ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, June 19, 2013

Ο Θάνος Καφόπουλος επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ

Σε επίτιμο δια βίου μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ ανακηρύχθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ,  Θάνος Καφόπουλος σε ειδική τελετή που οργανώθηκε στο
Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.

 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας,  Νικόλας Παγώνης επέδωσε τιμητικη πλακέτα στον γενικό πρόξενο, η οποία αναγράφει:"Η Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ ευγνωμονούσα ανακηρύσσει τον Εντιμότατο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Α. Καφόπουλο Επίτιμο μέλος της Κοινότητας γιά την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, το αμέριστο ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του προς τον Ελληνισμό του Μοντρεάλ"

 

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο γερουσιαστής Λίο Χουσάκος, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος ήταν μερικοί από τους ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δημιουργική παρέμβαση και υποστήριξη του γενικού προξένου προς την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ και ειδικότερα προς τα ημερήσια ελληνικά σχολεία «Σωκράτης» και «Δημοσθένης».

 Από την πλευρά του ο Θάνος Καφόπουλος ευχαρίστησε την Κοινότητα για την τιμή να τον ανακηρύξει σε επίτιμο μέλος της σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

 «Από την πρώτη στιγμή που πέρασα το κατώφλι αυτής της Κοινότητας και γνώρισα τους ανθρώπους της κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι το ξεχωριστό και μοναδικό σε όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς. Πέραν των εξαιρετικών εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει, συντηρεί και λειτουργεί πέντε διαμάντια, τα σχολεία Σωκράτης και Δημοσθένης. Χάρη σε αυτά τα σχολεία, οι Έλληνες του Μοντρεάλ είναι πιό "¨Έλληνες" από κάθε άλλη κοινότητα του εξωτερικού, υπό την έννοια ότι η ελληνική γλώσσα διατηρείται και ομιλείται από ομογενείς δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Και η γνώση της ελληνικής είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο για κάθε πολίτη του κόσμου σήμερα. Δεν είναι απλώς ένα μέσο να διατηρηθούν οι δεσμοί με την Πατρίδα αλλά, πολύ περισσότερο, ένα εργαλείο για την οικουμενική αντίληψη των πραγμάτων.

 Τα σχολεία αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε και να τα αναπτύξουμε και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε με την αμέριστη υποστήριξη και καθοδήγήση του κ. Πρέσβυ, ο  οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Κοινότητας και των σχολείων προσφέροντας ανεκτίμητο και πολυεπίπεδο έργο.»

 
Ιουστίνη Φραγκούλη

 
 Με τον κουμπάρο μου Στράτο Στίβενς αειθαλή κι ακούραστο συμμέτοχο των δρώμενων
 Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος (δεξιά) είπε ωραία λόγια για τον γενικό πρόξενο Θάνο Καφόπουλο
 Οι δύο διπλωμάτες με τον πρόεδρο της ΕΚΜ Νικόλα Παγώνη
 Το ζεύγος Βρησηίδας και Μιχάλη Παϊδούση
 Με το γιατρό των παιδιώ Απόστολο Παπαγεωργίου

Ο εκδότης του Βήματος Χρήστος Μανίκης με την παρέα του
 Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΜ Γιώργος Καρύδης με τη γλυκειά του σύζυγο
 Ο Γιαντζούλης Τζούνιορ είναι καταπληκτικός στις παρουσιάσεις . Εδώ με τον εκδότη των Ελληνοκαναδικών Νέων Γιώργο Γκιούσμα
 Ζευγαράκι
 Δημοτική σύμβουλος Μάιρη Ντέρος με γερουσιαστή Λίο Χουσάκο
 Με το γερουσιαστή συμφωνούμε ότι διαφωνούμε
 Η Μαρία Φωτόπουλος είναι πάντα μέσα σε όλα
 Η συγγραφέας Σοφία Φλώρακα είναι σπουδαία
 Με Ζωή Μπάτση (τρες σικ) και Τζόν
 Με Γιώργο Καρύδη
 Σπύρος Μοντζενίγος, κα Γεωργιάδου (δοικητικό συμβούλιο ΕΚΜ) και Τέντ Αργύρης
 Αναμεσα στομ Κυριάκο Πολυμενάκο και τον Τεντ. Καθιστός ο Στράτον Στίβενς
 Με Αμαλίτσα αγκαλιά
 Με τηλεοπτικό παραγωγό Γι'αννη Κόκκωνα
 Η μαθήτρια της φωτό τραγούδησε Μάνο Χατζιδάκι
 Το τραπέζι των ντοτόρων. Δεξιόθεν προς τα αριστερά δρ. Α Παπαγεωργίου, δρ Α. Κατσάρκας μετά συζύγου αυτού

 Ο Τεντ γουστάρει δημοσιογραφικές συζητήσεις με Γιάννη Κόκκωνα
 Ανάμεσα από Ζωή Μπάτση και κα Γεωργιάδου
Με το ζεύγος του δόκτωρα Μητράκου γελάκια και χαρούλες!

2 comments:

Fairy-Mairy said...

Panta kala na pernate !!

Justine's Blog said...

Ευχαριστούμε fun girl!!! Ακουσα ότι είχατε πάρτυ μετά!