Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Sunday, August 21, 2016

Πανηγύρι Ελληνική Φλόγα 2016: Λαμπρό τριήμερο στην καρδιά της Μικρής Ελλάδας!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Χιλιάδες κόσμου πλαισίωσαν φέτος το τριήμερο Πανηγύρι του Ευαγγελισμού, το οποίο αποτελεί συνέχεια του φεστιβάλ «Ελληνική Φλόγα» της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, που άρχισε απο το λιμάνι του Παλιού Μοντρεάλ το 2003 για να καταλήξει στη Μικρή Ελλάδα του Παρκ Εξτένσιον πριν απο κάποια χρόνια.

Ο υπέροχος καλοκαιρινός καιρός της Παρασκευής και του Σαββάτου έφεραν χιλιάδες επισκέπτες στο Πάρκ Εξτένσιον, που τα τελευταία δύο χρόνια υπό την ηγεσία του Αρχιμανδρίτου π. Δημήτριου Αντωνόπουλου και με τη έντονη παρουσία της νεολαίας του Ευαγγελισμού άρχισε πάλι να παίρνει την αίγλη της Μικρής Ελλάδας.

Μεγάλη στιγμή του τριήμερου πανηγυριού αποτέλεσε η επίσκεψη του δημάρχου του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ (Denis Coderre), ο οποίος το Σάββατο μαζί με την δήμαρχο της περιοχής Ανί Σαμσόν (Annie Samson), την δραστήρια δημοτική σύμβουλο του Παρκ Εξ Μαίρη Ντέρος (Mary Derow) και τον δήμαρχο του Πιερφόντ Τζίμ Μπέις (Jim Beis), χαιρέτισαν απ΄άκρη σ’ ακρη με χαμόγελα τον Ελληνισμό του Μόντρεαλ, αφήνοντας τις πιό θερμές εντυπώσεις.

Η μουσική άλλοτε με ντιτζέι αλλά το Σάββατο με το σχήμα της Αρτεμις Λαγοπούλου και του Πέτρου Πλαρινού, έδωσε την ατμόσφαιρα της ελληνικής κουλτούρας με τη νεολαία να παίρνει τα ηνία στις στροφές και το κέφι.
Ο σύλλογος Ζακυνθίων, το χορευτικό «Ορφέας» της ΕΚΜΜ, ο Σύλλογος Κρητών, ο Σύλλογος Αρκαδίων, το Χορευτικό γκρούπ «Συρτάκι», ο Μεσσηνιακός Σύλλογος και η χορευτική ομάδα «Ρωμηοσύνη» έδωσαν το παρόν με ελληνικούς παραδοσιαούς χορούς απο όλο το φάσμα της δημοτικής παράδοσης.

Τα περίπτερα καλοστημένα και ζωντανά με εκθέματα, που ποίκιλαν απο εκκλησιαστικές εικόνες και βιολογικά προϊόντα του Μοναστηριού της Παναγίας της Παρηγορήτισσας μέχρι χειροποίητα πλεκτά του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ, χειροποίητα κοσμήματα και άλλα τινά, έδωσαν τον τόνο της ποιότητας σε ένα πανηγύρι που φιλοξένησε Ελληνες και ξένους επισκέπτες απο τα πέρατα του Μόντρεαλ.

Τα φαγητά ήταν αμιγώς ελληνικά με το σουβλάκι να κυριαρχεί,ενώ το ψητό γουρουνάκι γοήτευσε και τους πιό απαιτητικούς επισκέπτες. Το περίπτερο των γυναικών του Ευαγγελισμού με τους παραδοσιακούς ελληνικούς λουκουμάδες υπό το συντονισμό της προέδρου της Φιλοπτώχου Μαρίας Αγραπίδη, γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Επίσης, η νεολαία κατέπληξε τους πάντες φτιάχνοντας ελληνικούς φραπέδες και φρεντουτσίνους καθόλο το τριήμερο του Πανηγυριού, παραπέμποντας στις καφετέριες της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νικόλας Παγώνης, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Κριλλής και άλλα μέλη της ΕΚΜΜ έδωσαν το παρόν, ενώ στο Πανηγύρι παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Κογκρέσου του Κεμπέκ Τζόν θεοδοσόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Θεόδωρος Χαλάτσης, ο  βουλευτής Τζέρρυ Σκλαβούνος, ο γερουσιαστής Λίο Χουσάκος και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος που δεν έλειψε καμία απο τις τρείς μέρες είτε ως σύμβουλος της περιοχής είτε ως πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καρδιά του Πανηγυριού ήταν ο αρχιερατικός προϊστάμενος του Ευαγγελισμού Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Αντωνόπουλος, που συμμετείχε στην προετοιμασία με τις όλες του τις δυνάμεις, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ευαγγελισμού Αγγελής Παπανικολάου, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Μαρία Αγραπίδη, ο πρόεδρος της Νεολαίας Ντένις Βούτος και όλη η δυναμική ομάδα του Ευαγγελισμού με τους δεκάδες εθελοντές της.

Συνοψίζοντας το τριήμερο των εκδηλώσεων στη Μικρή Ελλάδα ο π. Δημήτριος τόνισε: «Με μεγαλη χαρά γιορτάσαμε και εφέτος το πανηγύρι της Ελληνικής Κοινότητας στο Parc Ex με μεγαλη συμμετοχή των συμπαροίκων απο την ευρύτερη περιοχή του Μοντρεάλ, Λαβάλ και περιχώρων!!

Τις δυο πρώτες ημέρες είχαμε σημαντικό σύμμαχο το καιρό, την τρίτη ημέρα ο καιρός ήταν άστατος ωστόσο νομίζω οτι ανταποκριθήκαμε στους στόχους στο μέτρο των δυνάμεων μας! Η επιτυχία βεβαίως οφείλεται στην αγάπη και την υπέρμετρη εργασία των εθελοντών που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πόσα μπορούμε να επιτύχουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας. Οι ευχαριστίες μου στα πρόσωπα των εθελοντών ειναι δεδομένες αλλα και γενικότερα σ όλο τον κόσμο.

Σημαντικό να τονίσουμε την συμμετοχή της νεολαίας που εφέτος ήταν παρούσα σε μεγάλα ποσοστά! Οι νεολαίοι μας ειναι το παρόν μας και θα ειναι εκεί και στο μέλλον !!!

Ευχαριστίες επισης και στην Ελληνική Κοινότητα για τις ευκολίες που παρείχε σε θέματα διαδικαστικά και βεβαίως στη δημοτικό σύμβουλο Mary Deros που συμβάλλει αποφασιστικά καθως επίσης και σε όλους τους τοπικούς φορείς, που διευκόλυναν το έργο μας.»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πάρκ Εξτένσιον με την επιτυχημένη εκδήλωση του τριήμερου Πανηγυριού απο την ενορία του Ευαγγελισμού, απέδειξε ότι διατηρεί άσβεστη της Φλόγα του Ελληνισμού και μπορεί να ξαναμεταμορφωθεί στη Μικρή Ελλάδα της ομορφιάς και της ζωντάνιας!

Και του χρόνου! O δήμαρχος του Μόντρεαλ Denis Coderre επισκέφθηκε το Περίπτερο του Λυκείου Ελληνιδων Μόντρεαλ . Σέλφι χωριίς γυαλιά ζήτησε και την είχε!
 Το Τζουστινάκι βρήκε καιρό να υπογράψει την Τρικυμία της που έσκισε
 Με τον δήμαρχο του Πιερφόντ Dimitris Beis
 Το σεπτό περίπτερο του Μοναστηριού μας προείλκυσε πλήθος κόσμου
 Η στυλοβάτισσα του Ευαγγελισμου
 Χοροί απο το Σύλλογο Ζακυνθίων
 Στο περίπτερο του Λυκειου Ελληνίδων Μόντρεαλ ποζάροντας με την Μαρία Αγρυρόπουλοςμ τη Μαίρη Ντερος και τον Πίτερ Ντέρος
 Χοροί με την ακούραστη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Ντέρος
 Οι πολιτικοί μας επισκέφθηκαν
 Με τον πρόεδρο της Νεολαίας του Ευαγγελισμού Ντένη Βούτος
 Με τον υπέροχο ψάλτη Ανδρέα Καλαματιανό

 Ποζαροντας με τη Γιούλα Κισκύρα στο Περίπτερο του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ
 Η Εύα Μουρελάτου με τη Λίτσα Γκουβούση και την Ναταλί Ανδρεόπουλος έφτιαξαν τα ωραιότερα χειροποίητα πλεκτά, τα οποία εμείς πουλήσαμε . Και του χρόνου!
 Ο Ευαγγελισμός ευγενικά παραχώρησε το ωραιότερο περίπτερο στο Λύκειον Ελληνίδων Μόντρεαλ
 Οι κούκλες της τηλεοπτικής δημοσιογράφου Αφροδίτης Σάλας με τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη
 Στα καπέλα λέμε ναι

 Οι κόρες της Αφροδίτης Σάλας χοήγησαν τις κούκλες τους ως μοντέλα για να δείξουμε τα πλεκτά για νεογέννητα
Με την Μαρία Αγραπίδη πρόεδρο της Φιλοπτώχου του Ευαγγελισμού
Τα αγόρια ήταν μαζί μας

 Ο Τσε Γκε Βάρα πέρασε απο το περίπτερο
 Ο Τεντυ και ο Νίκος ήρθαν να μας συμπαρασταθούν
 Κορίτσια και κούκλες
 Η θρυλική ομάδα των λουκουμάδων
Με τον πρόεδρο του Ευαγγελισμού Αγγελή Παπανικολάου. Ηταν η ψυχή της διοργάνωσης

No comments: