αυλές, βιώνοντας το τραυματικό διαζύγιο των γονιών του, όπως κάθε άλλο φυσιολογικό παιδί, μόνο που μέχρι τα 13 του χρόνια είχε συνοδέψει τον πατέρα του στα πρωθυπουργικά ταξίδια γνωρίζοντας 51 χώρες του κόσμου.

Ο πρώτος γιός μιας οικογένειας με τρία αγόρια, ήταν σίγουρα αυτός που μάθαινε πρώτος τα καλά και τα κακά μυστικά, αποτελώντας τον κυματοθραύστη για τους δυό μικρότερους αδελφούς του.

Ο Τζάστιν μεγάλωσε υπό την αυστηρή επιτήρηση του πατέρα του Πιέρ Ελιοτ Τρουντό, ο οποίος επέβλεψε την ανάπτυξη των γιών του στη μονογονεϊκή οικογένεια, που απέμεινε μετά το διαζύγιό του με τη Μάργκαρετ. Ο πρώην πρωθυπουργός , γνωστός για τη συντηρητική ανατροφή που έδωσε στα παιδιά του, τα οδήγησε από νωρίς στα σπόρ, ακολουθώντας το αρχαίο ρητό «Νούς υγιής εν σώματι υγιεί».

Ωστόσο, ο πρωτότοκος γιός της οικογένειας φαίνεται πως δεν είχε βάλει στο νού του να γίνει πολιτικός, παρότι η προσωπική γοητεία του και η λάμψη του οδηγούσαν τα μέλη της μητρικής οικογένειας Σινκλάιρ αλλά και τους φίλους του μακαριστού πρωθυπουργού να ελπίζουν πως μια μέρα ο Τζάστιν θα αναλάμβανε το πηδάλιο του κόμματος των Φιλελευθέρων και μετά του Καναδά.

Ετσι ο Τζάστιν πέρασε μια ανέμελη εφηβεία και μια πιό ανέμελη πρώτη νεότητα. Ερωτεύθηκε, απογοητεύθηκε, πήρε το πρώτο πτυχίο του στις τέχνες, το δεύτερο πτυχίο στην Εκπαίδευση, παράτησε το πολυτεχνείο, παράτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα. Εγινε το άστατο πλουσιόπαιδο, που δεν εμπιστευόταν κανείς.

Εκανε τον προπονητή στο σνόουμπορντ, τον δημοσιογράφο, τον εκφωνητή του ραδιοφώνου και κατέληξε ότι τίποτε από αυτά δεν ταίριαζε στον ανήσυχο χαρακτήρα του. Οταν παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Σοφί Γκρεγκουάρ έβαλε πλώρη να γίνει ένας καλός σύζυγος, ένας άξιος πατέρας κι ένας σοβαρός πολιτικός. Ετσι, άρχισε τις περιοδείες των διαλέξεων συγκεντρώνοντας χρήματα για την πολιτική του καριέρα.

Τα γεράκια του κόμματος των Φιλελευθέρων είχαν δεί στο Τζάστιν τις αρετές ενός πολλά υποσχόμενου πολιτικού, όταν εκφώνησε τον επικήδειο στην κηδεία του πατέρα του, πρωθυπουργού Πιέρ Ελλιοτ Τρουντό το 2000. Ο Τζάστιν με το χάρισμά του καθήλωσε στους τηλεοπτικούς δέκτες εκατομμύρια θεατές, που διέγνωσαν πως μια μέρα θα γινόταν ο νεος ηγέτης του Καναδά.

Ο Τζάστιν όμως σχεδίασε προσεκτικά τα επόμενα βήματα της πολιτικής καριέρας του. Οταν το 2007 ο αρχηγός των Φιελελυθέρων Στεφάν Ντιόν του αρνήθηκε την εύκολη έδρα του Ουτρεμόντ, ο νεαρός γόνος Τρουντό έτρεξε για το χρίσμα του βουλευτή στην περιοχή Παπινό. Κέρδισε από τον πρώτο γύρο τους αντιπάλους του, στους οποίους ανήκε και η Μαίρη Ντέρος. Στις 8 Οκτωβρίου 2008 κέρδισε την έδρα της Παπινό ενώ το Κόμμα των Φιλελευθέρων είχε βυθιστεί στις εκλογές.

Ο νεαρός Τρουντό έγινε το αγαπημένο παιδί της γειτονιάς του Πάρκ Εξτένσιον, πλησιάζοντας τους Γάλλους της ανατολικής περιοχής αλλά και τους μετανάστες που ανήκουν σε διάφορες εθνικές κοινότητες. Ο Τζάστιν είβρίσκεται πολύ κοντά στους Ελληνες, δεν λείπει από τις εθνικές επετείους και προσπαθεί να υποστηρίξει κάθε προσπάθειά τους.

Τώρα ο Τζάστιν τρέχει για την ηγεσία των Φιλελευθέρων και ζητάει την εμπιστοσύνη του λαού αλλά και των μέσων ενημέρωσης. Κανείς δεν του χαρίζεται γιατί όλοι θεωρούν πως ο γόνος Τρουντό βρίσκεται εκεί λόγω του πατέρα του. Είναι συνχώς στο στόχαστρο της καχυποψίας.

Αλλά στις 14 Απριλίου όταν θα έχει κερδίσει το χρίσμα στην ηγεσία των Φιλελευθέρων μετά επό ένα χρόνο περιοδείας απ΄άκρη στον Καναδά, οι Φιλελευθεροι θα έχουν δανειστεί τη φρεσκάδα του και ο Καναδάς θα διαθέτει μια νέα πολιτική ελπίδα!

 

 

 

 

No comments: