ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, September 26, 2008

Η γνωστή συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη καλεσμένη στο 3ο Ετήσιο Πολυπολιτιστικό Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αστόρια



Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη στο 3ο Πολυπολιτιστικό Φεστιβάλ Βιβλίου

Η γνωστή συγγραφέας της Βορειοαμερικάνικης Διασποράς Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη θα συμμετάσχει στο 3ο Ετήσιο Πολυπολιτιστικό Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αστόρια, το οποίο θα εξελιχθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Ελληνοαμερικάνικου σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 4.μ.μ ο γνωστός δημοσιογράφος-αρθρογράφος Μπόμπ Νικολαϊδης θα διαβάσει αποσπάσματα απο το βιβλίο της The Legacy---Η Παρακαταθήκη.

Το νέο βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη με τίτλο Ημερολόγιο Αβάνας - Η Κούβα στο λυκόφως του Κάστρο θα παρουσιάσει ο έγκριτος δημοσιογράφος- ανταποκριτής του Μέγκα Μιχάλης Ιγνατίου.

Η συγγραφέας θα είναι παρούσα και θα υπογράφει τα βιβλία της, τα οποία θα διατίθενται στην έκθεση Η Μοναξιά Ενός Ασυμβίβαστου(2000), Ψηλά Τακούνια Για Πάντα(2006), Στις Αγορές του Κόσμου(2004), Πετάει, Πετάει το Σύννεφο(2003), Η Παρακαταθήκη-The Legacy(2005) και Ημερολόγιο Αβανας.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη ως ειδική προσκεκλημένη του φεστιβάλ βιβλίου θα μιλήσει κατα την τελετή των εγκαινίων την Παρασκευή 6μ.μ για την εμπειρία της ως δημοσιογράφου και ως συγγραφέως.

http://www.newyorkbookfairexpo.com/

Justine Frangouli-Argyris at the Third Annual Multilingual Book Fair in Astoria

The renowned author of the Hellenic diaspora of North America, Justine Frangouli-Argyris, will be participating in the third annual Multilingual Book Fair to be held October 3rd and 4th in Astoria, NY in the auditorium of St. Demetrios Greek-American School.

Excerpts in English from her book, The Legacy---I Parakatathiki, will be read by Greek-American columnist/journalist Bob Nicolaides on Saturday, October 4th at 4p.m.

Also, a reading from her newly published book, Havana Diaries---Imerologio Avanas, will take place by journalist/correspondent Michael Ignatiou.
A book signing by the author will follow.

All of Justine Frangouli-Argyris’ works will be available at the fair (The Lonely Path of Integrity, High Heels for Six, Clouds Fly Don’t They? Stis Agores tou Kosmou, The Legacy, Havana Diaries).

The author will participate in the official opening of the bookfair with a speech about her experience as a journalist and an author.

St. Demetrios Greek American School

30-03 30 Drive, Astoria, NY 11424

Contact: NY Book Fair (917) 238-315

68 comments:

La Gigi said...

Είμαι πολύ περήφανη!!!! Πάντα τέτοια και καλύτερα αγαπημένη μου Ιουστίνη :)

την επόμενη φορά που θα σε δω θέλω κι εγώ υπογεγραμμένο βιβλίο, ναι?

Anonymous said...

Τα συγχαρητήριά μου και εις ανώτερα! Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν στην εκδήλωση. Σας στέλνω τις ευχές μου για κάθε επιτυχία!

δεσποιναριον said...

Καναδεζα μου σουφεξε παλι .. Νεα Υορκη. Συγχαρητηρια και παντα επιτυχιες να εχεις. Σε φιλω και σου εθχομαι προς το παρον ενα ομορφο Σαββατοκυριακο.

Michael Tellides said...

Ιουστίνη,
Θερμά συγχαρητήρια απο πλήρη την ομάδα του CFMB!
Πρώτο θέμα το Φεστιβάλ βιβλίου όταν επιστρέψεις...
Μη ξεχάσεις την ψηφιακή...να διανθίσει και το Post!

Justine's Blog said...

Μελισσούλα,
Κι εγώ σου εύχομαι κονσέρτα Μαντόννας και άλλα καλύτερα.
Εννοείται πως θα πάρεις συλλεκτικό αντίτυπο γιατί είσαι απο τις αφοσιωμένες και πιστές στο είδος!!!
Φιλάκια λατρείας με ολίγο πρωτοβρόχι

Justine's Blog said...

Πέννυ μου γλυκειά,
Μήπως θάθελες να είσαι και στη Νέα Υόρκη; Μάλλον αυτό θα ήταν ιδανικός συνδυασμός . Πάντως, την ερχόμενη φορά θα σε περιμένω στην Αθήνα.
Πολλα φιλιά

Justine's Blog said...

Τέτοια σουρτούκα που είμαι, πού με χάνεις πού με βρίσκεις στη μητρόπολη του κόσμου. Ανυποχώρητη παρα την απίστευτη δουλειά που θέλει και μια αφοσίωση. Απτόητη σαν τη Μελισσούα ...όπου γάμος και χαρά!!!
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται μέσα στα πρωτοβρόχια. Εσείς ;

Justine's Blog said...

