ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, June 1, 2009

Εκθεση ΕΚΕΒΙ στη Σαλονίκη, το πάρτυ συνεχίζεται!!!

Ευτύχησα και φέτος να βρεθώ στην Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, αυτήν που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ. Είναι η πιο καλή ευκαιρία να ρουφάω ηδονικά τον αέρα της πιο ερωτικής πόλης του κόσμου και γι αυτό ευχαριστώ τη συγκυρία!

Η έκθεση παρα τον παταγώδη τίτλο της και τα λιγοστά περίπετρα των ξένων χωρών, σαφώς δεν είναι διεθνής, αφού οι μόνες διεθνείς συναλλαγές επισυμβαίνουν με τα Βαλκάνια κράτη. Ενδιαφέρον έχει η εκάστοτε τιμώμενη χώρα, που απο διάθεση καλής βουλήσεως φροντίζει να στέλνει κάποιους επώνυμους συγγραφείς της. Φέτος η Γερμανία συμμετείχε με διάφορους ενδιαφέροντες συγγραφείς της και όσοι αγαπούν τη γερμανική κουλτούρα είχαν την ευκαιρία να τους ακούσουν στις απόψεις τους.

Προσωπικά χάρηκα ιδιαίτερα το κλίμα της έκθεσης γιατί βρέθηκα με πολλούς συγγραφείς-φίλους μου που δεν έχω την ευκαιρία να τους δώ ξεχωριστά στην Αθήνα. Ο λατρεμένος μου Θανάσης Βαλτινός, μέγιστος συγγραφέας στ΄αλήθεια, με πήγε πάλι για ψαράκια στην ταβέρνα του Αντώνη. Μαζί μας ήταν οι δύο κυρίες του ελληνικού εκδοτικού κόσμου, η κυρία Μάνια και Εύα Καραϊτίδου των εκδόσεων Εστία, που κυριολεκτικά κρατούν τα διαχρονικά Ελληνικά Γράμματα στον ιστορικό τους οίκο.

Είδα τους αγαπημένους μου Νίνα και Θάνο Ψυχογιό, με τους οποίους διατηρούμε μια φιλία πάνω και πέρα απο τις εκδόσεις. Ζουζουνίτσες ακούραστες ήταν η Κλειώ Ζαχαριάδη και η Πόπη Γαλάτουλα, που έτρεχαν απο παρουσιάσεις σε συνεντεύξεις σε πωλήσεις. Η ομάδα εργασίας, που ονειρεύεται κάθε εκδότης.

Φυσικά, στο περιβάλλον ήταν οι συγγραφείς των εκδόσεων Ψυχογιού με κορυφαία τη Λένα Μαντά, που μπορώ να θεωρώ φίλη μου πλέον, αφού διαπίστωσα για μια ακόμη φορά την πληθωρική της προσωπικότητα,τόσο κοντινή στη δική μου. Ερωτεύθηκα δια μιάς της Ελένη Τσαμαδού με τα μάτια-θάλασσα και γνώρισα τη σεμνότητα της Μαρίας Τζιρίτα. Μαζί τους ο γιατρός Γιώργος Πολυράκης, λατρεμένος κοινός φίλος με τη συμμαθήτρια εκ Λευκάδος Νίκη Κροκίδη. Ζεστάθηκα κάπως περισσότερο με τη συγκρατημένη Πασχαλία Τραυλού και έκανα πρώτη γνωριμία με τη νεαρή Σοφία Βόικου. Φυσικά, πήρα να διαβάσω τα καινούρια βιβλία των κοριτσιών με πρώτο εκείνο της Πέρσας Κουμούτση. (Θα κάνω αναρτήσεις όσο θα είμαι στη Λευκάδα, γιατί πρέπει να μάθετε τα μυστικά των αναγνώσεών μου)

Δεν πρέπει να παραλείψω δύο εκπληκτικές νέες γνωριμίες μου. Κυριολεκτικά αυτοσυστήθηκα στον εξαιρετικό και σεμνό Πέτρο Μάρκαρη, μεταφέροντάς του ότι συναντώ τα βιβλία του στις αγορές του κόσμου, στα περιοδικά της Ευρώπης και στα ευπώλητα ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Είμαι περήφανη που έστω κι ένας Ελληνας συγγραφέας έχει κάνει διείσδυση στην αγορά της Ευρώπης. Εύγε του!

Υστερα, έκανα γνωριμία με τις εκδόσεις Αρμός, όπου ανακάλυψα μια μεγάλη καλλιτεχνική γραφή στη βυζαντινή άποψη της ζωγραφικής τέχνης. Ο ιμπρεσιονιστής Κορδής και το έργο του σε ένα υπέροχο τόμο με εντυπωσίασαν. Ο κ. Χατζηιακώβ και η ομάδα μου με εξέπληξαν ευχάριστα για τον επαγγελματισμό τους και την ανοιχτή διάθεσή τους. Μπράβο στην καταπληκτική υπεύθυνη του οίκου με ελληνομαερικάνικη καταγωγή και άψογα ελληνικά , αγγλικά ταυτόχρονα.

Είδα στα πεταχτά την Αννούλα Πατάκη, που φορούσε πεταλούδες κοσμήματα στο λαιμό και σο πέτο. Τη φίλησα σματς στη μέση της έκθεσης και δάκρυσα για τις πεταλούδες.

Μίλησα, ήπια καφέ, χωράτεψα και ζυμώθηκα με την αγαπημένη φίλη και συνάδελφο Ελένη Γκίκα καθώς και με την εκδότρια της Αγκυρας Αναστασία Παπαδημητρίου. Ονειρεμένες κλεμμένες στιγμές μέσα στον ανθρώπινο κυκεώνα.Τον επόμενο χρόνο οι εκδόσεις Παπαδημητρίου κλείνουν 120 χρόνια βιβλίου στην Ελλάδα και θα το γιορτάσουμε με σαμπάνιες και ειδικές εκδόσεις. Εκρηξη ευωχίας , ειλικρινά.

Το βράδυ έφαγα ιδιαιτέρως στο ρούφ γκάρντεν του ξενοδοχείου μου με τη λατρεμένη φίλη και διττά συνάδελφο Σόνια Ζαχαράτου, η οποία εκδόθηκε στα Ελληνικά Γράμματα επίσης με ένα νέο της μυθιστόρημα (έχω κάνει σχετική ανάρτηση). Πραγματικά ηρέμησα με το γλυκό της λόγο, συνδέσαμε το νήμα απουσίας 20 χρόνων.

Ανάμεσα σ΄αυτές τις περατζάδες επισκέφθηκα το περίπτερο των Ελληνικών Γραμμάτων, με τους οποίους παρολίγο να υπογράψω το υπο έκδοση μυθιστόρημά μου. Ακάματοι, σιωπηλοί εργάτες όλα τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα παιδιά της Αθήνας. Είχα την ευτυχία να γνωρίσω απο κοντά τη συγγραφέα Νόρα Πύλόρωφ με το ευπώλητο εκπληκτικό μυθιστόρημά της, να τα πούμε λίγο με τον επίσης ευπώλητο συγγραφέα μας Γιώργο Σκαμπαρδώνη και να φιλήσω τον Τάσο Παπαναστασίου γλυκά κι αγαπητικά.

Την Κυριακή παρακουλούθησα την εκδήλωση της ΕΕΛΣΠΗ για την κυκλοφορία του συλλογικού βιβλίου της υπο την αιγίδα του ΣΑΕ και είχα την ξεχωριστή χαρά να δώ κάποιους φίλους της ξενητειάς μαζεμένους. Ελειπαν οι περισσότεροι αλλά μόνο η παρουσία του Στράτου Δουκάκη και της Γιώτας Στρατή απο τη Νέα Υόρκη έφτιαξαν της μέρα μου. Ο πρόδερος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης, άρχοντας του αλεξανδρινού σκηνικού παρενέβη για τη χρηματοδότηση της έκδοσης απο το Ιδρυμα Ωνάση. Μπράβο του, μπράβο τους!

Α! μην ξεχάσω να αναφέρω και μια σύντομη πλην ουσιαστική συνομιλία μου με τον ευαίσθητο ποιητή-εκδότη Γιώργο Χρονά, του οποίου το εκπληκτικό κείμενο για τη Νένα στο ένθετο της Ελευθεροτυπίας άφησε πάλι τους κρουνούς των δακρύων μου να τρέξουν άφθονα, λυτρωτικά.

Φυσικά, όπως έθιμικά συμβαίνει, απο το αεροδρόμιο με παρέλαβε ο πολυαγαπημένος μου Γιώργος Στάμος, που έφυγε απο τα Ελληνικά Γράμματα Θεσσαλονίκης μετακομίζοντας στον εξαιρετικό Ιανό Θεσσαλονίκης πάντα. Στο αεροδρόμιο για την επιστροφή με συνόδευσε ο άντρας της φίλης μου Νίκης Κροκίδη, Αντρέας.

Ανάμεσα στις στάσεις για καφέ, βρέθηκα και με την υπεύθυνη ποίησης "Λάλον Υδωρ" των εκδόσεων Δαρδανός Ειρήνη Δάγλα και την πανεπιστημιακό Χριστίνα Σίνου (μόλις κυκλοφόρησε μια μετάφρασή της). Τα είπαμε σύντομα αλλά ουσιαστικά σε μια στιγμή όλες μαζί με τη Λένα Διβάνη, την οποία γνωρίζω ως βοηθό Διεθνούς Δικαίου απο τα όμορφα χρόνια του Πολιτικού Νομικής.

Στο αεροπλάνο έκανα μια νέα γνωριμία ζωής. βρέθηκα και συνομίλησα με τον π. Φιλόθεο Φάρο, νομικό, θεολόγο, ψυχολόγο. Θα επακολουθήσει συνάντηση και θα μεταφέρω την άποψή μου για τον ενδιαφέροντα ιερωμένο.

Ιουστινάκι


(οι λεζάντες των φωτογραφιών θα ακολουθήσουν αργότερα)


Οι εκδόσεις Αγκυρα έχουν φτιάξει ένα εκπληκτικό συλλογικό πόστερ για τα νέα τους βιβλία, Βασιλικός, Γκίκα και άλλοι πολλοί σπουδαίοι παλιοίκαι νέοι συγγραφείς συνθέτουν το μωσαϊκό της Ελληνικής λογοτεχνίας υπο τη διεύθυνση της Ελένης Γκίκα
Το νέο μυθιστόρημα "Πλήθος Είμαι"της Ελένης Γκίκα δίπλα απο τις "Τρείς Γυναίκες" του Βασίλη Βασιλικού.
Η κλασσικής ομορφιάς δημοσιογράφος- συγγραφέας Ελένη Γκίκα, ο υπέυθυνος της Αγκυρας στη Θεσσαλονίκη και η μοδάτης καλλονής εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου στις επάλξεις του περιπτέρου τους.
Ανάπαυλα για καφέ, οι δημοσιογραφίνες- συγγραφείς Σόνια Ζαχαράτου και Ελένη Γκίκα
Μια χαρούμενη παρέα στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός. Απο αριστερά η Ελένη Γκίκα, η εκπληκτική μεταφράστρια της αραβικής και συγγραφέας Πέτρα Κουμούτση, η πληθωρική Λένα Μαντά, η γενναιόδωρη Ελένη Τσαμαδού, η σεμνή Γιώτα Φώτου, και ο Γιώργος Πολυράκης. Καθιστή δίπλα στην Πέρσα η Πασχαλία Τραυλού.
Στο σκηνικό αλλάζει μόνο το γεγονός πως χώθηκα κι εγώ στη φωτογραφία
Με την πανέμορφη συμμαθήτριά μου εκ Λευκάδος Νίκη Κροκίδη στους διαδρόμους της έκθεσης.
Η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ ανάμεσα σε παιδιά που ήρθαν να γνωρίσουν την αληθινότητα των λογοτεχνών. Καθιστοί ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο εκδοτικός υπεύθυνος των Ελληνικών Γραμμάτων Γιάννης Καραχάλιος,
Οι αγαπημένοι μου Νίνα και Θάνος Ψυχογιός σε τρυφερό στιγμιότυπο
Η Νίνα Ψυχογιού , η μαρκετίστρια Κλειώ Ζαχαριάδη και η συγγραφέας παιδικού βιβλίου
Θασσαλονίκη αγάπη μου!
Κάτοψη της παραλίας απο τον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου μου "Μακεδονία Παλάς"
Στην εκδήλωση της ΕΕΛΣΠΗ όλες οι συγγραφείς συντεταγμένες: Πασχαλία Τραυλού, μια φίλη, Λένα Μαντά , Ελένη Τσαμαδού και πίσω η Μαρία Τζιρίτα
Η αγαπημένη Γιώτα Στρατή και ο Δημήτρης της διέσχισαν τον Ατλαντικό για να βρεθούν στην παρουσίαση του συλλογικού λευκώματος της ΕΕΛΣΠΗ.
Ο πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης με τον διευθυντή της Λέσχης Φίλων Καζαντζάκη εκ Γενεύης ορμώμενο Γιώργο Στασινάκη. Δραστήριος και πανταχού παρών ο δέυτερος.
Το πάνελ της εκδήλωσης για την ΕΕΛΣΠΗ
Ο λατρεμένος φίλος και αγωνιστής Στράτος Δουκάκης, ο Βάιος Φασούλας και ο Στέφανος Ταμβάκης
Ο δημοσιογράφος Παντελής Ξανθίδης με την απαστράπτουσα Γιώτα μας
Στο πάνελ προστέθηκε και η γιατρός Χριστίνα Τσαρδίκου απο το Μπουένος Αϊρες, η Γιώτα Στρατή και ο Σπύρος Δαρσινός

Στην εκδήλωση της πρωτοεμφανιζόμενης Σοφίας Βόικου, η Λένα Μαντά και η Πασχαλία Τραυλού παρουσιάζουν το βιβλίο της.

36 comments:

pylaros said...

Σας είδα, σας καμάρωσα,

συγχαρητήρια,

Γαβριήλ

Μηθυμναίος said...

Αυτή εδώ η κοπέλα, φίλες και φίλοι, δεν είναι παρά ένα μηχανάκι που τα προλαβαίνει ΟΛΑ!!!Η παρουσία της, η ζωντάνια της, η λάμψη της επισκίασαν πολλά στο χώρο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Πολλά έχουμε να πούμε, τούτες τις μέρες, εμείς μόλις επιστρέψαμε...
Για την ώρα ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας τίμησε με την παρουσία της αλλά κι όλο το συγγραφικό τιμ που είχε την καλοσύνη να μας φέρει στο χώρο της εκδήλωσης και να μας γνωρίσει με τόσες όμορφες κυρίες της γραφής!!!

Την ευχαριστούμε ακόμη για τα ζεστά της λόγια και για τη στήριξη που πάντα μας χαρίζει!

Γι' αυτά της χαρίσματα αλλά και για τα άλλα της την αγαπάμε ΟΛΟΙ!!! Την Ιουστίνη μας! Την αγαπημένη Φίλη,!!!

Antoine said...

Πέρασες ωραία στη Θεσσαλονίκη μας!
Γιατί δε μου είπες ότι ήσουν στην έκθεση; Εγώ πήγα το Σάββατο το μεσημέρι...
Φιλιά!

MarthaD said...

Καλη σου μερα και καλο μηνα.
Πολλα ευχαριστω για το ταξειδι στη εκθεση βιβλιου.
Φιλια!

Eleni Tsamadou said...

Ο έρωτας υπήρξε αμοιβαίος, ακαριαίος, κεραυνοβόλος και ελπίζω αιώνιος. Να είσαι πάντα καλά, πάντα χαρούμενη και ζωντανή όπως σε γνώρισα και σε αγάπησα. ..Είναι που είσαι "βαφτισμένη και εσύ στα νερά του Ιονίου" βλέπεις και τι να κάνουμε το νερό, αίμα δε γίνεται...
Σε φιλώ.

Justine's Blog said...

Μας έλειψες, μας έλειψες, μας έλειψες. Μακάρι νάσουνα ανάμεσά μας Ιόνιε, λαμπρέ αφηγητή.

Justine's Blog said...

Στρατούλη μου γλυκέ,
Δεν ξέρεις πόσο έχω χαρεί τις δυό συνευρέσεις μας. Η Αλεξάνδρα σου είναι άγγελος και τόσο λαμπερή (κόνιο!!!)
Νάστε καλά και να χαμογελάτε πάντα κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια.
Χάρηκα που η εκδήλωση πήγε καλά!
Συγχαρητήρια!

Justine's Blog said...

Αντουάν ,
Εκεί ήμουν το Σάββατο απο τις 11 που έφτασα μέχρι τη νύχτα που έκλεισε η έκθεση. Επρεπε να ρωτήσεις στο περίπτερο των Ελληνικών Γραμμάτων αν ήμουν εκεί για να μάθεις.
Του χρόνου τώρα, ναι;

Justine's Blog said...

Μαρθάκι μου,
Η πόλη σου είναι αληθινή νύμφη. Τί τυχερή που είσαι να έχεις μεγαλώσει εκεί. Ξέρεις η βόλτα μου στην έκθεση ήταν εντελώς προσωπική. Δεν είχε να κάνει με φανφάρες, γιατί έχω αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να κάνω αυτά που θέλω, να γράφω ό,τι με εξιτάρει κι όχι τα δέοντα, τα πρέποντα στο μπλόγκ μου!
Φιλιά στο Σικάγο

Justine's Blog said...

Ελένη μου γαλανομάτα,
Ευγενής, γενναιόδωρη, κυρία. Χάρηκα που σε γνώρισα εσένα και τον Κίμωνά σου, να είστε καλά να ακουμπάτε ο ένας στις πλάτες του άλλου.
Ραντεβού στο Μόντρεαλ, ναι;

La Gigi said...

καλά ποιος σε πιάνει εσένα τώρα!!!
καλή συνέχεια Τζουστινάκι :)
φιλιά πολλά πολλά από την ηρεμία της ριβιέρας μου

Justine's Blog said...

Αγαπημένο Μελισσάκι μου,
Πάς λίγο καλύτερα; Πώς θάθελα να ήμουν στην ηρεμία της Ριβιέρας σου ή στην ησυχία του Μόντρεαλ!
Εχω κουραστεί απο τις περατζάδες. Πάω Λευκάδα να καταχωθώ στις γονικές αγκαλίτσες.
Φιλιά στη μαννούλα σου

Αστοριανή said...

Zesti's kamwmata=Greeklish!!!

Koukla mou!!
O Doukakis se eipe "mixanaki".!!!
Sketos anemostrovilos!!!
Ekriktiki se emfanisi kai temper!!!

H nyfi tou Vorra mas katagoitefse!!
Prepei na ksanar8oumeeeeeee
Kanonise epohi gia rantevou...NA EINAI kai h ELENI GIKA!!!
Eimai akoma Athina. Ka8e mera kai mia allagi; logotexnikes etereies sto forte tous, kai h zesti mas liwnei...
Se xarikame (kai mas xarikes, elpizw) stin Ekthesi. O Dimitris mou eipe oti gynaikes me tin diki sou proswpikotita tha eprepe na kyvernoun tin Ellada!!!
Filakia polla, eis to epanidein,
Yiwta,
Astoriani, tou Ellinikou ...HLIANTHOU!

Eva Stamou said...

Καλή μου Ιουστίνη,

Πολύ ζωντανό το ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη, κατάφερες να μεταφέρεις την ατμόσφαιρα της έκθεσης με μοναδικό τρόπο!

Χάρηκα ιδιαίτερα που σε είδα σήμερα κι έμαθα τα νέα σου. Όσα μοιράστηκες μαζί μας ήταν άκρως ενδιαφέροντα και πραγματικά πιστεύω ότι με την όλη στάση σου αποτελείς πρότυπο για αυτούς που αγαπούν τη λογοτεχνία.

Καλά να περάσεις στη Λευκάδα.

Πολλά φιλιά,

Εύα

Justine's Blog said...

Γιώτα αγαπημένη,
Είδες πόσο όμορφη είναι η Σαλονίκη; Μια σκέτη κούκλα με τη θάλασσα και τα ωραία της ταβερνάκια.
Χαίρομαι που περάσατε ωραία και το ευχαριστηθήκατε. Και χαίρομαι που είστε ευχαριστημένοι.
Εγώ αναχωρώ γις τη Λευκάδα μου. Πάω να δώ τους γονείς μου.
Ραντεβού, λοιπόν, στη Σαλονίκη και του χρόνου.
Φιλιά

Justine's Blog said...

