ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, November 3, 2012

Ολοι Φοβούνται τον Ερωτα όχι ο "Αρμός"


 
Η Μάρω Βαμβουνάκη συντρόφεψε την ενηλικίωσή μου με τα σπουδαία μυθιστορήματά της, Την ξεχώρισα όχι μόνο για την υπέροχη γραφή της αλλά για το βαθύ συμβολισμό των έργων της. Ξεχωριστή, με καταδικό της ύφος καθιερώθηκε στην Ελληνική  λογοτεχνία αποσπώντας την αγάπη του κοινού και πολλά βραβεία.
Η Μάρω Βαμβουνάκη μετά από χρόνια αποχής, επανήλθε στα γράμματα με έργα βασισμένα στην τέχνη της ψυχολογίας. Με το νυστέρι της κόβει και ράβει τα τραύματα του ψυχισμού στα πρόσφατα βιβλία της.
Τώρα επιστρέφει πάλι στη λογοτεχνία με ένα απόλυτα ψυχολογικό μυθιστόρημα υπό τον τίτλο  «Ολοι Φοβούνται τον Ερωτα». Πρόκειται για ένα πόνημα που τέμνει την ανθρώπινη ύπαρξη εστιάζοντας στον πόνο από τα παιδικά τραύματα , ο οποίος επηρεάζει αναπόδραστα την ερωτική σχέση.
Το τελευταίο μυθιστόρημα της Μάρως Βαμβουνάκη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός» του Γιώργου Χατζηιακώβου. Χαίρομαι που ο Γιώργος ξαναμπαίνει στα όμορφα νερά της μυθιστορίας πάλι.
Καλοτάξιδο νάναι
 
Ιουστίνη Φραγκούλη
 
Όλοι φοβούνται τον έρωτα
Συγγραφέας: Βαμβουνάκη, Μάρω
Εκδότης: Εκδόσεις Αρμός
ISBN13: 978-960-527-727-7
Ημ/νία Έκδοσης: Νοέμβριος/2012
Μέγεθος: 14*21
Προστέθηκε στις 02/11/2012.
Περιγραφή:
Ένας νέος άντρας με το ψεύτικο αρχικό Δ. επισκέπτεται ένα απόγευμα γνωστό και επιτυχημένο ψυχολόγο της Αθήνας. Το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί μοιάζει κοινό, όμως για εκείνον εξελίσσεται σε αγχώδη εφιάλτη.
Δεν μπορεί να κάνει ερωτικό δεσμό σοβαρό και διαρκείας και αυτό του προκαλεί όλο και αυξάνουσα κατάθλιψη, αυτοπεριφρόνηση, αγωνία για τον ανδρισμό του. Όλες οι ερωτικές συναντήσεις του λήγουν γρήγορα και άδοξα, χωρίς να μπορεί να καταλάβει πόσο φταίει ο ίδιος, η τύχη του, ο αινιγματικός γι' αυτόν ψυχισμός των γυναικών.
Θα ακολουθήσουν συνεδρίες επί μήνες και στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης θα ξεδιπλωθεί το αληθινό παρελθόν της οικογένειας, οι προσωπικές ευθύνες, τα λάθη και τα ανεύθυνα τραύματα, μυστικά που παίζουν σα μαριονέτες τις ζωές ενόχων και αθώων.
Παρά τη θετική θεραπεία που αισιόδοξα εξελίσσεται, η ζωή θα πετάξει αιφνίδια το τελευταίο χαρτί της. Όπως σε φιλμ νουάρ, από ένα σημείο και μετά, οι δύο άντρες της ιστορίας, μεσήλικας αναλυτής και νεαρός αναλυόμενος, θα βρεθούν συνδεδεμένοι και μπερδεμένοι με τρόπο που καμία επιστήμη δεν μπορεί να βγάλει πέρα.

4 comments:

Μηθυμναίος said...

Τη θυμάμαι, πάνε χρόνια, την κυρία Βαμβουνάκη στο βιβλιοπωλείο του Στρατή Φιλιππότη να συζητάνε με πάθος για την Τήνο.
Έμεινα να τους ακούω, μέχρι να τελειώσουν, να πιω κι εγώ τον κερασμένο καφέ μου...

Κι από τότε άρχισα να την γνωρίζω και μέσα από τα βιβλία της.

pylaros said...

Όμως ο έρωτας έρχεται μόνος του χωρίς λογική, χωρίς σκέψη, σε σκλαβώνει, χωρίς να το θέλεις παραδίδεσε!

Λογική, νιτερέσο, και υπολογισμοί ΔΕΝ είναι έρωτας.

Χαιρετώ σε αγαπητή μου Ιουστίνη

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αν σου πώ ότι η Μαρω είναι ξαδέλφη του κολλητού μου φίλου Νίκους Βαμβουνάκη , ότι ήταν συστεγασμένη στις εκδόσεις Ψυχογιός, ότι τη γνωρίζω από την κόψη αλλά όχι από την όψη τί θα έλεγες;
Κι όμως Στρατούλη δεν την έχω δεί ποτέ προσωπικά, δεν της έχω μιλήσει ποτέ δια ζώσης.
Εχει και αυτή η απουσία την γοητεία της! Φιλί βρεγμένο από τους ουρανούς του Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Οπως λέει κι ο Ελύτης γι αυτό αγαπώ αυτή τη γλώσσα, επειδή ξεχωρίζει την αγάπη από τον έρωτα!
Ή αδρεναλίνη του είναι μαγική όσο κρατάει, μα όταν ξεθυμάνει γίνεται παιχνίδι βαρετό του σώματος και τών αισθήσεων.
Φιλί υγρό του Σαββατου μας