ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, September 10, 2015

Στης Αργυρώς το γευστικό παράδεισο


Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί στα σκαλάκια του Λυκαβητού με το μάτι να αγναντεύει την Ακρόπολη πέρα μακριά στο βάθος, έχει στήσει τον γευστικό της Παράδεισο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με το σύζυγό της, Μανώλη . Το εστιατόριο «Παπαδάκης» γνωστό στην αθηναϊκή γαστριμαγρική αγορά για μια περίπου δεκαετία δεν παύει να γοητεύει με την αυθεντικότητα των γεύσεων και τα ωραία ελληνικά πιάτα.

Χθές είχαμε την ευκαιρία ως προσκεκλημένοι της Νίκης Μηταρέα, που εξειδικεύεται στη δημοσιογραφική γευσιγνωσία και την οινογνωσία, να περιηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος του μενού, που άφησε στα μάτια και τον ουρανίσκο τις καλύτερες εντυπώσεις.

Menu degustation λοιπόν στο Παπαδάκης, που ξεκίνησε με τον ανεπανάληπτο λευκό ταραμά συνοδεία σπιτικού ψωμιού που ψήνεται επιτόπου, με τα απίστευτα γλυκά ντοματάκια της Κρήτης , τη σαλάτα με τα πολυσπόρια, την έξοχη ρεβυθοσαλάτα, τα ντολμαδάκια με  άρωμα Αργυρώς.

Τα κύρια πιάτα που ήταν μοιρασμένα σε ψάρι με σελινόριζα, ψάρι με σπανακόρυζο γοήτευσαν την γευστική μας απαίτηση, ενώ το αστακουδάκι απο τα νερά της Λευκάδας ολοκλήρωσε ένα υπέροχο μενού. Η σάλτσα για τον αστακό ήταν ανεπανάληπτη.

Τα επιδόρπια, κυρίως σπιτικά παγωτά σε διάφορες γεύσεις, αλλά και πορτοκαλόπιτα με παγωτό καθώς και μια συγκλονιστική νουγκατίνα, υπογράμμισαν το αξίωμα πως τα καλά εστιατόρια ξέρουν να κλείνουν τα υψηλής γευστικής αισθητικής γεύματα με τα καλύτερα,

Απο το μεσημεριανό γεύμα κρατάω την οπτική αισθητική, τις εξαιρετικές γεύσεις αλλά και την κουβέντα με τον Μανώλη, που μιλούσε με πάθος για τα υλικά του και με γνώση για το αντικείμενό του.

Αυτά να γευόμαστε στην Αθήνα και να μην τελειώνει ποτέ και πουθενά η ομορφιά του τόπου και των γεύσεων των καμωμένων απο τα υπέροχα ελληνικά υλικά.

Συγχαρητήρια στην Αργυρώ και το Μανώλη.

Ευχαριστήρια στη Νίκη Μηταρέα που μας ξεναγεί στα καλύτερα των Αθηνών!
Justinaki

Παπαδάκης
Βουκουρεστίου 47 και Φωκυλίδου, Κολωνάκι [Χάρτης]
210 3608621




























 
 

3 comments:

Αστοριανή said...

" ντελίσιους"!!!!!!!

να ήμουν εκεί!

Κούκλα μου, σου άφησα μήνυμα στο σπίτι σου, Στον Καναδά,υποθέτω...!!!

Θα ήθελα να σου στείλει ο εκδότης μου την τελευταία ποιητική συλλογή μου...

BOOKSTARS
Ελαιών 29, Ν. Κηφησιά, 14564, Αθήνα, τηλ. 210 80 72 643

Είναι πληρωμένο.

Θάθελες να το πάρεις στην Αθήνα;...
Κάνε του ένα τηλ. σε παρακαλώ.

Φιλιά και στον Τεντ,
Υιώτα

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου, κανονικός παράδεισος γεύσεων.
Θα τηλεφωνήσω στον εκδότη σου αύριο κιόλας.
Φιλί γλυκό της Αθήνας

Αστοριανή said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!
Φιλιά,
Υιώτα