Εύα αγαπημένη μου,
Κι εγώ χάρηκα που σας είδα καλά και ξεκούραστους τους δυό σας. Ηταν μια πολύ ωραία και ήσυχη εκδήλωση η αποψινή. Ο Βασιλικός αυθόρμητος και γενναιόδωρος, δεν είχε τίποτε να κρύψει ή να υπαινιχθεί. Μου άρεσε πολύ και ξερω πως θα μου αρέσει και το βιβλίο του.
Θα τα πούμε μετα τις διακοπές μας, ναι;

alef said...

Αυτό είναι ρεπορτάζ! Ιουστινάκι? Δεν σου είπα καλέ να με βγάλεις ψηλή, αδυνατη και ξανθιά? Αχ πόσο χάρηκα που συναντηθήκαμε και με την Υιώτα!
Καλή Λευκάδα, Ιουστίνη μας και σε γλυκοφιλώ

Justine's Blog said...

Αλεφάκι μου,
Ψηλή, ξανθειά και αδύνατη θα βγεί η πνευματική σου κόρη η Νεφέλη. Είναι και η μαννούλα της έτσι. Ολες πλέον μίας κοπης;
Δεν το δέχομαι.
Είμαι περήφανη για σένα, για το Βασιλικό σου και για όλα όσα εσείς οι δύο με την Αναστασία σχεδιάζετε.
Τί υπέροχο κείμενο εκείνο του Δεσποινάριου.
Αγκαλίτσες

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ said...

Ιουστίνη μου γλυκιά και αγαπημένη! Χάρηκα τόσο που σε ξαναείδα, ορκίσου οτι θα είσαι πάλι εκεί του χρόνου και ορκίσου τώρα! Τουλάχιστον ας βλεπόμαστε έστω και για λίγο, έστω και έτσι, αλλά ας βλεπόμαστε! Η αλήθεια είναι οτι λυπάμαι που τελείωσε, λυπάμαι που φύγαμε! Αεικίνητο κορίτσι σε φιλώ γλυκά!

Babis Dermitzakis said...

Βρε Ιουστίνη μου πού τους πρόλαβες όλους αυτούς (και όλες αυτές, μη με πεις φαλλοκράτη); Είσαι κανονικό perpetuum mobile. Φιλιά πολλά.

Justine's Blog said...

Λένα μου,
Κι εγώ σ ευχαριστώ για την παρέα και τα γέλια τα ανέμελα. Κι εμένα πολύ μου πάει η Σαλονίκη.
Να βρισκόμαστε έστω και για λίγες στιγμές, αρκεί η χαρά της συνεύρεσης.
Φιλιά στον άντρα σου

Γιώτα Φώτου said...

Χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να σε δω από κοντά
φιλιά

Justine's Blog said...

Κανονικά όμως αεικίνητη. Γι αυτό σου λέω, απο του χρόνου θάμαστε όλοι στο μεγάλο πάρτυ για να βρισόμαστε μεταξύ μας. Διεθνής μπορεί να μην είναι η έκθεση αλλά εθνική είναι σίγουρα. Ολοι μαζί σ' ένα σημείο, τί χαρα!
Σε περιμένουμε κι εσένα αγαπημένε μας Μπάμπη!
Το άλλο Σάββατο στης Ελένης, ναι?

Justine's Blog said...

Κι εγώ χάρηκα Γιώτα μου που τα είπαμε απο κοντά. Εστω και για λίγο. Αρκεί το λίγο για να είναι καλό!

Maria Tzirita said...

Πόσο πολύ χάρηκα γι αυτή τη γνωριμία, μα την αλήθεια! Κι η αφιέρωσή σου στο βιβλίο σου μοναδική, σαν εσένα... Ανυπομονώ να το διαβάσω και να με εμπνεύσει κι ελπίζω σύντομα, κάποτε, να σε δω και πάλι από κοντά μάτια μου! Χίλια φιλιά!

Justine's Blog said...

Μαρία γλυκειά μου,
Εύχομαι ναναι καλοτάξιδο το νέο σου βιβλίο. Το παιίρνω στη Λευκάδα μαζί με τα υόλοιπα των κοριτσιών να το διαβάσω.
Μου άρεσε η σμενότητά σου, με αιχμαλώτισε το γλυκό μελαγχολικό σου βλέμμα

Κατερίνα δε 'στάπα; said...

Τι να πρωτοκλέψω! Με χαζέψατε!!!
Όλες οι πέννες και οι ομορφιές συγκεντρωμένες!
Θερμά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!
Υγεία, ταξίδια, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, και ζεστές συναντήσεις!
Να είσαι πάντα Καλά, Ιουστίνη μου!
Φιλάκια πολλά!
Πάω για παπαγαλάκι...

Nicolas said...

Γιώργο Στασινάκη τον λένε αυτόν στη φωτογραφία από τη Γενεύη, όχι Πρεβελάκη. Απ΄ ότι βλέπουν τα μάτια μου, αλλά μπορεί να βλέπω στραβά ;-)

Justine's Blog said...

Παπαγαλάκι μου γλυκό,
Είχα την ελπίδα πως θα υπήρχε καιρός να ανέβουμε με το αυτοκίνητο να περάσουμε κι απο σένα. Αλλά πού καιρός!Με το αεροπλάνο και πατ κιούτ για μια μέρα πήγα. Του χρόνου να κανονίσεις να ανέβεις κι εσύ να κάνουμε τα μεγάλα μας πάρτυ, ναι;
Τα παπαγαλάκια έχουν γίνει αμαρτωλά μετα τις διαφημίσεις της Νουδούλας.
Φιλάκια γλυκά

Justine's Blog said...

Νίκολας αγαπημένε,
Η βιασύνη και η χιλιοπραγμοσύνη δεν βοηθάει στην καθαρότητα του νού. Ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Καλή σου μέρα καλοκαιρινή

Nicolas said...

Εντάξει συμβαίνουν! το διόρθωσες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι κρητικός, μη θυμώσει!
Πλάκα κάνω! απλά, τον ξέρω και είδα το λάθος, διαφορετικά...
Φιλιά από τη Γαλλία στους ξαδέρφους μας τους Καναδούς.

Justine's Blog said...

Κι άλλο λάθος έκανα, Νικολά πρέπει να σε αποκαλώ αφού βλέπω πως διαβιείς στη Λυόν. Μπορεί ο γιός μου να έρθει εκεί στη Νομική σε ανταλλαγή προγραμματος με το Universite de Montreal.
Τότε θα γνωριστούμε απο κοντά
Merci de tout facon.

Nicolas said...

Ναι, αλλά και Νικόλα δεν με πειράζει.
Θα πάμε από την άλλη μεριά του βουνού, προς τη φιλενάδα σου μεριά, αλλά αν είναι σύντομα, εδώ είμαστε,
Έτσι κι αλλιώς, αν χρειαστείς οτιδήποτε για το πανεπιστήμιο και για το γιο σου, εδώ είμαστε.
You're welcome!

Justine's Blog said...

Νικολά,
Στης φιλενάδας μου προτιμάει να πάει και ο νέος. Με μεγάλη μου χαρά να σας γνωρίσω την επόμενη φορά στη νότια Γαλλία. Σκέφτομαι γενικώς να μείνω ένα μήνα στην περιοχή, όταν με το καλό το παιδί κάνει την ανταλλαγή. Δεν χορταίνω τη Νότια Γαλλία, θέλω να πάω στους αμπελώνες και τα σατό των κρασιών.

katrine said...

Justinaki καλησπέρα να περνάς όμορφα στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Απόλαυσέ το όσο μπορείς.
Τον π. Φιλόθεο Φάρο τον έχω συναντήσει είναι απίστευτος. Δεν τον ακους μόνο όταν μιλάει ,τον αφουγκράζεσαι.
Φιλιά και καλή συνέχεια

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Κατρίν,
Νιώθω τυχερή που θα τον συνατήσω σε τετ-α-τετ. Ετσι θα έχω την ευκαιρία να ακούσω τα σπάνιας λογικής επιχειρήματά του. Τα λόγια του για τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου!
Θα μεταφέρω λόγια και κλίμα εν είδει ρεπορτάζ, ναι;