Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Sunday, July 24, 2016

Το Hellenic American University στην ΕΚΜΜ


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Στο γραφείο του προέδρου της ΕΚΜΜ γίνονται συζητήσεις.
Από αριστερά, ο διευθυντής των σχολείων Χρήστος Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος Νικόλας Παγώνης και ο κοσμήτορας του Ελληνοαμερικάνικου Πανεπιστημίου Τριάντ Φλουρής!

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και σχεδιασμού για μελλοντικές διμερείς δραστηριότητες, είχαν ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ, Νικόλας Παγώνης και  ο διευθυντής των Ελληνικών σχολείων «Σωκράτης-Δημοσθένης», Χρήστος Αδαμόπουλος με τον κοσμήτορα του Hellenic American University , Τριάντ Φλουρή, ο οποίος επισκέφθηκε την Κοινότητα για ζυμώσεις.

Η συζήτηση ανάμεσα στα δύο μέρη περιστράφηκε γύρω απο τις δυνατότητες που προσφέρει το Hellenic American University για καλοκαιρινά τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, πολιτισμού σε μαθητές γυμνασίου της ελληνικής ομογένειας στην έδρα του πανεπιστημίου-κολλεγίου στην Αθήνα.

Ο κ. Φλουρής τόνισε στους συνομιλητές του ότι μέχρι σήμερα το Hellenic American University , με έδρα το NEW Hamshire, προσέφερε καλοκαιρινά κάμπς για φοιτητές σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Ωστόσο, ο κοσμήτορας του Ελληνοαμερικάνικου Πανεπιστημίου τόνισε ότι το εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα προτίθεται να διευρύνει τα τμήματα της καλοκαιρινής εκμάθησης ειδικών αντικειμένων σε μαθητές γυμνασίου της Ελληνικής ομογένειας.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ , Νικόλας Παγώνης, έκανε μια εισαγωγή στο σύστημα ελληνικής εκπαίδευσης των ημερήσιων σχολείων «Σωκράτης-Δημοσθένης», αναφερόμενος στην παροχή παιδείας στις τρεις γλώσσες, ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά φέτος ανοίγει το Γυμνασιακό επίπεδο μάθησης με την ίδρυση της πρώτης τάξης του Ελληνικού Γυμνασίου.

Ο διευθυντής των ελληνόφωνων σχολείων «Σωκράτης-Δημοσθένης», Χρήστος Αδαμόπουλος εξάλλου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΕΚΜΜ να κρατήσει το επίπεδο της Ελληνικής παιδείας μέσα στο τρίγλωσσο σύστημα των σχολείων, όπου επικρατέστερη γλώσσα είναι η γαλλική, αφού καταλαμβάνει το 70% της καθημερινής διδασκαλίας (20% ελληνική, 10% αγγλική).

Ο  κοσμήτορας του Hellenic American University , Τριαντ Φλουρής, αφού περιηγήθηκε τον κοινοτικό χώρο , είπε ότι θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις για καλοκαιρινά τμήματα εκμάθησης γλώσσας στους μαθητές γυμνασίου στο καλοκαιρινό κάμπ της Ελλάδας, τονίζοτας ότι μια συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη μπορεί να πάρει σάρκα και οστά σύντομα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ραντεβού ανάμεσα στην ΕΚΜΜ και το Hellenic American University ανανεώθηκε για το Σεπτέμβριο, παρουσία της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη.ΥΓ. Το Hellenic American University έχει στάτους κολεγίου στην Ελλάδα , καθότι δεν επιτρέπεται ακόμη από την Ελληνική νομοθεσία το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, προσφέρει όμως πλήρες πτυχίο του US (Manchester, NH).

Το Hellenic American University έχει την έδρα και το κάμπους του στην διεύθυνση: Μασσαλίας 22 στην Αθήνα.
 

  

No comments: