Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Thursday, May 21, 2015

Αριστα Δέκα στην επιχειρηματικότητα των Ελλήνων του Μόντρεαλ!!!


Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Σε μια λαμπρή τελετή δόθηκαν χθες τα βραβεία «Δέκα» του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου του Μόντρεαλ, τιμώντας 10 Ελληνες του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της ευρύτερης Ελληνικής παροικίας, που καταξιώθηκαν στους τομείς τους ανά την πόλη του Μοντρεάλ και εκτός αυτής.

Το βραβείο Επιχειρηματικότητας της χρονιάς έλαβαν οι Τζόν και Βασίλειος Γεωργούδης για την εταιρεία ασφαλιστικών συστημάτων LANVAC.

Το βραβείο νεαρού επιτυχημένου επαγγελματία έλαβε ο Ηλίας Ρετσινάς, δικηγόρος κτηματομεισιτκών υποθέσεων στην μεγάλη εταρεία Fasken-Martineau.

Το βραβείο νεαρού επιχειρηματία της χρονιάς έλαβε ο Παντελής Σιούνης για την εταιρεία λουκουμάδων Mr. Puffs, που έχουν κάνει το ελληνικό επιδόρπιο πασίγνωστο ανά το Μόντρεαλ.

Το βραβείο του Επαγγελματία της χρονιάς πήρε ο δικηγόρος Τζέιμς Παπαδημητρίου που εργάζεται στην εταιρεία McCarthy Tetrault

Το βραβείο του Ελληνισμού έλαβε η εφημερίδα Το Ελληνοκαναδικό Βήμα για την προσφορά του στην ομογενειακή ειδησεογραφία του Μόντρεαλ.

Το βραβείο υπηρεσιών προς την Κοινότητα πήρε ο Δημήτρης Τζώρτζης για την συνεισφορά του στη λαογραφική συνείδηση και εξέλιξη της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ.

Το βραβείο «Γυναίκα-Επιχειρηματίας της Χρονιάς» έλαβε η Πατ Κυριακού για την επιτυχημένη και διαρκώς ανερχόμενη εταιρεία σχολικής ένδυσης “Loft”.

Το βραβείο εκ μέρους του προέδρου του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γεώργιου Αλεξόπουλου, παραδόθηκε στον εξαιρετικό παιδίατρο/νεογνολόγο δρα Απόστολο Παπαγεωργίου για το πολυσχιδές και πρωτοπόρο έργο του στην νεογνολογία και περιγεννητική, καθώς και για την παροχή των παιδιατρικών του γνώσεων στα παιδιά της παροικίας. Ηταν μια συγκινητική στιγμή καθώς οι Ελληνες της νέας γενιάς, χθεσινοί πελάτες του και σημερινοί γονείς της νέας γενιάς των πελατών του δρος Παπαγεωργίου τον αποθέωσαν για την επιστημονική πορεία του και την ανθρωπιά του με παρατεταμενα χειροκροτήματα.

Συγχαρητήριες επιστολές απο τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ. Φιλίπ Κουγιάρ, καθώς και απο τον πρωθυπουργό του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, επισήμαναν την σημαντική πορεία του σπουδαίου Ελληνα νεογνολόγου.

Τα μικρά βίντεο με τα μίνι βιογραφικά ενός εκάστου των βραβευθέντων έκαναν τη βραδυά πιό ζωντανή και ενδιαφέρουσα αυτή τη χρονιά.

Οι λαμπρές Ελληνίδες δημοσιογράφοι Αφροδίτη Σάλας του CTV και Τζοάν Βράκας οικοδέποινα της εκπομπής Breakafast Television and City , ήταν οι οικοδέσποινες της βραδυάς, που έκλεισε με το βραβείο απο τον πρόεδρο Γεώργιο Αλεξόπουλο προς τον δρα Απόστολο Παπαγεωργίου, στεφανώνοντας την επιτυχημένη εκδήλωση.

Ο σφιχτός, ζωντανός, εναργής λόγος του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Νικόλαου Σιγάλα, καθώς και εκείνος του προέδρου της Καναδικής Γερουσίας Λίο Χουσάκου έδεσαν τη βραδυά με το μήνυμα της προόδου και τη φιλεργίας για τους Ελληνες του Μόντρεαλ, που εντάσσονται στο επιχειρηματικό και επαγγελματικό δυναμικό της μητρόπολης του Καναδά. Παρούσα εκ μέρους του Δήμου ήταν η αντιπρόσωπος του Δημάρχου, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος.
 
Με τη δημοσιογράφο Τζοάνα Βράκας, που παρουσίασε μαζί με την Αφροδίτη Σάλας τη βραδυά
 Δυό καταξιωμένοι επιστήμονες-γιατροί και πολυαγαπημένοι μου. Ο δρ. Αθανάσιος Κατσάρκας ωρυλα και ο βραβευθείς δρ. Απόστολος Παπαγεωργίου, νεογνολόγος, καθηγητές του McGill και πολυαγαπημένοι φίλοι
 Παρατεταμένο χειροκρότημα για τον δρα Α. Παπαγεωργίου που έλαβε το βραβείο του προέδρου από τον πρόεδρο Γεώργιο Αλεξόπουλο
 Πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρώην πρόεδρος της ΕΚΜΜ Τζόν Θεοδοσόπουλος με τις δημοσιογράφους Αφροδίτη Σάλας και την υπογράφουσα
 Το ζεύγος Χουσάκου με τους δόκτορες Κατσάρκα και Παπαγεωργίου
 Ο άρτι ορκισθείς πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας, Λίο Χουσάκος με την γοητευτική σύζυγό του
 Δύο πρώην πρόεδροι της ΕΚΜΜ, Τζόν Θεοδοσόπουλος και Μπίλ Μπαλαμπάνος
 Η αγαπημένη Πάτ Κυριακού πήρε το βραβείο της γυναίκας επιχειρηματία της χρονιάς. Αξια
 Ανάμεσα από τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Ντέρος και την Αφροδίτη
 Ο πρέοδρος του Επιμελητηρίου Γεώργιος Αλεξόπουλος με τον δρα Παπαγεωργίου
 Αφροδίτη και Μαίρη
 Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Νικόλας Σιγάλας έδωσε ωραία μεστή ομιλία, όπως πάντα άλλωστε
 Αριστερά ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης, δεξιά ο δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης και η Αφροδίτη Σάλας
 Ο δρ. Απόστολος Παπαγεωργίου ανεμασε στη σύζυγό του και το γιό του , στα δεξιά μια φίλη τους
 Με την πρόεδρο της ωραίας και επιτυχημένης βραδυάς Κωνσταντίνα Καρβέλας
 Η Αφροδίτη Σάλας, είναι επιτυχημένη δημοσιογράφος του μεγάλου καναδικού καναλιού CTV
Το βραβείο του Ελληνοκαναδικού Βήματος παρέλαβε η Γλυκερία Μανίκη

No comments: