Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Sunday, May 31, 2015

Με τα φτερά του Ελληνισμού της SkyGreece απο το Μόντρεαλ στην Αθήνα!


 Της Ιουστίνης Φραγκούλη

 

Αφότου έκλεισε η Ολυμπιακή Αεροπορία και διακόπηκαν οι υπερατλαντικές πτήσεις, η Ελληνική Ομογένεια ορφάνεψε απο τον αερομεταφορέα της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής. Οι Ελληνες ξενητεμένοι που έδωσαν τη μάχη για την επιβίωση και την επιτυχία στην Αμερική και τον Καναδά έμειναν να παλεύουν με τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, που μόνο περιοδικά για το καλοκαίρι προσφέρουν απευθείας πτήσεις για την Ελλάδα.

Δύο χρόνια πριν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως μια νέα αεροπορική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων θα καλύψει το τεράστιο κενό της αεροπορικής μετακίνησης των Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών απο το Μόντρεαλ, το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα. Γρήγορα γεννήθηκε η SkyGreece , μια νέα αεροπορική εταιρεία με το φιλόδοξο σχέδιο να καλύψει τις υπερατλαντικές ανάγκες της Ελληνικής Ομογένειας και της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Με μεγάλο αγώνα, πάλη και  τεράστια κεφάλαια  η SkyGreece υπό τη μπαγκέτα του προέδρου της π. Νικόλαου Αλεξανδρή σημείωσε παρουσία αγοράζοντας ένα αεροπλάνο και ορισμένα δρομολόγια της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το αεροπλάνο υπό την ονομασία «Ταξιάρχης» καθόταν υπομονετικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, περιμένοντας  την ώρα εκκίνησης της εταιρείας. Η ουρά του βαμμένη στα χρώματα της γαλανόλευκης  σημαίας συγκινούσε τις καρδιές των Ελλήνων Ομογενών.

Ωσπου έφτασε η μαγική στιγμή, που η νεόδμητη εταιρεία SkyGreece/Holidays/USA/Canada πήρε όλες τις άδειες για υπερατλαντικές και διευρωπαϊκές πτήσεις τόσο μέσα στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Κι έτσι σήκωσε τα γαλανόλευκα φτερά της πετώντας απο και προς το Τορόντο και το Μόντρεαλ.

Στην πρώτη επίσημη πτήση απο Τορόντο-Μόντρεαλ-Αθήνα χθές 30 Μαίου 2015  είχα την ιστορική ευκαιρία να ταξιδέψω και η ίδια με τα φτερά της νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας. Εφτασα στο αεροδρόμιο Τρουντό του Μόντρεαλ επιφυλακτική αλλά και αισιόδοξη. Μια μικρή καθυστέρηση λόγω κακοκαιρίας στο Τορόντο απο όπου ερχόταν η πτήση έσβησε γρήγορα από την χαρά και τον ενθουσιασμό, όταν είδα το αεροπλάνο με την γαλανόλευκη ουρά να προσγειώνεται στην πύλη για την επιβίβαση.

Τα κορίτσια του προσωπικού εδάφους μιλούσαν ελληνικά και φερόνταν με ευγένεια στους επιβάτες εξηγώντας τους για το συμβάν, που καλύφθηκε με μισή ώρα καθυστέρηση μέχρι την Αθήνα.

Με χαμόγελα ευγένειας μας περίμεναν οι αεροσυνοδοί της SkyGreece να μας οδηγήσουν στα άνετα καθίσματα της ενισχυμένης θέσης, που είναι απλωμένα σε πολλές σειρές και προσφέρουν άνεση στον επιβάτη. Αλλά και τα καθίσματα της οικονομικής θέσης, είναι άνετα και κομψά.

Η υπερατλαντική πτήση με την Ελληνική εταιρεία SkyGreece ήταν  μια απόλαυση καθώς μέσα στο αεροπλάνο ταξίδευαν αγαπημένοι συμπατριώτες απο το Μόντρεαλ και το Τορόντο κι έτσι η κουβέντα για τα πολιτικά και τα κοινοτικά έπαιρνε πολλές θερμές στροφές.

Σύντομα έφθασαν τα σαμπανιζέ κρασιά και το ούζο για να γιορτάσουμε την ιστορική σύνδεση Καναδά-Ελλάδας. Και λίγο αργότερα ήρθε  το χορταστικό γεύμα με αμιγώς ελληνικές γεύσεις, δύο επιλογές στο κύριο μενού, σαλάτα, προδόρπιο,  γλυκό και μια ποικιλία τυριών. Ενα εξαιρετικό γεύμα με πλούσιο ελληνικό φαγητό που δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο. «Υπέροχη ελληνική κουζίνα» μου είπε ο Ντέιβιντ που ταξιδεύει για διακοπές στην Ελλάδα. «Το νοστιμότερο φαγητό» είπε η σύντροφός του Ζώε που μέχρι το τέλος του ταξιδιού έμεινε κατευχαριστημένη απο την όλη εμπειρία.

Η ώρα κύλησε με ταινίες που έπαιζαν στα κεντρικά εκράν και με ξεκούραση. Αλλοι επιβάτες διάβαζαν, άλλοι είχαν χωθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ξυπνήσαμε γλυκά απο τις αεροσυνοδούς την ώρα του πρωινού. Κι εδώ ένας δίσκος με δύο επιλογές (ομελέτα ή πανκέικς με πλατανοσίροπο), κρουασάν, ελληνικό γιαούρτι με μέλι τα συνοδευτικά βούτυρα και μια φρουτοσαλάτα ήταν το μενού ενός εξαιρετικού πρωινού.

Μέχρι να μαζέψουν τα πιάτα είχαμε αγγίξει τον καταγάλανο ουρανό της πατρίδας. Απο κάτω ξανοιγόταν η θάλασσα και τα νησιά της. Με απαλές κινήσεις ο αρχικυβερνήτης (πρώην κυβερνήτης της Ολυμπιακής) μαζί με τους δύο συγκυβερνήτες του αεροσκάφους άγγιζαν με μαλακή προσγείωση την πίστα του «Ελευθέριος Βενιζέλος’.

Τα χαμόγελα των αεροσυνοδών μας συνόδευσαν μέχρι την έξοδο απο το αεροπλάνο. Η πρώτη ιστορική πτήση της SkyGreece ήταν γεγονός. Η ελληνική εταιρεία έχει σκοπό να καλύψει τρία δρομολόγια Νέα Υόρκη-Αθήνα,  Αθήνα-Τορόντο-Μόντρεαλ , εγκαινιάζοντας επίσης μια γραμμή Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο και Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη-Τορόντο.

Επόμενοι προορισμοί της θα είναι το Σικάγο και η Βοστώνη.

 

«Ηταν χρέος μας να δημιουργήσουμε μια ελληνική υπερατλαντική εταιρεία»


 

Ο π. Νικόλας Αλεξανδρής , ένας δυναμικός ιερέας απο τον Καναδά έχει προωθήσει τη δημιουργία και λειτουργία της SkyGreece  μαζί με μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. « Είναι χρέος μας απέναντι στον Ελληνισμό να κρατάμε Θερμοπύλες. Ηταν χρέος μας να δημιουργήσουμε μια υπερατλαντική αεροπορική εταιρεία που θα τεθεί στην υπηρεσία του Ελληνισμού της Διασποράς αλλά και της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας’.

Γιατί να επιλέξουν οι επιβάτες την SkyGreece΄; “ Πρόκειται για την πρώτη υπερατλαντική ελληνική εταιρεία που διαθέτει ελληνικό πλήρωμα, ελληνικό φαγητό, ελληνική μουσική, ελληνική σημαία.  Προσφέρουμε πολύ φτηνότερο ναύλο απο τον ανταγωνισμό μας , δύο βαλίτσες (20 κιλά η καθεμία)  και την περίφημη ελληνική φιλοξενία με την εξυπηρέτηση απο τις νεαρές αλλά έμπειρες αεροσυνοδούς μας», διατρανώνει ο π. Νικόλας Αλεξανδρής, ο οποίος είναι πρόεδρος της SkyGreece.

H SkyGreece έχει περάσει τις εξετάσεις με άριστα απο την Πολιτική Αεροπορία της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του καναδά έχοντας αποκτήσει τις σχετικές άδειες για να πετάει απο οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης σε όλους του προορισμούς του κόσμου.

Το συγκινητικό είναι πως η SkyGreece χρησιμοποιεί τους κωδικούς της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας για τις πτήσεις προς και απο Τορόντο-Μόντρεαλ. Η πτήση SkyGreece  424 καλύπτει τηη διαδρομή Τορόντο-Μόντρεαλ-Αθήνα , ενώ η πτήση SkyGreece 423 καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα-Μόντρεαλ-Τορόντο.

Ευλογημένες πτήσεις ευχόμαστε με τα φτερά του Ελληνισμού!

 

2 comments:

Μηθυμναίος said...

Πολλαπλασιάζω την ευχή σου, Ιουστίνη μου:
Ευλογημένες πτήσεις ευχόμαστε με τα φτερά του Ελληνισμού!

Και... καλά ταξίδια!

Justine Frangouli said...

Σας περιμένουμε στη Μοντρεάλη με τα φτερά του Ελληνισμού1