ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, May 19, 2010

Για την αγάπη της Νισύρου ο νέος υπουργός Τουρισμού

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο φίλο και συνάδελφο Παντελή Ξανθίδη που μου έφερε την καλή είδηση!!!

Ανάμεσα σε δύο διακεκριμένους Νισύριους. Τον Τζόν Κατσιματίδη και το νέο υπουργό τουρισμού, που ήρθε στη Νέα Υόρκη για χάρη της Νισύρου και του βιβλίου μου

Στο τραπέζι της παρουσίασης. Στην κάτω σειρά απο αριστερά Νίνα και Θάνος Ψυχογιός, η αφεντιά μου, ο Γιώργος Νικητιάδης . Στην επάνω σέιρά απο αριστερά ο Γιάννης, ο Τζόν και η Μάργκο Κατσιματίδη, ο πρόεδρος του συλλόγου Νισυρίων Γιώργος Ανδριώτης , η πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Αγη Μπαλτά και η πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Η Νίσυρος βρίσκεται σε υπέροχη συγκυρία καθώς ο νέος υφυπουργός πολιτισμού- αθλητισμού είναι ο Γιώργος Νικητιάδης με καταγωγή απο το μοναδικό νησί του αμείλικτου Αιγαίου.

Τον γνώρισα πριν απο χρόνια μέσω του κοινού μας φίλου και συναδέλφου Μιχάλη Ιγνατίου. Τον ξανασυνάντησα πάλι στο φτερό μέσω του επιχειρηματία και αδελφικού του φίλου Τζόν Κατσιματίδη στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Νικητιάδης όμως μπήκε κανονικά στη ζωή μου με τις παρουσιάσεις του βιβλίου μου «Γιά την Αγάπη των Αλλων», που ξετυλίγεται στο πατρογονικό του νησί.

Ο νεοδιορισμένος υπουργός στις παρουσιάσεις της Αθήνας και της Νέας Υόρκης έδωσε δυναμικά το παρόν μιλώντας με τα πιό κολακευτικά λόγια για το βιβλίο, που τον έχει αγγίξει ως τα τρίσβαθά του καθώς αναφέρεται στην ιστορία της Νισύριας Δέσποινας Κατσιματίδη. Προσωπικά , θέλω να σημειώσω πως όταν ένας πολιτικός άνδρας τιμάει τόσο συγκινητικά τον τόπο της καταγωγής του, φέρει τα εχέγγυα να γίνει ο κήρυκας του ελληνικού τουρισμού στον κόσμο.

Πιστεύω πως η παιδεία του Γιώργου Νικητιάδη, η γλωσσική του επάρκεια στην ελληνική και την αγγλική , η πατριδολατρεία του και ο ενθουσιασμός του θα είναι τα κύρια στοιχεία του χαρακτήρα του, που θα τον οδηγήσουν σε μια εξαιρετική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει, πως η μισή Ελλάδα κρέμεται απο το υπουργείο του και τους κατάλληλους χειρισμούς του. Πως η Ελλάδα είναι ομορφιά και πολιτισμός αναπόσπαστα και αναπόδραστα μαζί!!!

Πιστεύω κι ελπίζω πως με τον κοσμοπολιτισμό του ο Γιώργος Νικητιάδης θα εκτοξεύσει στα ύψη το υπέροχο τουριστικό τοπίο της Ελλάδας μας.

Καλή επιτυχία στο νέο σου θώκο, αγαπημένε φίλε Γιώργο. Εμείς θα είμαστε κοντά σου για να σε στηρίξουμε!!! Και να λατρεύεις πάντα τη Νίσυρο γέρνοντας το βλέμμα σου κάτω στην αναβράζουσα λάβα του ηφαιστείου, αυτήν που η Τζαννή μου συμβουλευόταν στα δύσκολα!



Βιογραφικό Γιώργου Νικητιάδη

Το βιογραφικό του, όπως βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα, του αναφέρει τα εξής:
Ο Γιώργος Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από μετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της ∆ωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ' όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νομικής Σχολής συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις καταλήψεις της Νομικής Σχολής και στο Πολυτεχνείο. Αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας εκλέγεται στην πρώτη αιρετή ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ∆ωδεκανησίων Σπουδαστών.
Το 1976 μετέβη στις Η.Π.Α για μεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε πτυχίο LLM (Master's) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ∆ιεθνείς Σχέσεις στην Εγκληματολογία και τη Σωφρονιστική. Στην Αμερική, κατά τη διάρκεια των σπουδών του και ενώ παραλλήλως εργαζόταν, συμμετείχε ενεργά στους Ελληνικούς Φοιτητικούς Συλλόγους των Αμερικανικών Πανεπιστημίων και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών. Παραλλήλως συμμετείχε ενεργά στη Νισυριακή Νεολαία, στο Σύλλογο Κώων και στη ∆ωδεκανησιακή Ομοσπονδία.
Την ίδια περίοδο εργάσθηκε στην Ελληνική ημερήσια δημοκρατική εφημερίδα «ΠΡΩΪΝΗ» της Νέας Υόρκης όπου διακρίθηκε για τη μαχητική δημοσιογραφία που ασκούσε.
Επανερχό?ενος στην Ελλάδα το 1981 άρχισε να ασκεί δικηγορία και σήμερα είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.
Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού «ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ» το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη ∆ωδεκάνησο. Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ∆ιατέλεσε Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της «Oργάνωσης Χώρου ∆ουλειάς ∆ικηγόρων» και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νομικών Οικονομολόγων για πολλά έτη.
Υπήρξε μέλος του Τομέα Επιστημόνων, του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, του Τομέα ∆ιεθνών Σχέσεων και του Τομέα Συνδικαλισμού και Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, είχε εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ μέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου.
Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας ∆ημόσιας ∆ιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ∆ημόσιας ∆ιοίκησης και Αποκέντρωσης.
Κατά τη θητεία του συνέβαλε στην εξάπλωση του θεσμού των ΚΕΠ πανελλαδικά από 30 σε 700 και στη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους σε περισσότερες από 600 (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, άδειες και έγγραφα). Ήταν ο υπεύθυνος του ΥΠΕΣ∆∆Α για το συντονισμό της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003 και ο κεντρικός συντονιστής τριών Συνόδων Υπουργών της Ε.Ε που έγιναν στη Ρόδο και στην Κω. Ως επικεφαλής του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ κατόρθωσε να ενταχθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 347 αναπτυξιακά έργα πνοής (αριθμός ρεκόρ) στα 19 Υπουργεία και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στη ∆ωδεκάνησο.
Είχε διαρκή συμμετοχή στα κοινά της ∆ωδεκανήσου με συχνή αρθρογραφία στον τοπικό τύπο, πολιτικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη εξέδωσε βιβλίο του με τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ∆ώδεκα Θέσεις ∆ωδεκάνησος ∆ώδεκα Όνειρα» το οποίο προλογίζει ο πρώην Υπουργός Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ν. Σκουλάς και του οποίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τέταρτη έκδοση.
Είναι μέλος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Συλλόγου Κώων της Αθήνας, του Συλλόγου Νισυρίων της Αθήνας και της ∆ωδεκανησιακής Ομοσπονδίας. Υπήρξε μέλος του Ανώτατου ∆ιεθνούς Συμβουλίου Επιλύσεως ∆ιεθνών ∆ιαφορών της FIFA (∆ιεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Σωματείων).
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Ιατρού - Νικητιάδη, δικηγόρο στο επάγγελμα και έχει μία κόρη, την Αντέλλα, πτυχιούχο του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

11 comments:

Ρούλα said...

Καλή επιτυχία λοιπόν να ευχηθώ και γω στον νέο υπουργό με την ελπίδα,αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία,σε μια εξαιρετική προβολή της χώρας μας.
Όταν τον είδα στην τηλεόραση,έλεγα κάπου τον ξέρω και με το που διαβάζω την ανάρτηση,θυμήθηκα που τον είχες αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση, στην παρουσίαση του βιβλίου σου στη Ν.Υ.
Ελπίζω κύριε υπουργέ να μη διαψεύσετε την Ιουστίνη μας,έχουμε εμπιστοσύνη στη σωστή κρίση της.
σε φιλώ

pylaros said...

Τον Θυμάμαι, που στην παρουσίαση του βιβλίου σου μακριγόρησε κάπως και σου είπα ότι μας εξήγησε όλο το βιβλίο, αλλα μου απάντησες, Όχι, το βιβλίο έχει κείμενα ύλη που δεν είναι δυνατόν να τα είπε όλα... οπότε διαβάζω με ενδιαφέρον το βιβλίο κάθε μέρα που περνά.

Του εύχομαμαι καλή επιτυχία στις τόσο δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνά η πατρίδα

Σκέπτομαι μα που βαδίζουμε, ο πρωθυπουργός της ελλάδας γεννημένος στη Μινεσσότα, ο υφυ-πουργός Τουρισμού γεννημένος στη Νέα Υόρκη,
Μήπως αυτό εννοεί ότι άρχισε η παγκοσμιοποίηση του Ελληνισμού, άρα κι αυτός που έχει γεννηθεί σε οποιοδήποτε ξένο κράτος έχει το δικαίωμα να συμβάλει για το καλό της πατρίδας, σύμφωνα με τις γνώσεις του που θα πρέπει να είναι πιο πλατιές εφόσον ατένιζαν την αγάπη της Ελλάδας από μακρυά.
αγαπητή μου Ιουστίνη
Καλημέρα από μια ανοιξιάτικη Νέα Υόρκη.
Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Ρούλα,
Με τιμάς με τα λόγια σου αλλά μου προσθέτεις κι ευθύνη. Πιστεύω πως ο Γιώργος θα είναι καλός κήρυκας της Ελλάδας, που μπορεί να πουλάει πολιτισμό και τουρισμό μαζί στην πιό καλή τιμή του κόσμου.
Φιλί ηλιόλουστο

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Γαβρίλη,
Σαφώς και οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν δικαίωμα στην πολιτική της πατρίδας. Πιστεύω πως η κοσμοπολίτικη άποψή τους για την πολιτική, δίνει ήδη το στίγμα μέσα απο την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου.
Κι εδώ άνοιξη έχουμε και είναι υπέροχα!
Φιλί

ΓΙΑΝΝΑ said...

Ιουστινη μου και εγω οταν το ακουσα,θυμηθηκα την παρουσιαση του βιβλιου σου και τα οσα καλα ειχε πει για σενα.Ευχομαι να επιτυχει στο εργο του ο νεος υφυπουργος γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι.Και στη πραγματικοτητα αυτος ο τοπος εχει μια και μονο βαρεια βιομηχανια που ειναι ο τουρισμος.
Μακαρι να αλλαξουμε σελιδα.
Φιλια καλη μου.

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου,
κάπως...χαθήκαμε! Μα λίγο ακόμη...
Όσο για τον νέο (όχι και τόσο... νέο...)μα με αξιόλογη πείρα και γνώσεις, Υπουργό Τουρισμού, ευχόμαστε το καλύτερο, για την Πατρίδα.
Φιλάκια,
Υιώτα
αστοριανή,
ΝΥ

paramythou said...

Καλή του επιτυχία
κι απο μια ταπεινή παραμυθού
που βλέπει στον πολιτισμό
τη μόνη ελπίδα

Justine's Blog said...

Γιάννα γλυκειά μου,
Είναι ενθουσιασμένος με το βιβλίο γιατί του θυμίζει τη μακρινή πατρίδα του. Ξέρεις, όταν οι άνρθωποι έχουν αληθινά αισθήματα, αυτό τους κάνει ξεχωριστούς.
Ελπίζω κι εγώ τα καλύτερα στο φίλο υπουργό. Εμείς οι απόδημοι είμαστε στο πλευρό του.
Φιλί

Justine's Blog said...

Αστοριανή μου,
Κάπως αισθανόμαστε κοντινίτερα με το νέο υφυπουργό τουρισμού γιατί είναι απο τη δική μας γενιά της ομογένειας. Ας του ευχηθούμε τα καλύτερα.
Φιλί

Justine's Blog said...

Εσύ με το χαμόγελο είσαι η μόνη μας ελπίδα. Φιλί αγαπητικό, γεμάτο ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού!

Anonymous said...

Και εγώ όταν άκουσα την είδηση, την παρουσίαση του βιβλίου σου θυμήθηκα! Καλή του επιτυχία!

http://profiles.pathfinder.gr/view/pennybr