ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, August 26, 2013

Booktique, ένας φρέσκος άνεμος πνέει για το βιβλίο!

Οταν έκλεισε η Εστία, το ιστορικό βιβλιοπωλείο επί της Σόλωνος, όπου γαλουχήθηκα στη μεγάλη λογοτεχνία με τα όλα τα βιβλία του , τα κλασικά και τα καινούρια κατά τα φοιτητικά έτη στη Νομική Αθηνών, νόμιζα ότι το βιβλίο στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχει ελπίδα...

Κι όμως, χθές αναπτερώθηκε το ηθικό μου. Η νέα γενιά των βιβλιοπωλών επενδύει στο χειροπιαστό βιβλίο, σ΄αυτό που διαβάζουμε ξεφυλλίζοντας, γοητευμένοι από το γύρισμα των σελίδων, από το απαλό χαρτί του εξωφύλλου. Βρήκα τη Φανή Χαριτάκη, τη λατρεμένη κόρη της Σοφίκας Ελευθερουδάκη, να έχει στήσει το δικό της μαγαζί στην καρδιά του Κολωνακίου, προτείνοντας ποιοτική λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, καθώς κι ένα μακρύ κατάλογο παιδικών βιβλίων. Το νέο μοντέρνο και λαχταριστό βιβλιοπωλείο Booktique με τη μίνιμαλ άποψη περί διάταξης χώρου είναι ένα κόσμημα, που φέρει την υπογραφή της νεότητας και της ανανέωσης.

Είδα πολλούς και ενδιαφέροντες νέους τίτλους και πολλά, μα πάμπολλα παιδικά βιβλία. Μια γωνιά για τα παιδιά με τη ζωγραφιά του Μικρού Πρίγκηπα έχει ετοιμασθεί για τα παιδάκια.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια της υπέροχης Φανής Χαριτάκη!!! Με ωραία βιβλία, χαμόγελα κι ευχές!!!

Τζουστινάκι χαρωπόν

 

Booktique,Πατριάρχου Ιωακείμ 21 (Λουκιανού γωνία)

Τηλ. 2107235425

 Μικρέ μου Πρίγκηπα, ΄πρώτο εξωσχολικό ανάγνωσμα του γιού μου
 Ωραίοι μίνιμαλ πάγκοι που αναδεικνύουν τα βιβλία

 Μικρέ μου Πρίγκηπα είσαι φίλος μου
 Σχολικά είδη αλά μόντ

Ωραία επιγραφή για ένα ωραίο βιβλιοπωλείο

2 comments:

Μηθυμναίος said...

Έτσι δε λένε; Το μήλο θα πέσει κάτω απ' τη μηλιά!
Το έχει η οικογένεια, βλέπεις...
Τέτοιες προσπάθειες, σε τέτοιους δυσανάγνωστους καιρούς, θα πρέπει να αναδεικνύονται και να υποστηρίζονται.

Ιουστινάκι καλωσόρισες στην πατρίδα!

Justine's Blog said...

Ναι κάτω απ΄τη μηλιά έπεσεν ετούτο το μήλο. Και είναι όμορφο και χωμύδες. Σε δυσανάγνωστους καιρούς ένα και΄νούριο βιβλοπωλείο είναι ΄πηγή χαράς κι ελπίδας. Φιλί της Αθήνας