Μιχάλη μου καλέ,
Διαβάζω τις τελευταίες λεπτομέρειες για αύριο. Δεν θέλω να με σκίσει ο Γκιούσμας (του βγάζω το καπέλλο στα καναδέζικα και κεμπεκιώτικα πολιτικα)
Ναί, θα το κάνουμε το θεματάκι και θα βγάλω φωτό

Michael Tellides said...

Με λίγη φαντασία όλα θα πάνε πρίμα!
Το καρέ θα συμπληρώσει ο επιστρέψας Δμήτρης.
Μη ξεχνάς: "Μιά γυναίκα τρείς άνδρες, κομπολόι δίχως ...χάντρες!"
Sweat dreams!

Φωτεινή S said...

Πάντα τέτοια, Ιουστίνη μου,
Πάντα χαρές και επιτυχίες!
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην εκδήλωση.
Πολλά φιλιά

panathinaeos said...

μπαίνω κι εγώ στο χορό και εύχομαι να χαρείς και να διασκεδάσεις στο φεστιβάλ βιβλίου της αστόρια...
θέτω ανερυθρίαστα υποψηφιότητα για συλλεκτικό αντίτυπο, ανεξαρτήτως του ότι δεν το αξίζω!
είμαι τώρα περίεργος και για τα κομπολόγια σας εκεί στο αμέρικα, και κάναντα, τι λέει ο μάικλ για μια γυναίκα και τρεις άντρες; στο γκρις τα κομπολόγια έχουν μια γυναίκα και δύο άντρες...
μήπως μπορείτε να μας πείτε το μυστικό για να μην αιφνιδιαστούμε όταν αποβιβασθούμε στο έλις άιλαντ;
μήπως πάλι αυτό είναι το θέμα της ομιλίας σου στο φεστιβάλ και ο μάικλ το ανέφερε κατά λάθος;
πολύ προχωρημένα πράγματα ακούω!
εκτός της θριαμβευτικής παρουσίας σου στο φεστιβαλ, είμαι βέβαιος ότι θα μας φέρεις στο μπλογκ και τα νέα της αστόρια, που είναι μια απίστευτα ζωντανή και δυναμική κοινότητα!

Justine's Blog said...

Μάικλ,
Σοκάρεις τους γειτονες με τις αναφορές σου σε κομπολόγια με 1 γυναίκα και 3 άνδρες!!!
Θα πιστέψει κανείς πως έχουμε γαϊτανάκι, ενώ εμείς μια πολιτική συζήτηση περι της πολιτικής σκηνής του Καναδά επιχειρούμε!
Αντε και καλή ακρόαση!

Justine's Blog said...

Φωτεινούλα μου,
Πολύ σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Να ξέρεις πως είσαι μια δροσοσταλλίδα στη μπλογκογειτονιά με τον αυθορμητισμό και την ανοιχτή σου αγκαλιά.
Φιλάκια απο συννεφιασμένο Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Παναθήναιε,
Επειδή εδώ στον Κάναντα επικρατεί απίστευτη ανία, αποφασίσαμε να προσθέσουμε κιέναν ακόμη άντρα στο κομπολόι μια και η σημερινή συζήτηση (βραδυνή για σάς) θα περιστραφεί γύρω απο τα μπόρινγκ πόλιτικς του Κάναντα (έχουμε εκλογές στις 14 Οκτωβρίου).
Ναί, η Αστόρια έχει αναβαθμισθεί εσχάτως σε επίπεδο dinning κυρίως. Συστήσω ανεπιφύλακτα το Christo's steakhouse.
Οσο για το φεστιβάλ, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί θα συρρεύσουν όλες οι φυλές συγγραφέων του μωσαϊκου της Αστόρια. Αυτό με φτιάχνει πιο πολύ κι απ το ταξίδι στην αγαπημένη μητρόπολη του κόσμου.
Θα ακολουθήσει ένα σπά στον οίκο της Ελίζαμπεθ Αρντεν και ένα θέατρο στο Μπρόντγουαίι.
Το συλλεκτικό αντίτυπο του νέου βιβλίου θα το φυλάξω να σας το εγχειρίσω μετά τα μπριός της Αθήνας!
Και φυσικά το αξίζετε, αφού έχετε τόσες αντιπροτάσεις στις εγκεφαλοκαταιγίδες!!!
Θα σας έχω πολλές εκπλήξεις πάντως!!! Αναμείνατε στη μπλογκογειτονιά.

δεσποιναριον said...

Κι εμεις Καναδεζα χαρα μου βροχες θα εχουμε απο αυτες που σερνονται σαν ουρες των μεγαλων ανεμοστροβιλων που μαστιζουν το νοτο. Ετσι αναγκαστηκα να ματαιωσω την καβουροφαγια που ηθελα να οργανωσω αλ φρεσκο. Δε πειραζει, προσβλεπω σε καποιο μικρο καλοκαιρακι. Δεν μπορει.. καπου εδω γυρω θα ειναι. Θελω κι εγω να μαθω για την ιντριγκα του κομπολογιου. Παω τωρα να κανω τις πρωϊνες μου επισκεψεις. Σε φιλω πολυ.

δεσποιναριον said...

Ω Καναδεζα... ειμαστε εδω ρηαλ ταϊμ!!!Ισως και με καφε!! Μακια βρε!!!

Justine's Blog said...

Δεσποινάριο,
Σε βρίσκω πολύ χαλαρό με το ξύπνημα του Σαββάτου. Εγώ πρωινή κι απίκου για το επισκεπτολόγιον.
Τώρα συνεχίζω τας γραφάς , περιμένω κόσμο για breakfast in Canada και πάω να κάνω τη γυναίκα στο κομπολόι με τους τρείς άντρες (ερέθισε τη φαντασία του Παναθήναιου το στημένο σκηνικό!!!)
Πού νάξερε πόσο απόλυτα boring είναι τα καναδέζικα πολιτικά.
Κι εδώ βροχές και καταιγίδες ένα χαμηλό που δεν χρειάζεται να μας έρθει απο το νότο. Είναι καταδικό μας!
Δεν πειράζει, ευκαιρία να φορέσω καμπαρντινούλα και να στολιστώ την καινούρια μου ομπρελίνα.
Κάτι σε Πολυάννα θα κάνω σήμερα.
Φιλιά μάτς μουτς για τη μέρα.
Εξαφανίζομαι........

δεσποιναριον said...

Πολυαννα η Μαιρη Ποππινς; Οντως τα χαλαρα πρωϊνα του Σαββατου δε τα αλλαζω με τιποτα. Α χαχα δεν ερεθιζεται η φαντασια μου ετσι ευκολα. Βλεπεις καθε μερα ειμαι σε μια σουϊτα 15 γραφειων που τα 14 ειναι αντρες. Αν δε βγαλω μουστακι καμια μερα καλα θα ειναι!!! Τα λεμε.

Justine's Blog said...

Οχι σε Μαίρη Πόππινς, γιατί εκέινη υπερίπταται με την ομπρέλλα σε καθαρούς ουρανούς. Εγώ σε βροχερούς οριζοντες παράμυθία θα προσφέρω σαν την Πολυάννα αλλά με ομπρέλα.
Οσο για το μουστάκι δεν το βλέπω, μάλλον αναπτύσσεται η θηλυκότητά σου μέσα στην ανδροκαταιγίδα!!! (κατα Φραγκούλη), ανδροθύελλα!!! (κατα Δεσποινάριον), ανδροχαβαλέ !!!κατα Παναθήναιον.
Νάχεις καλη μέρα
Ιουστινάκι

panathinaeos said...

δηλαδή όταν γυρίσεις με το καλό απο την αστόρια, εκτός από το κυρίως θέμα του φεστιβαλ, να περιμένουμε και περιφερειακά θέματα σχόλια και ανταποκρίσεις του τύπου: ενα φθινοπωρινό βράδι στο μπριτζολάδικο του χρίστου, οι μπουρμπουλήθρες και τα φύκια έστησαν χορό στο σπα της Ε. Αρντεν;;;;
και άλλες εκπλήξεις;;;;

υγ1. είμαι πανευτυχής για το συλλεκτικό αντίτυπο, η γεναιοδωρία σας ιουστίνη είναι απαράμμιλος, όσο δε για την πρόφαση των γλωσσοπαιγνίων, αποτελει απόδειξη της καλοψυχίας σου

υγ2. στην αθήνα ο καιρός είναι καλός, ολίγα συννεφα μόνο, αυριο θα πάμε για 22 βαθμούς και λιακάδα

Justine's Blog said...

Παναθήναιε καλέ μου,
Εννοείται΄η θεματική θα ποικίλει: ενα βράδυ στο μπριζολάδικο του Χρήστου με καβούρια Αλάσκας (άλα της ο μπριζολάς!)Ενα ΄πρωινό Κυριακής στο Red Door της EA στην 5η λεωφόρο (όλα τα λεφτά!) για να μαθαίνετε τα κόλπα μου στην πόλη που αγαπώ.
Εχει κι άλλες εκπλήξεις ο κουρβανάς που δεν θα τις αποκαλύψω γιατί τί εκπλήξεις θα είναι άλλωστε;

Οσο για την Αθήνα των συννεφοπαιχνιδίων (έτσι για να συνέρχεσθε ολίγον απο την αφόρητο πλήξιν της ξηρασίας), ε! δεν περίμενα κάτι κατώτερον εις επίπεδον καιρού.
Διασκεδάζω τη γλώσσα σας, μου θυμίζει αλήστους ΄μνήμης εγχειρίδια σχολείου και επίσης με παραπέμεπει εις περίπου συνομήλιικον.
To υπογεγραμμένο χάρισμά σας !

Michael Tellides said...

Αγαπητή Ιουστίνη,

Ευχή σου δίνω, ν΄ ανέβεις πολύ ψηλά
Εκεί που πετάει το σύννεφο
Ποτε μη νοιώσεις μοναξιά...
Αναζητώντας το ημερολόγιο και την παρακαταθήκη
Στις αγορές του κόσμου και της Αστόριας την εκθεσιακή προθήκη...

Μ.Τ.

panathinaeos said...

πως πήγε η εκπομπή με τη μια γυναίκα και τους τρεις άντρες;
αυτη ενέπνευσε τον μάικλ να γράφει ποιηματάκια;

όσον αφορά την "αλήστου μνήμης", νομίζω ότι η ελληνική γλώσσα αδικείται απο τη σημερινή της χρήση και αυτοκτόνησε με την επισημοποίηση του διχασμού καθαρευουσας και δημοτικής...
και αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα μείνουμε με 200 λέξεις στο λεξιλόγιο των νέων ανθρώπων...
η γλώσσα είναι ίσως το μοναδικό καθοριστικό στοιχείο του νεοελληνικού πολιτισμού (εννοώ μετά το 1821) και αν κρίνουμε απο αυτό, μάλλον πάει "κατα βαρβαρων"...
κάνω λοιπόν κι εγώ τις πιρουέτες μου, κι όπου με βγάλει...

Justine's Blog said...

Μάικλ,
Εχεις παραφρονήσει. Τώρα είσαι και ποιητής; Τί να πώ ,όλα θα τα δώ μαζί σου. Πάντως, χάρηκα τη χθεσινή εκπομπή τα μάλα και σ΄ευχαριστώ για τις ευχές -στιχάκια!
Καλή Κυριακή

Justine's Blog said...

Αγαπητέ Παναθήναιε,
Το ς ξέφυγε στο "αλήστου" γιατί γράφω γρήγορα και δεν κοιτάζω δεύτερη φορά τα γραπτά μου, οπότε φεύγουν αναγραμματισμοί, λάθος τονισμοί, ς,μ και άλλα πολλά.
Ναί, ο Μάικλ φαίνεται πως εμπνεύσθηκε απο την εκπομπή που πήγε καλά παρά τα ματιάσματα. Τελικά, μείναμε μόνο ο Μάικλ κι εγώ καθώς οι άλλοι δύο πάθανε συνάχια , πονοκεφάλους και άλλα δεινά. Επεσε βάσκανος οφθαλμός στους άντρες κι έγινε αληθινά κομπολόι δίχως χάντρες.
Ωστόσο, θα συμφωνήσω με τα περι γλώσσης. Η εν πολλοίς κατάργηση της καθαρεύουσας (θα μπορούσε να ισχύσει σε επίπεδο τονικού τουλάχιστον)παράγει ημιμαθείς Ελληνες.
Αλλά αυτή είναι η μοίρα της αφαιρετικής πλην εξελικτικής πορείας των πραγμάτων.
Τις καλημέρες μου στην Αθήνα

Michael Tellides said...

Ας όψεται η ..."Μοναξιά ενός συμβιβασμένου!"

Justine's Blog said...

Μίχάλη μου,
Μονάχος και συμβιβασμένος; Ωραίο μου ακούγεται αυτό σε αντιδιαστολή με το Η Μοναξιά Ενός Ασυμβίβαστου. Πάντως, ως έτσι, παράγεις ποίηση και ουχί προσποίηση.
Πρωινά χαιρετίσματα με συννεφάκια βαρειά όπως παρατηρείς

panathinaeos said...

καλημέρα, και από την σερβία,
τελικά θα γράψουμε νουβέλα και θα γυρίσουμε και ταινία εδώ με την υπέροχη ατάκα του μάικλ, και την αφαιρετική πινελιά της ιουστίνης, το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσουμε στον τίτλο:
1. Μοναχός και Συμβιβασμένος
2. Η Μοναξιά ενός Ασυμβίβαστου
3. Η Συμβιβασμένη Μοναξιά
4. Μοναχικός Συμβιβασμός
5. Η Μοναξιά ενός Συμβιβασμένου
6. ????

Justine's Blog said...

Συμβιβασμένος και μοναχός,
Αυτός θα ήταν ο τίτλος της νουβέλας περι Μάικλ.
Πάω στο ραδιόφωνο τώρα για να ετοιμάσουμε την εκπομπή της Πέμπτης καθότι η κυρία πετάει για ΝΥΝΥ!
Ολα!

Michael Tellides said...

Φίλε Panathinaeo,
Ψηφίζω Νο.5
Τελικά όλοι κάποτε συμβιβαζόμαστε με τη μοναξιά μας...
Πέρα απο τις φθινοπωρινές ποιητικές διαθέσεις, έχεις εξασφαλίσει τον "μοναχικό" Ζεν Πρεμιέ; Δεν ξέρω τι "σερβίρει" η Σερβία εδώ πάντως Ζενπρεμιεψώνια" ουκ ολίγα!

Εν αναμονή
RadioMichael.

Υ.Γ.Εχε υπ' όψιν σου ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ποιήματος είναι κατωχυρωμένα!

δεσποιναριον said...

Πεταει..πεταει ..πεταει.. η κυρια!
Κυρια! εαν θελετε να επανδρωσετε (η να επιγυναικωσετε τελοςπαντων) την υπερπαραγωγη, και εχετε ενα ρολο της μοναχικης κομπαρσας.. τον δεχομαι.. ευχαριστω! Φιλακια Καναδεζα, καλο ταξιδι!

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι γλυκό,
Βεβαίως, θα προσλάβουμε μοναχικές κομπαρσίτες στην υπερπαραγωγή των μοναχικών λύκων. Θα είσαι η πρίμα μπαλαρίνα, το υπόσχομαι .
Και ναί τώρα θα γίνω μια Μαίρη Πόππινς γιατί πώς θα την δώ τη Νέα Υόρκη απο ψηλά αν δεν πετάξω με την ομπρελίνα;
Πάω για άλλο έργο εκεί.
Φιλάκια και θα τα λέμε μέχρι την Πέμπτη!

panathinaeos said...

υπερπαραγωγή των μοναχικών λύκων! έχω ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες, ψάχνω να βρω και κανένα προβατάκι ή αρνάκι για να μην είμαστε μόνοι εμείς οι λύκοι (θα κόψω και κάνα παιδάκι να φάει η Δ που κακόφαγε τις προάλλες στη Ντι Σι και τα λαχταράει), θα παραμονεύω στο σκοτάδι να εκβιάσω τον μάικλ για να μου δώσει τα πνευματικά δικαιώματα (λύκος γαρ)...
για μπαλαρίνες δεν το συζητάμε, έχομε πολλές, ο ρόλος δεν είναι ακόμη σαφής, και απο μπαλέτο δεν σκαμπάζω και πολλά, γιαυτό θα το γυρίσω στην όπερα, να τραγουδήσουμε και καμμιά άρια,
και μου φαίνεται ότι θα μετακομίσω στη λουιζιάνα για να έχω και τάυτιση με τη μανόν λεσκώ,
απο ζενπρεμιέ ξεμείναμε μάικλ, είχαμε μια κούκλα στη βιτρίνα αλλά ξεθώριασε απο τα χρόνια και είναι για πέταμα, πάμε λοιπόν για ψώνια στη ΝΥΝΥ μαζί με την Ι για να περάσουμε και απο το Ρεντ Ντορ μπας και στρώσει λίγο το δέρμα, άσε που θα με έχει πειράξει και η υγρασία της Λουιζιάνα!
μετά μπρουκς μπρόδερς, καινούργια κουστουμιά και καρφί για την πολυέκθεση πολιτισμού και βιβλίου στην αστόρια, για να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την Ι!
τώρα που το σκέφτηκα, λείπει ο σκηνοθέτης, αλλά δε βαριέσαι, ελληνες είμαστε και δεν τον χρειαζόμαστε, σκηνοθέτης θα είναι η παρέα

Justine's Blog said...

Παναθήναιε κεφάτε,
Μου αρέσει που θα φτιάξουμε το φίλμ χωρίς σκηνοθέτη, που θα παίξουμε ορχήστρα χωρίς τη μπαγκέτα του διευθυντή, που θα αυθαιρετούμε διαρκώς; Γιατί βαρεθήκαμε τους κανόνες, φίλε μου. Είναι φανερό.
Ο Μάικλ σε ρόλο ποιητού, εσύ ένας μοναχικός λύκος που δεν ξέρει τί να κάνει την αγριάδα του, η Δέσποινα μια πριμα μπαλαρίνα σε σκηνή όπερας κι εγώ μια συγγραφέας που δειπνεί σε μπριζολάδικα της Αστόριας και ξεπλένεται στο σπά της ΕΑ.
Σουρρελιαστικό σκηνικό ομολογώ και είμαστε έτοιμοι για το γύρισμα. 5,4,3,2,1... Πάμε!

δεσποιναριον said...

Μισο λεπτοοο δεν ειμαι ετοιμη. Καπου παρατησα τις πουεντες μου η Ουλανοβα! Να φαω και τα παϊδακια μου που μου ετοιμασε ο καλος χασαπης-σεφ Παναθηναιος διοτι νηστικο δεσποιναριον δε χορευει.
Και μολις ντερλικωσω και δεσω τα κορδελακια στους αστραγαλους μου, αρχιζεις να μετρας αναποδα βιαστικη Καναδεζα! Φιλια απο Ντι Σι με νυχτερινη καταιγιδα.

Justine's Blog said...

Μπαλαρίνα μου,
Πώς θα χορέψεις με τα παϊδάκια στο στομάχι; Αλλά αφού είναι του σέφ Παναθήναιου ας πάει και το παλιάμπελο.
Εγώ βιάζομαι να αρχίσω τα γυρίσματα, γιατί αυτή είναι η μοίρα μου. Νεότερα περι γυρισμάτων μετά την καταιγίδα.
Φέτος, εισπράξατε ουκ ολίγες ουρές τυφώνων βλέπω και ανησυχώ.Εμείς ζούμε συννεφιασμένες μέρες, ότι πρέπει για εσώκλειστο γράψιμο εν όψει εκδρομής!
Φιλιά καληνύχτας. Η μέρα αυτή με κούρασε. Αύριο ας ξημερώσει μια άλλη πιο ανάλαφρη.

La Gigi said...

Αφού θα είναι εκεί ο Μιχάλης Ιγνατίου δεν θα είναι και το Μέγκα?
Καλό μήνα αγαπημένη μου

Justine's Blog said...

Καλημέρα Μελισσούλα,
Δε νομίζω πως το Μέγκα καλύπτει πολιτιστικά δρώμενα και μάλιστα στην Αμερική! Τόσο ανοιχτοχέρικο δεν είναι το Μεγάλο κανάλι!
Και καμιά τηλεόραση δεν καλύπτει πολιτισμό, μόνο αίμα και σπέρμα!
Δεν το έχεις παρατηρήσει;
Φιλάκια σβουρηχτά με αγάπη

La Gigi said...

το έχω παρατηρήσει Ιουστινάκι μας έχει φάει το παράθυρο και οι γκαριζοφωνές, καλύτερα που δεν καλύπτουν πολιτισμό δεν ταιριάζει ο πολιτισμός στο περιβάλλον που έχουν φτιάξει όσοι ενδιαφερόμαστε τον βρίσκουμε μόνοι μας.
φιλάκια

Φωτεινή S said...

Καλό σου μήνα, Ιουστινάκι.
Οι μέρες πλησιάζουν για το μεγάλο γεγονός. Το δικό σου γεγονός κι εγώ μόνο σ' έβαλα στο μεϊντάνι (αγορά) που λέμε εδώ. Κοινώς σε διαλάλησα.
http://samafoti.blogspot.com/2008/10/k.html
Πολλά φιλιά και ξανά καλή επιτυχία.

Michael Tellides said...

Στα ύψη βλέπω ο δείκτης...
Ξεπέρασε τα 40 κλικς το Post!
Οπως πάς θα μας "αραχνιάσεις" τα blogs!
Και εις Guinness Ιουστίνη...και
Χρόνια σου Πολλά.

Μηθυμναίος said...

Επέστρεψα, Ιουστινάκι, στης Αττικής το φαιό νταμάρι για χειμαδιό! Έστειλα την πρόσκληση σ' όλους τους ΝΥορκέζους φίλους μου. Εγώ από μακριά σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Πάντα τέτοια!
Με την αγάπη μου.

Justine's Blog said...

Μελισσούλα,
Ο πολιτισμός είναι προσωπικός γλυκειά μου. Δηλαδή ο δικός σου προσωπικός πολιτισμός με συνεπαίρνει γιατί συνδυάζει το κλασικό και το σούπερ μοντέρνο.Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα ζεί μια πτώση αξιών σε κάθε επίπεδο. Προσπαθώ να κρατηθώ στο ύψος του δικού μου πολιτισμού όταν καταπλέω εκεί για να μη φουντάρω με τις απρέπειες παντός είδους.
Φιλιά και παρολίγο να αγοράσω κι άλλο Missoni σε πορτοκαλοκίτρινα , αλλά κρατήθηκα!

Justine's Blog said...

Φωτεινούλα λατρεμένη,
Πόσο γενναιόδωρη είσαι. Μια καδρούλα σε κάθε περιβόλι, σε ευχαριστώ για το διαλάλημα.
Φιλιά πολλά και θα σου αγοράσω ένα νεοϋορκέζικο δώρο για να σε αναγκάσω νάρεθις στην Αθήνα να σου το επιδώσω όταν με το καλό έρθω.
Φιλάκια

Justine's Blog said...

Μιχάλη αγαπημένε,
Η υψηλή επισκεψιμότητα οφείλεται στην ποιητική σου έμπευση. Απο κεί άρχισε να τσιμπάει το πράγμα.
Ευχαριστώ για τις εόρτιες ευχές σου προς εμένα. Βλέπεις το όνομα είναι μοναδικό και σπάνιο, που να το ξέρουν οι μπλογκογέιτονες!!!
Καλές εκπομπές και θα τα λέμε απο τον τόπο της προσωρινής αποδημίας μου

Justine's Blog said...

Α! Στρατούλη μου γλυκέ,
Ηδη έχω συνεννοηθεί με τον Γαβριήλ και επιτέλους θα τον γνωρίσω απο κοντά.Σε ευχαριστώ για όλα, για την πληθωρική σου αγάπη και την απλοχεριά σε αισθήματα.
Θα σε σκεφτόμαστε με την υπόλοιπη παρέα και θα πιούμε εις υγείαν!
Φιλιά και καλά να περάσεις στο κλεινόν άστυ Εγώ δεν αλλάζω τον τίτλο της πόλης που έχω λατρέψει!!!

δεσποιναριον said...

ΚΑΝΑΔΕΖΑ!!!! Γιορταζεις χαρα μου?
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να σε χαιρομαστε ολοι οι μπλογκοφιλοι αλλα πιο πολυ να σε χαιρεται ο Τεντ και ο Αλεξανδρινος.
Καλα που μπηκα!! Θα περναγε η μερα χωρις ευχες.
Τι κερναει το μαναρι μας; Καλα σημερα εχει γιορτες σε πολλα μπλογκς. Πρωτη Οκτωβρη λοιπον το σημειωνουμε. Η πτωχη ατζεντα μου δεν αναφερει τιποτα! Φιλια και να εισαι παντα χαρουμενη και ευτυχισμενη.

Justine's Blog said...

Πρωτευουσιάνα μου,
Αύριο γιορτάζω, Κυπριανού και Ιουστίνης, αλλά όπως βλέπεις τα εορτολόγια μας παραλείπουν.
Ωστόσο, δέχομαι τις ευχές γιατί εμείς με Τέντ και Αλεξανδρίνο θα γιορτάσουμε απόψε, ένεκα αυριανού ταξιδιού.
Σε ευχαριστώ πάντως. Θα κλέψω μια μπουκίτσα γλυκό για πάρτη σου.
Πάω για total beauty να γίνω ωραία για τη γιορτή!!!

panathinaeos said...

χρόνια πολλά και ευτυχία καναδέζα!!!!
(κοπυραιτ Δ)
όντως σπανιωτάτη εορτή, αλλά χάρη στον μάικλ το μάθαμε...
καλό ταξίδι στο ΝΥΝΥ και ετοιμάσου για τα γυρίσματα!

Justine's Blog said...

Ευχαριστώ Παναθήναιε,
Αλλά χαίρομαι που κρατάς και το κοπυράιτ της Πρωτευουσιάνας. Λοιπόν, πάω για τα γυρίσματα και για το tournage!
Δε γίνεται άλλο να περιμένω!
Θα τα λέμε καθώς θα πάρω μαζί το λαπτοπάκι μου. Εκεί οι συνδέσεις είναι θεϊκές.Οχι σαν της Ελλάδας!!!!!!!!

Φωτεινή S said...

Με τη διαφορά της ώρας, τώρα κι εσείς έχετε 2 Οκτωβρίου και το εορτολόγιό μου λέει για Ιουστίνη, οπότε έρχομαι για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ευτυχισμένα. Να σε χαίρονται οι άντρες σου. Πολλά φιλιά και ξανά καλή επιτυχία!

Κ. said...

Ιουστίνη μου!

Συγχαρητήρια και αναμένουμε εντυπώσεις.

Χρόνια σπο πολλά by the way

Φιλιά

Κλειώ

La Gigi said...

Αγαπημένη μου σήμερα γιορτάζεις!! Να είσαι πάντα καλά, γερή και ευτυχισμένη να χαίρεσαι τα αγόρια σου, να σε χαίρονται κι εκείνοι, να σε χαιρόμαστε κι εμείς και να μας χαρίζεις τα υπέροχα βιβλία σου!
Σε φιλώ και σου στέλνω τις καλύτερες μου ευχές!
φιλάκια πολλά

Ra Ma said...

Χρόνια πολλά με υγεία, στη γνωστή συγγραφέα -όπως λέει το άρθρο- αλλά προπαντός αγαπημένη φίλη!
Για μένα, είσαι η οικογένεια που θα μπορούσα να έχω. Έτσι σε νοιώθω.

Πολλά φιλιά και να σε χαιρόμαστε!!!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Φωτεινούλα,
Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Είναι σα να μου χαρίζετε τον κόσμο όλο.
Συννεφοφιλιά απο το ήρεμο Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Κλειώ αγαπημένη μου,
Τί όμορφη έκπληξη να μου ευχηθείς στο μπλόγκ μου και μάλιστα με υπογραφή!
Φιλιά στο Θάνο, στην Αγγέλα (γύρισε στη δουλειά υποθέτω), στη Χρυσούλα και σε όλο το dream team των εκδόσεων Ψυχογιός.
Κάπου πήρε το μάτι μου πως είχατε 5μπέστ στη λίστα των μπεστ σέλερς.
Μπράβο σας!!!
Φιλιά

Justine's Blog said...

Μελισσούλα,
Τι δροσερά φιλάκια με γεύση σοκολάτας για τη γιορτή μου! Σε ευχαριστώ και σήμερα να τραγουδήσεις στα συννεφάκια του Μοντρώ.
Φτιάχνομαι κάθε φορά που σε βλέπω να παρουσιάζεσαι με το λουλούδι στ' αυτί και την τσακπινιά στο μάτι!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Θύμιε,
Για σένα είμαι η οικογένεια που θα μπορούσες νάχεις. Με έκανες κι έκλαψα πρωί πρωί για τα χαμένα χρόνια, τους φευγάτους ανθρώπους που δεν είναι δίπλα μας να μας χαμογελούν.
Είσαι οικογένειά μου και πάντοτε θάσαι κι ας έφυγε ο συνδετικός κρίκος.
Φιλιά σου

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. said...

Πολύχρονη, Ιουστίνη μου! Ο Θεός να σου δίνει απλόχερα υγεία, χαρά και επιτυχίες!
Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!
Καλή επιτυχία στην Αστόρια που, θα την έχεις, έτσι κι αλλιώς!
Φιλιά πολλά!

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου,
Πόσο μου αρέσει όταν μπαίνεις στο μπλόγκ με το μόβ κυκλαμινάκι στην πλαγιά. Είναι το πιο όμορφο λουλούδι της γιορτής μου.
Κι ακόμη με κάνει να ονειρεύομαι τη μικρή Λευκάδα μου, που τούτη την εποχή είναι πνιγμένη στα κυκλάμινα με το διακριτικό αλλάμεθυστικό άρωμά τους.
Στις υπαίθριες εκδρομές του σχολείου πάντα μάζευα κυκλάμινα για τη μαννούλα μου κι εκείνη είχε ένα χαμηλό βάζο για να τιμάει τα μπουκέτα μου.
Σε ευχαριστώ για τις εόρτιες ευχές
Ιουστίνη

Anonymous said...

Ιουστινη μου γλυκια
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!
να σε χαιρονται όλοι αυτοί που σε εχουν κοντα τους,κι εκείνοι που πολύ σε αγαπούν και σ'εχουν μακρια,μα να σε χαιρομαστε κι εμεις τα φιλαρακια σου στη μπλογκογειτονια :)
φιλακια πολλα πολλά

Justine's Blog said...

Γλυκομαγείρισσα εσύ,
Αναστέναξε ο τόπος απο το χαλβά σου με τη σοκολάτα. Γλευφόμαστε ακόμη ως οικογένεια και ως άνθρωποι.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Φιλιά πολλά κι απο μένα τη μπλογκονοικοκυρά
Ιουστίνη

La Gigi said...

χαλβά με σοκολάτα ακούω?? τρέχω να τον βρω θα κάνω δυο γλυκά την Κυριακή! Καλή διασκέδαση απόψε :)

Justine's Blog said...

Μελισσούλα,
Η ανταπόκριση απο ΝΥ αρχίζει. Ο καιρός είναι συννεφώδης αλλά ήπιος και μόλις τε΄λείωσα το πρώτο μίτινγκ. Πήγε σούπερ.
Ερριξα μια ματια στα μαγαζιά που έχουν εκπτώσεις μέχρι 75% αλλά δεν πρόλαβα να μπώ ούτε στο κατώφλι τους.
Τώρα ετοιμάζομαι για τα εγκαίνια της έκθεσης όπους θα μιλήσω ως συγγραφέας και ως άνθρωπος.
Το βράδυ έχει δείπνο σε ωραίο στέκι.
Φιλάκια
Ιουστίνη

Babis Dermitzakis said...

Χρόνια Πολλά; Την Αγίας Ιουστίνης είναι ή γεννέθλια; Όπως και να 'χει, Χρόνια Πολλά κι από μένα. Ιουστίνη μου, είμαστε περίφανοι για σένα, είμαι σίγουρος ότι θα σκίσεις στην Αστόρια. Καλά να περάσεις.
Φιλιά.

Justine's Blog said...

Μπαμπίνο μου γλυκέ,
Είναι η ονομαστική μου εορτή και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Σκίζουμε στην πολυαγαπημένη Αστόρια, την τιμημένη γειτονιά των Ελλήνων και άλλων φυλών της υπέροχης πόλης.
Σε ευχαριστώ που είσαι φίλος
Ιουστινάκι σε ημερολογιακή διάθεση

Αστοριανή said...

ΠΟλύχρονη,(έστω και... μια μέρα καθυστερημένα) ευτυχισμένη, πάντα με δημιουργίες κι υγεία, νέα (γνωστή) καλή μου Φίλη!
Σου το είπα χαριτολογώντας, ότι θα στο γράψω: "..Τα ...όμορφα πόδια σου κρατούν ένα... μπόϊ κατά πολύ υψηλότερο απ' ότι λέγεται..."
Φίλοι, που προηγηθήκατε, δεν ξέρω αν γνωρίζετε όλοι, εκ του πλησίον, την Ιουστίνη! Ένα έχω να σας πω: Αυτό το κορίτσι, δυναμικό και καταδεχτικό,πράγματι σε πλησιάζει με τη καρδιά και τα χέρια ανοιγμένα και σε σηκώνει στη προσωπικότητά της σαν να ήσουν φίλη "του νου και της καρδιάς" !
Δεν υπερβάλλω, φίλοι! Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι των Γραμμάτων για να ελκύουν -και να διατηρούν- το κοινό!
Την πλαισίωσαν άξια δημοσιογραφικά ονόματα, όπως ο παλαίμαχος κ. Νικολαϊδης και ο γνωστότατος, τουλάχιστον σε μας, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος, με τη στεντόρεια μα γλυκειά φωνή του, δικαίωσε το ταξίδι της Ιουστίνης στη Κούβα.
Ήταν μια όμορφη "δι-ημερία" γεμάτη χρώμα και φωνές με γνώριμους ήχους, όπου η Ιουστίνη μας, έλαμψε.
Ευχές, γι ό,τι καλύτερο,Φίλη μου.
Συναντηθήκαμε, κι αυτό αξίζει!
Φίλη σου, Γιώτα Στρατή, Νέα Υόρκη
(Αστοριανή!)

Αστοριανή said...

ΥΓ.: Έλα! να μη ξεχνάμε το Δημήτρη και τον Τέντ, που τα "βρήκαν" υπερήφανοι για τις γυναίκες τους!
Δώσε του τους χαιρετισμούς μας,
Αστοριανή!!!