ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, August 9, 2012

Σκωτσέζικο ντους αλά Σκανδιναυία!





Ανάμεσα στα υπέροχα δώρα που έλαβα από τους αγαπημένους μου ήταν και δύο πάσα για μια μέρα στο Σκανδιναυικό σπά , που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι. Ηταν το δώρο από τα κουμπαράκια Τόνια και Στάμ , οι οποίοι είναι κουλαριστά τυπάκια και χαρίζουν το κάτι άλλο, το διαφορετικό.

Πήρα αγκαζέ τη φίλη μου την Ελέιν ( γιατί μόνη σου τί να την κάνεις τη χαρά!) και μια και δυό βρεθήκαμε στα τρομερά σκανδιναυικά λουτρά. Εκεί πήραμε τα μπουρνουζοπετσετάκια μας, κάναμε το ντουζάκι μας, φορέσαμε τα μαγιό μας και ορμήσαμε στην καυτή πισίνα των 90 βαθμών Φαρενάιτ. Το υδρομασάζ που εκτοξευόταν από τις πλευρές της πισίνας αλλά και οι καυτοί καταρράκτες μας χάρισαν ένα θείο μασάζ.

Βγήκαμε μετά από 30 λεπτά από την καυτή πισίνα και χωθήκαμε στο παγωμένο τζακούζι. Πρέπει να πώ ότι ήταν μια τρομερή αίσθηση ανακούφισης, σα νάφυγαν οι τοξίνες από τα κορμιά μας. Μετά ζαλισμένες από την ευχαρίστηση, καταφύγαμε στο μπάρ όπου δροσιστήκαμε με καρπούζι.

Επαναλάβαμε το ζεστό-κρύο ακόμη μερικές φορές. Μείναμε ξαπλωμένες στις σεζ λόγκ για να συνέλθουμε από  την απόλαυση! Υστερα, κάναμε το ντουζάκι μας, στεγνώσαμε τα μαλλιά μας και πήραμε το δρόμο για το αυτοκίνητο.

Αυτό που ξεχωρίζει το σκανδιναυικό σπά από τα υπόλοιπα είναι η εναλλαγή ζεστού και κρύου. Οταν πέφτεις στην καυτή πισίνα στην αρχή έχεις την αίσθηση ότι καίγεσαι αλλά σε λίγο αποκτάς μια ψευδαίσθηση δροσιάς. Κι έτσι όταν έρθει η ώρα του σκωτσέζικου ντούς, δεν κρυώνεις. Είναι μια ανεξήγητη αλλά πολύ ιδιαίτερη αίσθηση που χαλαρώνει το κορμί και το μυαλό.

Αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα σοοσνούπω με περισσότερες φίλες...! Ουαου

2 comments:

Ρούλα said...

Έξοχο το δώρο, εξαιρετική και η περιγραφή,ειδικά στο σημείο που αναφέρεις ότι αποκτάς ψευδαίσθηση δροσιάς στο καυτό νερό και την ώρα του σκωτσέζικου ντους, δεν κρυώνεις. Εξηγείται επιστημονικά, η διάκριση των διαβαθμίσεων της θερμοκρασίας γίνεται με τους υποδοχείς ψυχρού και τους υποδοχείς θερμού που είναι ελεύθερες νευρικές απολήξεις και βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Πάνω από τους 45°C και κάτω από τους 10-15°C λειτουργούν οι υποδοχείς πόνου γι' αυτό και το αίσθημα που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος από το παγωμένο και το καυτό είναι το ίδιο.
Φιλί δροσερό :)

Justine's Blog said...

Σε ευχαριστώ γλυκειά μου για την αναλυτική επεξήγηση. Πραγματικά νεκρώουν οι νευρώνες από το καυτό και το κρύο κι έτσι η εναλλαγή ΄στο σώμα μοιάζει φυσική.
Ηταν μια εκπληκτική εμπειρία , ομολογώ, την οποία θα επαναλάβουμε ως ομάδα κοριτσιών!!!
Φιλιά στην παραμεθόριο απο βρεγμένο Μόντρεαλ