ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, May 25, 2010

Επιμένουμε ελληνικά

Κι επειδή έμπρακτα πρέπει να αποδείξουμε τη στήριξη στην πατρίδα και το νέο υπουργό τουρισμού, σας καλώ να διαβάσετε την ανακοίνωση της ελληνοαμερικάνικης εβδομαδιαίας εφηερίδας Greek News με τίτλο ΦΕΤΟΣ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!!! Ο συνάδελφος και φίλος Απόστολος Ζουπανιώτης έπιασε το σφυγμό των ημερών. Είμαστε μαζί του να διαλαλήσουμε πως αυτό το καλοκαίρι στηρίζουμε ΠΑΤΡΙΔΑ!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δίμηνη εκστρατεία της εβδομαδιαίας ελληνοαμερικανικής εφημερίδας Greek News: Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-
Η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News ξεκινά τη Δευτέρα 24 Μαΐου δίμηνη εκστρατεία και απευθυνόμενη σε κάθε ομογενή και κάθε φιλέλληνα, τον καλεί φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθεί την Ελλάδα, με το σύνθημα «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα». Η εκστρατεία καλύπτει πέραν της έντυπης έκδοσης και την ηλεκτρονική της, η οποία είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες της Ομογένειας, με επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Στο κύριο πρωτοσέλιδο άρθρο του εκδότη της εφημερίδας, Αποστόλη Ζουπανιώτη παρουσιάζεται το τρίπτυχο της εκστρατείας, Αγαπούμε την Ελλάδα, Βοηθούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες. Αν δεν το κάνουμε εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, ποιοι θα το κάνουν;»
Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας περιλαμβάνει μηνύματα του πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βασίλειου Κασκαρέλη, το προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Στέφανου Ταμβάκη και του συντονιστή ΗΠΑ του ΣΑΕ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου.
Το άρθρο αφού αναφέρεται στις πρόσφατες 27.000 ακυρώσεις τουριστών, μετά τα τραγικά αποτελέσματα της επίθεσης των κουκουλοφόρων, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «πρέπει κι εμείς τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς, να αρθούμε των περιστάσεων και να βοηθήσουμε όλοι για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα. Και να το κάνουμε όχι μόνο γιατί η Ελλάδα είναι όμορφη, μαγευτική, μας αναβαπτίζει και μας ξεκουράζει, αλλά και γιατί φέτος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Πέραν τούτου, η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ θα μειώσει τα έξοδά μας στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι κατά 20%».
Η εφημερίδα αφού υπενθυμίζει αντίστοιχη εκστρατεία την Ομογένειας της Αμερικής το 1985-86, όταν η κυβέρνηση Ρίγκαν εξέδωσε την άδικη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της Ελλάδας, θέτει μία σειρά διλημμάτων στους Ελληνοαμερικανούς:
«Αν κάποιος ξένος επιδρομέας επιτίθονταν στην Ελλάδα, πόσοι από μας που θα μπορούσαν δεν θα έσπευδαν να βοηθήσουν; Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μόνο που οι επιδρομείς έρχονται με όπλα την οικονομική κερδοσκοπία.
Σκεφθείτε τι θα έκανε η Εβραϊκή Διασπορά σε παρόμοια περίπτωση. Θα πήγαινε στο Ισραήλ αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να πάμε όχι σε μία χώρα που κάποιον ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατιναχθεί δίπλα μας σκορπώντας τον όλεθρο, αλλά στην πατρίδα των προγόνων μας, όπου βασιλεύουν η ομορφιά, η
γαλήνη, ο ήλιος κι η θάλασσα. Για να ζήσουμε λίγες εβδομάδες κοντά στις ρίζες μας, κοντά στον πλουσιότερο πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία της ανθρωπότητας».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για τον τόπο των προγόνων μας. Πολλοί από μας ίσως έχουν πικρές εμπειρίες και παράπονα. Τώρα όμως είναι η ώρα της ευθύνης και του χρέους».
Καταλήγοντας, η Greek News καλεί τους Ομογενείς και τους φιλέλληνες να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα., να απολαύσουν την Ελλάδα, να γίνουν κι αυτοί μέρος της προσπάθειας για να σωθεί η Ελλάδα.
«Είμαστε Έλληνες και καλό είναι να το αποδεικνύουμε στις δύσκολες για την γενέτειρά μας ώρες», καταλήγει.

10 comments:

pylaros said...

Αχ! αγαπητή μου Ιουστίνη, κάθε χρόνο όπως κι εφέτος θα πάμε στην πατρίδα, εκτός απροόπτου.
Κάθε σάββατο πάω στη αστόρια σε ένα στέκι (Τζιλιάνου) όπου μαζευόμαστε όλοι οι Κεφαλονίτες. Τούτο το σάββατο ήταν σχεδόν άδειο.

Είχαν φύγει σχεδόν όλοι για Ελλάδα.
Χθες το βράδυ στις 9 Μ.Μ. η Κρατική τηλεόραση είχε μαι εκπομπή μιας ώρας, The Greeks
Εκεί είδα για μια ακόμη φορά τον Τζον Κατσιματίδη, την κόρη του, τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα, ήταν μια επανάλειψη του 1998 και γενικά μίλησαν με πολύ κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες...

χαιρετισμούς

Γαβριήλ

δεσποιναριον said...

Καναδεζα μωρο μου, εφυγα! Μαλιστα σκεφτομαι να κανω ενα καταλογο απο προϊοντα που θα μπορουσαμε να προβαλλουμε περισσοτερο, κι αν δεν τα διαφημιζουν αυτοι που πρεπει, τα διαφημιζω εγω. Φασουλι το φασουλι. Τα φιλακια μου!

katrine said...

Ακόμη εκεί είστε??? Σας περιμένουμε με φαντασμαγορικό welcome!!!

Ιουστίνη μου και δεν είναι μόνο ο γαλανός ουρανός και ο ήλιος της είναι μια αγκαλιά μεγάλη η Ελλάδα. Η πιο ζεστή του κόσμου.

Φιλί φιλί

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου,
Είσαι πάντοτε άγγελος καλών ειδήσεων. Ναι, η πατρίδα μας καλέι κι εμείς όλοι θα πάμε να την ενισχύσουμε.
Φιλί

Justine's Blog said...

Πρωτευουσιάνα,
Ορμησε στην πατρίδα και φέρε τα προϊόντα μας, Ολοι θα στρατευθούμε στον αγώνα να λάμψει η περήφανη και πανέμορφη Ελλάδα μας.
Φιλί

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου,
Δεν το ξέρουμε λές; Γι αυτό είμαστε εκεί κάθε τρίς και λίγο. Δεν μας κρατούν οι ξένοι τόποι όσο κι αν είναι όμορφοι.
Ανοίξτε αγκαλιές!!!

Michael Tellides said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη,
Ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση να φιλοξενηθεί στο Blog σου το σχετικο άρθρο μου που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στα
"Ελληνοκαναδικά Νέα"


"Σενάρια τρομολαγνίας"

Το ξεφάντωμα της τρομολαγνίας που «απολαύσαμε» κατά την διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στην πατρίδα και οι αντιδράσεις του κόσμου για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, δημιούργησαν σοβαρές ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Τα χρηματιστήρια επηρεάστηκαν αρνητικά και γενικότερα ο τρελός αυτός χορός της τρομολαγνίας και του πανικού που στήθηκε για τα καλά είχε σαν αποτέλεσμα, τα τουριστικά έσοδα αυτό το καλοκαίρι να μειωθούν σημαντικά. Ήδη η Ένωση Ξενοδόχων της Αττικής ανέφερε ότι 20,000 δωμάτια ακυρώθηκαν.
Η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός επλήγει ανεπανόρθωτα.
Προσωπικά πιστεύω πως φέτος ο τόπος προορισμού των διακοπών όλων μας πρέπει να είναι η Ελλάδα.
Εάν πραγματικά αγαπάτε την πατρίδα από την οποία προέρχεστε, (και δεν έχω λόγους να πιστεύω το αντίθετο) εκεί θα πρέπει να πάτε να περάσετε τις διακοπές σας.
Θα πρέπει πρώτα - πρώτα να το κάνετε για ηθικούς λόγους, για να δείξετε σε όλους τους ξένους αλλά και σε αυτούς που «αγαπάνε» την τρομολαγνία, ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Είναι ένας προορισμός ο οποίος δεν έχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για μας τους ομογενείς που θέλουμε να ταξιδέψουμε εκεί.
Άλλα δεν θα το κάνετε μόνο για ηθικούς λόγους. Θα το κάνετε και για λόγους πολύ απλούς. Για να περάσετε ωραία.
Η Ελλάδα έχει γωνιές τις οποίες πολλοί από σας - είμαι σίγουρος - δεν έχετε εξερευνήσει ακόμη. Δεν είναι ανάγκη να πάτε μόνο στα μέρη από τα οποία προέρχεστε. Ανακαλύψτε τα πανέμορφα νησιά της. Μέρη στα οποία ίσως δεν έχετε πάει ποτέ και είμαι βέβαιος ότι θα σας καταπλήξουν, γιατί στην πατρίδα υπάρχουν μέρη που δεν έχουν ακόμη αλλοτριωθεί από τον τουρισμό, μέρη όπου μπορείτε να βρείτε ανθρώπους πραγματικά φιλόξενους και που η φυσική ομορφιά βέβαια θα σας εντυπωσιάσει.
Τέλος θα πάτε στην Ελλάδα γιατί τώρα είναι φτηνό το ευρώ .
Ευτυχώς, λόγω της εδώ σταθερής οικονομίας, το καναδικό νόμισμα αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο με αποτέλεσμα οι διακοπές μας εκεί να γίνονται πιο προσιτές.
Ευκαιρία λοιπόν για ταξίδι στην Ελλάδα φέτος.
Σύσσωμος ο ελληνισμός θα πρέπει να πάει για διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.
Το οφείλουμε στην πατρίδα αλλά θα περάσουμε και ωραία.

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης

Αστοριανή said...

...με την αγάπη μου σε όλους τους...προλαλήσαντες,
Ιουστίνη μου!
(Χρόνος μηδέν, για μένα, ως την 5η Ιουνίου... βλέπετε "Αστοριανή" για να με πιστέψτε!!!)
Πάντα, όμως με την αγάπη μου,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

Justine's Blog said...

Μιχάλη μου,
Το άρθρο σου είναι καλοδεχούμενο και τρέζ α προπό για την κατάσταση. Κινούμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την ενίσχυση της πατρίδας.
Φιλί

Justine's Blog said...

Γιώτα μου λατρεμένη,
Συγχαρη΄τ'ηρια για την τιμήτική σου εκδήλωση. Σου αξίζουν τα καλύτερα γιατί είσαι σπουδαία λογοτέχνις και αγωνίστρια!
Φιλί