ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, June 4, 2017

Ο Θεός των Μικρών Ελλήνων!


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Η Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής Καναδά οργάνωσε  μια συνεστίαση για την ενίσχυση του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο συνδέεται άμεσα με καλοκαιρινά μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας στην Καλαμάτα για φοιτητές της Βορειοαμερικάνικης Διασποράς.

Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά με Μεσσηνιακή καταγωγή που αναπαρέστησαν στιγμές της αρχαιότητας, δίνοντας έμφαση στην Ελληνικότητα της ταυτότητάς τους.

Με θέμα «Μύηση στις Ρίζες μας» τα παιδιά των Ελληνικών σχολείων ανέδειξαν τις γνώσεις τους αλλά και το πάθος τους για όλα εκείνα που συνθέτουν την ταυτότητα της λαμπρής καταγωγής τους. Συγκλονιστική ήταν η Αθηνά Νικολή στο ρόλο της αφηγήτριας, η Ευαγγελία Παπαγιάννη στο χορό της ως Τερψιχόρη,ο Παναγιώτης Σαλατέλλης στην απαγγελία,η Βάσια Κουτσούκου, η Δάφνη Νικολή στην απαγγελία του ποιήματος «Χώμα Ελληνικό» και ο μικρός Χρήστος Παπαγιάννης στη διακήρυξη της Ελληνικότητάς του.

Ηταν μια εντυπωσιακή παράσταση που συγκίνησε το πλήθος σε διδασκαλία της Καίτης Σάμπαλη, συντονίστριας της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Καναδά-Αμερικής και της Ελένης Δρακοπούλου, δασκάλας στα σχολεία «Σωκράτης».

Το λόγο έλαβε η άρτι εκλεγείσα ομοσπονδιακή βουλευτής Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην δική της προσωπική εμπειρία στο Καλοκαιρινό Σχολείο Καλαμάτας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στον αυθεντικό τόπο του πολιτισμού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιδήμαρχος Μαίρη Ντέρος, ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης, μαθητές και δάσκαλοι του προγράμματος του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας , περιγράφοντας την εμπειρία τους.

 Η συντονίστρια της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Καίτη Σάμπαλη έδωσε την κεντρική ομιλία μιλώντας με πάθος και πίστη για την ελληνική παιδεία και την χρησιμότητα της διδαχής της στον τόπο της καταγωγής και χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Εξάλλου μία επιταγή 1000 δολαρίων προς την ενίσχυση του εν λόγω προγράμματος προσέφερε ο Τζόν Καούσιας, πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μοντρεάλ, από τα έσοδα της προβολής της ταινίας της Μαρίας Κάλας την ημέρα λήξης του φεστιβάλ.

Ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα προσέφεραν η Αρτεμις Λαγοπούλου, ο Πέτρος Πλαρινός και ο Παύλος Λεπενιώτης μαζί με το Absolute disco του Νίκου Παπαγιάννη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Στέργιος Κυριαζίδης και η Ελένη Δρακοπούλου μεταδίδοντας στο κοινό τον παλμό της αναγκαιότητας στήριξης του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας.




















No comments: