ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, October 9, 2018

Έκκληση βοήθειας μετά σφοδράς κριτικής στην κυβέρνηση Τρουντό απο το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο


Της Ιουστίνης Φραγκούλη


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντό απέστειλε ο Μητροπολίτης καναδά κ. Σωτήριος ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποστείλει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για τους πληγέντες στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι τον τραγικό μήνα Ιούλιο.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος τονίζει πως η κυβέρνηση Τρουντό έσπευσε να αποστείλει βοήθεια για τα θύματα του πρόσφατου σεισμού στην Ινδονησία, ενώ ο ίδιος δεν έχει λάβει απάντηση στην έκκληση βοήθειας που είχε υποβάλει με επιστολή του τον περασμένο Ιούλιο περί τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο θρησκευτικός ηγέτης των Ορθοδόξων του Καναδά επισημαίνει ότι στο ζήτημα της  αποστολής βοήθειας εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης  προς πληγέντες σε καταστροφικά φυσικά φαινόμενα ανά τις χώρες του κόσμου, δεν πρέπει να επικρατούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κάνουμε αυτή τη δήλωση σήμερα, όχι απλώς για να επαναλάβουμε το αίτημά μας στην Κυβέρνηση του Καναδά να αναθεωρήσει την αναγκαία οικονομική βοήθεια προς τους διασωθέντες από τις πυρκαγιές, αλλά και για να υπογραμμισθεί η ανάγκη μιας δίκαιης και επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας. Το ομοσπονδιακό δελτίο τύπου για την Ινδονησία περιελάμβανε τα εξής: «Όταν οι ευάλωτοι πληθυσμοί, οπουδήποτε στον κόσμο, αντιμετωπίζουν θανατηφόρες ανθρωπιστικές καταστροφές όπως αυτή, οι Καναδοί θα είναι πάντοτε έτοιμοι να τους βοηθήσουν». Παρά τη ρητορική αυτή, η πραγματικότητα, δυστυχώς, λέει μια άλλη ιστορία, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα δικαιοτέρας διεθνούς χρηματοδότησης».




Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, Καναδά



Τορόντο, Οντάριο

9 Οκτωβρίου, 2018






Στις 28 Σεπτεμβρίου, 2018 ένας θανατηφόρος σεισμός συνοδευόμενος από τσουνάμι έπληξαν την Ινδονησία, σκορπώντας τον θάνατο σε περισσότερα από 1,600 άτομα. Προσευχόμαστε ο καλός Θεός, να αναπαύει τις ψυχές όλων των τεθνεώντων και να παρηγορεί και να βοηθεί όλους τους πληγέντες απ΄αυτή την τραγωδία.

Στις 2 Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση του Καναδά, μέσω της Υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Marie-Claude Bibeau, ανακοίνωσε την προσφορά ενάμισυ (1.5) εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη των πληγέντων στην Ινδονησία. Αυτό είναι συνεπές με προηγούμενες ομοσπονδιακές βοήθειες, οι οποίες προσφέρθηκαν μετά από διεθνείς φυσικές καταστροφές, όπως η χρηματική υποστήριξη των δύο (2) εκατομμυρίων για τους σεισμούς στην Ιταλία το 2017.

Επικροτούμε και ειλικρινά συγχαίρουμε την Κυβέρνηση και την Υπουργό, για αυτή την προσφορά έκτακτης ανάγκης. Ζητούμε όμως, τη δίκαιη χρηματική υποστήριξη για ακόμη μία πρόσφατη διεθνή τραγωδία, που αφαίρεσε τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Στο τέλος Ιουλίου 2018, είδαμε με αγωνία και θλίψη τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν πολλά μέρη της Αττικής, ανατολικά των Αθηνών στην Ελλάδα. Εκατό (100) και πλέον άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο μεταξύ των οποίων είκοσι έξι (26) μέλη οικογενειών, τα οποία βρέθηκαν αγκαλιασμένα και απανθρακωμένα. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι οι δεύτερες πιο θανατηφόρες στον 21 αιώνα.

Τότε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, έγραψε προσωπική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Justin Trudeau, ζητώντας από την κυβέρνηση του Καναδά να εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η επιστολή υπεγράμμιζε, ότι μια σειρά από αξιόπιστους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρόσφεραν επί τόπου υποστήριξη. Αντίγραφα της επιστολής προς τον Πρωθυπουργό, εστάλησαν στους Υπουργούς Bibeau, Chrystia Freeland και δύο ανωτέρους υπαλλήλους στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ατυχώς, η μόνη απάντηση που έλαβε η Ι. Μητρόπολη σε αυτή την επιστολή, ήταν μία συνηθισμένη απάντηση από ένα γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Κάνουμε αυτή τη δήλωση σήμερα, όχι απλώς για να επαναλάβουμε το αίτημά μας στην Κυβέρνηση του Καναδά να αναθεωρήσει την αναγκαία οικονομική βοήθεια προς τους διασωθέντες από τις πυρκαγιές, αλλά και για να υπογραμμισθεί η ανάγκη μιας δίκαιης και επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας. Το ομοσπονδιακό δελτίο τύπου για την Ινδονησία περιελάμβανε τα εξής: «Όταν οι ευάλωτοι πληθυσμοί, οπουδήποτε στον κόσμο, αντιμετωπίζουν θανατηφόρες ανθρωπιστικές καταστροφές όπως αυτή, οι Καναδοί θα είναι πάντοτε έτοιμοι να τους βοηθήσουν». Παρά τη ρητορική αυτή, η πραγματικότητα, δυστυχώς, λέει μια άλλη ιστορία, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα δικαιοτέρας διεθνούς χρηματοδότησης.



Από το Γραφείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά)


No comments: