ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, February 18, 2018

Η Γονική Ευθύνη για Υγιή Παιδιά τον 21ο Αιώνα




Ενα Σεμινάριο του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ


Με μιά επίλεκτη ομάδα ειδικών στον τομέα της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ με θέμα : «Πώς να Γίνουμε Καλύτεροι Γονείς τον 21ο Αιώνα.»


Η δρ. Σταυρούλα Χριστοπούλου, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΛΕΜ η οποία συντόνισε την ημερίδα σε συνεργασία με  την δρα Λίλα Αμιράλη, άνοιξε το πάνελ των ομιλητών δίνοντας το στίγμα του κεντρικού θέματος, εστιάζοντας στις προκλήσεις της γονικής συμπεριφοράς απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν στην ηλεκτρονική εποχή.


Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΛΕΜ Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη ανέφερε ότι η εν λόγω επιστημονική ημερίδα αφορά στη νέα γενιά των Ελλήνων του Μόντρεαλ, τονίζοντας πως η ανατροφή των παιδιών δεν γίνεται μόνο με το ένστικτο αλλά με συμβουλές απο ειδικούς που γνωρίζουν το θέμα, ενώ παρότρυνε τους γονείς να «ακούνε προσεκτικά» τα παιδιά τους και να τα ακολουθούν στα ιδιαίτερα ταλέντα τους.


Ακολούθως το λόγο έλαβε κλινική ψυχολόγος δρ. Μαίρη Τσώνης,η οποία μίλησε  με αντικείμενο :“Ενσυνείδητη Ανατροφή: Πως να Μεγαλώσουμε Παιδιά με Αυτοπεποίθηση και Ανθεκτικότητα» Η δρ. Τσώνη με πολύ παραστατικό τρόπο αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εξάρτησης του βρέφους από το γονικό περιβάλλον και στη σημασία που ασκεί η σωστή γονική συμπεριφορά στη διαμόρφωση της ψυχικής υγείας ενός παιδιού.


Η δρ. Μαρία Ψυχογιού, εκπαιδευόμενη στην παιδιατρική αναφέρθηκε διεξοδικά  στο θέμα“Μεγαλώνοντας Ψυχικά Υγιή Παιδιά στον Kόσμο της Τεχνολογίας”. Η δρ. Ψυχογιού έδωσε τα στατιστικά στοιχεία που συνδέουν το χρόνο χρήσης της οθόνης από το παιδί ανά ηλικία , τονίζοντας πως πολλές παθήσεις από την παχυσαρκία μέχρι ψυχολογικές διαταραχές οφείλονται εν πολλοίς στην κατάχρηση των ηλεκτρονικών μέσων. Η δρ. Ψυχογιού έκανε σαφές πως τα παιδιά από 0-2 ετών δεν θα πρέπει να έχουν επαφή με τα ηλεκτρονικά μέσα και τις οθόνες».


Η δρ. Θεοδώρα Κατερέλος, Κλινική Ψυχολόγος αναφέρθηκε ενδελεχώς στο θέμα “Ο Γιός μου/Η Κόρη μου στην εφηβεία έχει άγχος. Πώς Να Το Αντιμετωπίσω;” σκιαγραφώντας με λεπτομέρεια τις φοβίες των εφήβων που εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους και με διάφορα συμπτώματα. Η ομιλία της άγγιξε το ακροατήριο καθώς έδωσε με σαφήνεια την συμπτωματολογία της εφηβικής διαταραχής που μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία σε ακραίες περιπτώσεις, όπως ανέφερε.


Η δρ. Λίλα Αμιράλη, παιδοψυχίατρος έδωσε οδηγίες χρήσεως σχετικά με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους στο Μόντρεαλ, καθοδηγώντας τους γονείς στα κρίσιμα ερωτήματά τους σχετικά με το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όταν διαβλέπουν ψυχικές αποκκλίσεις στα παιδιά τους.


Ακολούθησε μια περίοδος ερωτήσεων από το κοινό, που ήταν νεανικό κι έδειξε θερμό ενδιαφέρον για όλες τις παραμέτρους των ομιλιών υποβάλλοντας καίριες ερωτήσεις στις ειδικούς,παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους.


Οι αντιπρόεδροι του ΛΕΜ Μέλπα Καματερός και Ματίνα Πριφτάκη προσέφεραν δώρα στις ομιλήτριες  ενώ έγινε κλήρωση για μια επιταγή του Επιπλοπωλείου ΑΛΤΕΑ καθώς και για ένα καλάθι με δώρα, προσφορά της Λίτσας Γκουβούση.


Ο καφές είχε έντονες συζητήσεις και γνωριμία με τις παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους, που ανέλυσαν σε λεπτομέρειες ορισμένα απο τα θέματα της εισήγησής τους.


Το εντυπωσιακό της ημερίδας ήταν πως πολλοί νέοι γονείς ήρθαν για να πληροφορηθούν περί τα θέματα της ψυχικής υγείας των παιδιών, ενώ μια ομάδα επίλεκτων γιατρών και ψυχολόγων απο την Ελληνική παροικία έδωσαν το παρόν σε ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα, φωτογραφίζοντας την επιτυχημένη νέα γενιά των Ελλήνων του Μοντρεάλ.






















No comments: