ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, August 26, 2012

Ο γάμος της Τζενούλας και του Βίτο αλά ελληνικά

 

Τη Τζενούλα τη γνώρισα 4 χρονών όταν πρωτοέφτασα στο Μόντρεαλ. Και την ερωτεύθηκα για την καλλονή της. Η Τζενούλα άρχισε να έρχεται στα πάρτυ του Αλεξανδρίνου και να ανήκει στην παρέα των παιδιών. Ηταν πάντοτε σεμνή και συγκρατημένη. Κόρη της Ρούλας Κολυβά και του Τζίμμη Γιουλπέγιαζη η Τζένη ανήκει σε μια οικογένεια που ενώνει τις δύο πατρίδες του άντρα μου, τη Λευκάδα και τη Λήμνο.

Η Τζένη μεγάλωνε , ο Αλεξ μεγάλωνε και οι δρόμοι μας χάθηκαν, γιατί έμεναν αλλού οι γονείς της κι αλλού εμείς. Ασε που το πρόγραμμα της δουλειάς και των ταξιδιών μου απαιτούσε μίνιμαλ επαφές στο Μόντρεαλ. Πέθανε κι ο παππούς ο Βίκτωρας που μας ένωνε κι έτσι ένα μεγάλο κενό προέκυψε ανάμεσά μας.

Ξαφνικά ήρθε η πρόσκληση για το γάμο της Τζενούλας . Τρελλάθηκα όταν διαπίστωσα όι η Τζενούλα είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που έφτασε η ώρα της χαράς της. Ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ο Βίτο Μαγκιαλάρντι, ένας Ιταλός κούκλος σαν τη Τζένη μας.

Ετσι φορέσαμε τα καλά μας και πήγαμε στο γάμο όπου μετά από χρόνια είδαμε την οικογένεια της Λήμνου και τη Λευκάδας. Κι ο γιός μας ξαναγνώρισε τους ανθρώπους τους οποίους είχε ξεχάσει μέσα στην παραφορά του μεγαλώματός του.

Ο γάμος της Τζένης και του Βίτο έγινε στο ναό της Παναγίτσας με τον παπα-Νικόλα και τον πατριαρχη Αλέξιο του Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας , αδελφός της μητέρας της απλώς συμμετείχε στην υπέροχη τελετή.

Η δεξίωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο Ρίτζ Κάρλτον ήταν νεανική, σίκ και πολύ κεφάτη. Η νύφη κι ο γαμπρός μπήκαν μέσα στην αίθουσα τη στολισμένη εν λευκώ. Ενας τυμπανιστής άρχισε να παίζει τρελλά κι εκείνοι σηκώθηκαν με τις μουσικές στο τραπέζι. Το κέφι είχε αρχίσει, η Τζενούλα και ο Βίτο έδωσαν το έναυσμα για τρελλό χορό.

Εμείς είδαμε τους συγγενείς μας από τη Λήμνο και πολύ χαρήκαμε που ξαναχτίσαμε επαφή μετά από χρόνια απουσίας. Ο παπούς Βίκτωρας θα χαιρόταν κάθε στιγμή από τον ουρανό.

Από τη στήλη μου την οποία αφιερώνω στους νεόνυμφους, θέλω να ευχηθώ Βίον Ανθόσπαρτον και Ευτυχή. Η Τζενούλα είναι η κόρη που θα ήθελα να έχω μετά τον Αλεξανδρίνο (και που δεν ήρθε ποτέ!)

Να ζήσουν τα αγαπημένα μας παιδιά και να ευτυχήσουν
Τζουστινάκι

 Ο γαμπρός στο μέσον με τους παράνυμφους
 Ο τυμπανιστής ήταν όλα τα λεφτά
 Ο Αλέξανδρος ανάμεσα στις μακρινές ξαδέλφες του Ντίνα και Φαίη
 Ο Τέντυ με τον κουμπάρο του Σπύρο Κολυβά
 Ο Αλεξ με την παιδική του φίλη Τζένη
 Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, Αρχιεπίσκοπος Αλέξιος και Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας
 Με τη μαμά της Τζένης, Ρούλα Κολυβά, πολλά μας ενώνουν

Τέντυ και Ρούλα, ξαδέλφια για πάντα

 Ανάμεσα στη Ρούλα , τον αδελφό της Σπύρο και τη νύφη της Ροζαλία
 Ο τρέντυ Τέντυ με τις αδελφές του Τζίμμη Γιουλπέγιαζη
 Η Εφη ήταν αναδεκτή της αείμνηστης πεθεράς μου Μαρίας Αργύρη


 Οι νεόνυμφοι
 Η λαμπερή Τζένη ανάμεσα στον Αλεξ και το Τζιυστινάκι



 Η κόρη της Ντίνας
 Χορεύουν στα τραπέζια

 Νύφη στολισμένη
 Οικογένεια Τεντ Αργύρη
 Στην εκκλησιά φόρεσα κοντό γιατί έκαιγε ο τόπος
Οι γονείς της νυφούλας μας

No comments: