ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, May 5, 2010

Οργή λαού φωνή Θεού

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Αναυδοι παρακολουθήσαμε σήμερα απο την άκρη του κόσμου το ολοκαύτωμα των τριών νεαρών υπαλλήλων της τράπεζας Μαρφιν στο κέντρο της Αθήνας, πέφτοντας εδώ στην ξένη σε βαθειά περισυλλογή και ακατανίκητη θλίψη.

Η μικρή πατρίδα ποτέ δεν έχει γνωρίσει ιστορικά τέτοιο οικουμενικό διασυρμό . Ούτε την περίοδο της Χούντας δεν καταδικάσθηκε έτσι στις συνειδήσεις των πολιτών του κόσμου. Τούτο το οικονομικό αδιέξοδο, που έχει καταστήσει την Ελλάδα τον αδύναμο κρίκο μιας αλυσίδας οικονομικών συμφερόντων, ήταν μοιραίο να ανοίξει μια περίοδο αντιδράσεων εκ μέρους του ελληνικού λαού που βλέπει όλες τις προσπάθειές του να γίνονται συντρίμια στο όνομα της στήριξης απο την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι πρόσφατες επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης για περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα και συντάξεων τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, έπνιξαν τον κοσμάκη απο αγανάκτηση. Η επιπλέον αυθαίρετη νομοθετική ρύθμιση για την απώλεια των κεκτημένων βασικών εργατικών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα ξεχείλισε το ποτήρι της δίκαιης εξέγερσης του λαού, που συνειδητοποιεί πως στο όνομα μιας παγκόσμιας οικονομικής τάξης πρέπει να πληρώσει εκείνος το τίμημα. Και να ξεχασθούν όλες οι ατασθαλίες των δισεκατομμυρίων που είναι αξώφθαλμες στο δημόσιο πολιτικό βίο μας.

Ετσι, ο λαός βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει το αίσθημα της δυσφορίας του για την καινούρια Ελλάδα του 21ου αιώνα που θα βρίσκεται κάτω απο τη μπότα της επιτήρησης της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ώσπου τα ομολογά της να ξαναποκτήσουν κάποια αξία για να μη μολύνουν τελικά τα τραπεζικά συστήματα των Μεγάλων και Ισχυρών.

Και όπως συμβαίνει συχνά στις κοινωνικές εκρήξεις, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Κάποιος νεαρός με θολωμένο βλέμμα έρριξε μια μολότοφ στην Τράπεζα σε ένα ξέσπασμα εναντίον του συστήματος. Αλλοι λένε πως το επεισόδιο προκλήθηκε απο τους γνωστούς κουκουλοφόρους της Αθήνας. Και η μολότοφ έγινε φωτιά και η φωτιά έκαψε τρείς νέους ανθρώπους που μέσα απο το σύστημα με την εργασία τους προσπαθούσαν να τα φέρουν βόλτα στην αγριότητα της ελληνικής οικονομικής δυσπραγίας.

Και ο αγώνας βάφτηκε με αίμα, που θα φέρει κατακραυγή για την αδικία. Και θα δημιουργήσει αναστολές και συζητήσεις για το αν πρέπει να συνεχίσει η υγιής αντίδραση ενάντια στη μονομερή επιβολή μέτρων για την εξυγείανση της οικονομίας.
Για μια ακόμη φορά με αυτό το ανάθεμα των αναρχικών, οι τίτλοι θα ξεφύγουν απο την ουσία, που είναι η κηδεμόνευση των Ελλήνων πολιτών απο τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

Ως Ελληνίδα του κόσμου, λυπούμαι για τον άδικο χαμό των τριών παιδιών της βιοπάλης. Λυπούμαι όμως το ίδιο έντονα γιατί κάποιοι νεαροί υπό το πρόσχημα του αναρχισμού μάτωσαν τον αγώνα ενάντια στην παγκόσμια συγκυρία των συμφερόντων, που διασύρει την πατρίδα μας διεθνώς οδηγώντας τους εργαζόμενους στους εργασιακούς όρους της προπολεμικής εποχής.

Φοβούμαι πως η κοινωνική ανατραχή, που δεν θα κωπάσει γιατί έχουν αποφασισθεί πίσω απο τις πόρτες τα παράλογα ερήμην του κόσμου, θα φέρει κι άλλες δυστυχίες στον τόπο μας, αφού φαίνεται να επαναλαμβάνεται το ρηθέν :Οργή λαού φωνή Θεού!

ΥΓ: Η αντιστροφή του ρηθέντος Φωνή Λαού Οργή Θεού σε Οργή Λαού Φωνή Θεού έγινε για την εξυπηρέτηση του άrθρου.

26 comments:

Michael Tellides said...

Αναρρωτιέμαι τι θα συμβεί στην γειτονική Ιταλία και ακόμη σε άλλες Ευρωπαικές χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, όταν και οι δικές τους κυβερνήσεις μοιραία θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν παρόμοια σκληρά μέτρα...
Πολύ φοβάμαι πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Το κοινωνικο-οικονομικό μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου διαγράφεται αβέβαιο...

Evie said...

Αχ καλή μου Ιουστινη κι εμείς έτσι καταλυπημένοι παρακολουθούσαμε τα άγρια γεγονότα. Αίσχος και ντροπή για όλα τα γεγονότα. Ποιος να φανταστεί ότι αυτά τα εργατικά παιδιά θα έβρισκαν τέτοιον άδικο θάνατον, δεν μπορώ να χωνέψω την βαρβαρότητα του λαού μας. Καλό σου βράδυ κι ας ελπίζουμε για μια καλύτερη ημέρα

Justine's Blog said...

Μιχάλη μου,
Φαίνεται πως οι Γερμανοί άφησαν την Ελλάδα στην τύχη της με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη και για την οικονομία της παγκοσμιότητας, που τελικά αλληλεξαρτάται.
Πάντως, το καζάνι σιγοβράζει στην Ισπανία και την Προτογαλία. Αν ο ιός πλήξει και την Ιταλία, θα μιλάμε για ολικό ξεσηκωμό του Μεσογειακού Νότου.
Κι εγώ ανησυχώ για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.
Ες αύριον τα σπουδαία

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Εύη,
Γράφεις πως δεν μπορείς να χωνέψεις τη βαρβαρότητα του λαού μας. Σού πέρασε απο το νού πως αυτοί που προκαλούν τα ακραία επεισόδια μπορεί και νάναι προβοκάτορες που θέλουν να δημιουργηθούν αδιαχώρητα για να πνιγούν οι φωνές διαμαρτυρίας του κόσμου που σφαγιάζεται ενώπιον δανείων και ισορροπιών;
Δεν δικαιολογώ τους πατριώτες μας, αλλά ο ξεσηκωμός τους έχει ουσιαστικό λόγο. Τα έκτροπα ως κατευθυνόμενα μοιάζουν.
Και πάντως, θλιβόμσατε όλοι με αυτή την εικόνα της Ελλάδας, που την κατάντησαν διεθνώς ρεζίλι οι άρχοντές μας!

panvagil said...

Δεν ξέρω αν ήταν προβοκάτορες ή όχι αλλά η φωτογραφία που δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με ..."καλόπαιδα" που διαμαρτύρονται "ειρηνικά" πιστεύω ότι μιλά από μόνη της. Δείτε τη: http://www.ana-mpa.gr/anaweb/getimage?action=imgrep&filePath=/apps1/Image/201005/DOC.20100505.8684152.ORE01.jpg

ΓΙΑΝΝΑ said...

Ιουστινη μου ευχαριστω πολυ για την αληθεια και την αποφασιστικοτητα της φωνης σου.Τα λογια σου ειναι απολυτως σωστα και με καλυψαν πληρως.Δεν εχω να προσθεσω τιποτα.Θελω να πιστευω μονο πως με καποιο τροπο θα σταματησει αυτος ο διασυρμος και θα παψουν να θεωρουνται ενοχοι αυτοι που διεκδικουν το δικιο τους.
Η καταπατηση των δικαιωματων και των εργατικων κατακτησεων μας αφορα ολους και θα εχει αντικτυπο στο μελλον των παιδιων μας.

Sofia Voikou said...

Ιουστίνη μου,
όλη η Ελλάδα "καζάνι που βράζει".
Εάν κάποτε δεν τιμωρηθούν κάποιοι για το χάλι που βρισκόμαστε σήμερα, ο λαός δεν θα ηρεμήσει.
Και θα δούμε ακόμα χειρότερα πράγματα μπροστά μας...

katrine said...

Περνώ, διαβάζω, θλίβομαι και μόνο απογοήτευση και δάκρυα έρχονται με όλα τούτα τα κακά που βρήκαν το τόπο μας. Εκεί που ορισμένοι άν όχι όλοι τους,οδήγησαν ανελέητα τη πατρίδα μας.

Καλημέρα με θλιμένη σκέψη

Μηθυμναίος said...

Τελικά –και με θλίψη- θα πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει που έχει φτάσει πλέον το ψυχικό-κοινωνικό μας χάλι. Και είναι κρίμα. Η φωνή μας, η σκέψη μας, η περηφάνια μας, η υπόληψη, η αξιοπρέπειά μας, έφτασε ως το χώμα. Στα μάτια μας αδυνατίζουν τα οράματα, τα όνειρα κι οι προσδοκίες. Τι να καμαρώσουμε πια…

Όχι δεν μπορώ να το πιστέψω… ότι αυτή την Ελλάδα αφήσαμε, όταν φεύγαμε, εσύ εγώ και τόσοι άλλοι…

Δυστυχώς…

Αστοριανή said...

...απόψε δεν με πήρε ο ύπνος! κι ας έχουμε διαφορά ωρών... με την αγαπημένη πατρίδα!
Τα μάτια τρέχουν σε κάθε σχόλιο που διαβάζω.
Δεν είναι ευαισθησία.
Είναι συσσωρευμένη αγανάκτηση!
είναι η θολή εικόνα του μέλλοντος...
ΠΟΥ ΠΑΜΕ!
αίσχος για την Ε. Ε.!
μα και για τους συμπατριώτες μας!
Δουλεύουμε μια ζωή ολόκληρη, τους φροντίζουμε μια ζωή ολόκληρη, και μας βγάζουν τα μάτια!
-Όχι όλοι, θα μου πείτε.
-Όλοι, λέω εγώ, όταν ψηφίζετε ανίκανους! τους συμφεροντολόγους!
"Διώξαμε" τους...βασιλείς για να αποκτήσουμε ΤΙ,ΠΟΙΟΥΣ; και ΠΩΣ εγιναν ΑΥΤΟΙ, "μεγάλοι και τρανοί... με πράσινα, με γαλάζια, με κόκκινα "ΟΡΑΜΑΤΑ";;;;;;;;;;

Δεν είναι αυτό "ξεσήκωμα" του λαού!
Είναι ξεχύλωμα κοιλιάς, ηθών, κοινωνίας!
Αίσχος!

Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

La Gigi said...

Λυπάμαι αλλά ο νεαρός με το δήθεν θολωμένο βλέμμα που έπνιξε τους ανθρώπους αυτούς δεν ήταν ούτε ένας ακόμα εργαζόμενος εξαγριωμένος ούτε ένας μεροκαματιάρης. Γιατί ένας άνθρωπος που μοχθεί καθημερινά για να κερδίσει τη ζωή του δεν πετάει έτσι ανερυθρίαστα μια μολότωφ φωνάζοντας στα απελπισμένα θύματα 'να καείτε μουν...κια'. Αυτό είναι η βεβήλωση της ανθρώπινης ζωής και δε μπορεί αυτοί που πέρυσι καταδίκαζαν το μπάτσο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου φέτος να κάνουν τα ίδια και ακόμα χειρότερα.
Τα μέτρα ναι είναι επώδυνα αλλά ας δούμε για μια φορά το πρόβλημα ως έχει και ας αφήσουμε για λίγο την καραμελίτσα των κλεμμένων! φτάνει!

Ρούλα said...

Επιτέλους και μια φωνή της κοινής λογικής με ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο του.
Ιουστίνη μου ευχαριστώ πολύ και σε θαυμάζω που αν και τόσο μακριά έχεις πάντα τόσο καλή ενημέρωση και χωρίς κομματικές εμπάθειες λες με το θάρρος της γνώμης σου αυτό που σκέφτεται ο μέσος έλληνας,που εργάζεται,μοχθεί,κάνει όνειρα, παράγει,μορφώνεται και αγωνιά για τον τόπο του.Δεν γίνεται να ταυτίζουμε όλους με μερικούς ανεγκέφαλους ή προβοκάτορες που δολοφόνησαν εν ψυχρώ 3 εργαζόμενους και πριν λίγο καιρό ένα παιδί μεταναστών,όπως δε γίνεται να ταυτίζουμε τα εγκλήματα των κυβερνήσεων που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό,με το λαό τους.
Η βία είναι καταδικαστέα απ'όπου κι αν προέρχεται.Βλέπεις τη σημερινή εποχή πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα.
ευχαριστώ για άλλη μια φορά

Evie said...

Υπάρχουν πολλοι τρόποι διαμαρτυρίας, που δεν περιλαμβάνουν κάτι τόσο ακραία.

Μπορεί να ήταν ο οποιοσδήποτε, αναρχικός, ακροδεξιός, μπάτσος, χούλιγκαν, πλούσιος, φτωχός, μαθητής, φοιτητής, άνεργος, παραγωγικός.. Δεν τους δίνει κανένας, κανένα δικαίωμα να καταπατουν τις προσπάθειες του διπλανού τους, για την δική τους ελευθερία... Κατά την δίκη μου άποψη όση ευθύνη έχουν αυτοί οι στυγνοί εγκληματίες που κατεβαίνουν στις πορείες (επαναστασεις) άλλο τόσο εγκληματίες είναι και όσοι τους παρακολουθούνε να κάνουν τα εγκληματά τους και δεν προσπαθούν να τους σταματήσουν.

ΝΑΙ, οι πολίτες οφείλουν να αντιδρούν, το κράτος να λειτουργεί, κι η χώρα να προοδεύει... αλλα πως ακριβώς πιστεύουν οτι βοηθουν την... οικονομία της χώρας? Σε ευχαριστώ για την φιλοξενια

pylaros said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη,
εύχομαι να μην επαναληφθούν αυτα τα 'Πέτρινα Χρόνια' που μας εξανάγκασαν να φύγουμε από τον τόπο μας.


Χαιρετώ

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Βαγγέλη,
Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και για την κατάθεση της γνώμης σου. Τα καλόπαιδα που δημοσιεύει το ΑΠΕ ας τα πιάσει να τα ανακρίνει η αστυνομία. Επιτέλους, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ποιοί είναι διαδηλωτές και ποιοί προβοκάτορες!

Justine's Blog said...

Γιάννα μου γλυκειά,
Μας πρίνει όλους το δίκιο. Αρνούμαι να δεχτώ πως θα απεμποληθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων πίσω απο κλειστές πόρτες για να σωθούν οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να διαμαρτυρηθούν. Και η αστυνομία να προστατεύσει τον κόσμο απο την προβοκάτσια. Τί ζούμε δηλαδή; Εποχές Λαμπράκηδων πάλι;

Justine's Blog said...

Σοφία μου καλή,
Συμφωνώ πως η Ελλάδα είναι καζάνι που βράζει, Και πώς να μην είναι δηλαδή που την έκλεψαν, τη βίασαν και την ταπείνωσαν οι ταγοί της και τώρα ζητάνε τα ρέστα απο το λαό της;
Ερχονται δύσκολες μέρες...

Justine's Blog said...

Κατρινάκι,
Μπορεί να ηχεί υπερβολικό, αλλά η σκιά της δυσθυμίας έχει φτάσει μέχρις εδώ. Βαρεθήκαμε επι μισό χρόνο ν΄ακούμε πως η Ελλαδίτσα μας θα πυροδοτήσει το τέλος του δυτικού κόσμου. Και βαρεθήκαμε να σκύβουμε διαρκώς το κεφάλι στους ταγούς που είτε κατασύλησαν την πατρίδα είτε την εξεφτελίζουν.
Φιλί

Justine's Blog said...

Στράτο μου,
Μπήκα και διάβασα το πολύ καλά τοποθετημένο άρθρο σου. Αυτή η διαρκώς διογκούμενη απογοήτευση μας αποδυναμώνει ως έθνος και ως φυλή. Μήπως αυτή η ταπείνωση είναι κα κάπως κατευθυνόμενη για να σπάσει το ηθικό μας; Ολα μου περνούν απο το νού...

Justine's Blog said...

Γιώτα μου,
Πολύ σωστά το θέτεις. Είναι η ιερή αγανάκτηση ενός ολάκερου κόσμου για την κατρακύλα των ηθών και την εκτροπή της πορείας αυτού του κράτους. Ποιοί θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος που έχει σημαδέψει και δηλητηριάσει τη νέα γενιά των Ελλήνων;
Φοβάμαι πως κανένας γιατί η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι παγιωμένη κατάσταση.

Justine's Blog said...

Μελισσάκι,
Απο πέρισι το έλεγα πως το σπάσιμο της Αθήνας ξεκίνησε απο την αγανάκτηση για το θάνατο του νέου, αλλά έγινε στη συνέχει οργανωμένη προβοκάτσια.
Οσο για τα κλεμμένα΄αυτά τα πήραν εξώφθαλμα οι ταγοί μας. Κι αν ο μικρομεσαίος ολιγώρησε, είναι πολύ λίγη η δική του συμμετοχή σ΄αυτό το ξεχαρβάλωμα. Πάντως, η κατάσταση εκτροχιάζεται διαρκώς και περισσότερο.
Φιλί του ήλιου

Justine's Blog said...

Ρούλα γλυκειά μου,
Είμαι μάχιμο μέλος της ελληνικής πραγματικότητας κι ας ζώ εδώ στην ξένη. Η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια με τα γεγονότα και τον συνεχή διασυρμό της πατρίδας μας.
Και ναι, οι προβοκάτορες ας τιμωρηθούν παραδειγματικά και ας απαλλαγούν οι συγκεντρώσεις απο τα μάυρα στοιχεία. Ηρθε ο καιρός να γίνει έστω και πάνω στο αίμα των αθώνων εργαζομένων.

Justine's Blog said...

Εύη μου γλυκειά,
Το είπα και στη Ρούλα, πως η αστυνομία με την ηγεσία του Χρυσοχοϊδη μπορεί να ξεκαυαρίσει τα ερίφια απο τα πρόβατα στις πορείες.
Οσο για τις διαμαρτυρίες, αλλοίμονο αν δε γίνουν. Κοτζαμπάσηδες των Ευρωπαίων θα γίνουμε; Αυτοί στην τελική ευθεία άφησαν την Ελλάδα να γλυστρήσει στο έσχατο σημείο και τώρα ζητούν να στίψουν το λαό μας.
Δεν θα περάσει ο οικονομικός φασισμός της παγκοσμιοποίησης!!!!

Justine's Blog said...

Γαβρίλη λατρεμένε μου,
Φοβάμαι πως άρχισε η μετανάστευση των επιστημόνων για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη ακι αλλαχού. Η ελλάδα τρώει τα παιδιά της υπό τη μιά ή την άλλη συνθήκη!

paramythou said...

Αναυδοι παραμένουμε
εδώ στην πατρίδα αυτή....

Justine's Blog said...

Κι εμείς άναυδοι συνεχίζουμε σε τούτη την όχθη.
Φιλί