ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, November 6, 2012

Spyros sweet Spyros

O Σπύρος πάντοτε φοράει Lacoste με παράσημα από το φαγητό προς το τέλος της μέρας!

 Ο Σπύρος είναι δεύτερος ξάδελφος του Τεντυ και τον γνωρίζω από τότε που γνώρισα και τον Τέντυ. Μας έκανε όλα τα χατίρια, μας πήγαινε όπου γουστάραμε, άκουγε όλες τις μικρές και τις μεγάλες φασαρίες μας, ήταν γλυκός και υπομονετικός μαζί μας.

Ο Σπύρος , σύζυγος της Ρίκας και πατέρας του Θωμά είναι ένας πούρος Μπουρανέλος, που δεν εγκαταλείπει τις συνήθειές του για κανένα λόγο. Τα πρωινά και τα απογεύματα πηγαίνει στο χρυσοχοείο του Cielo Venezia, που βρίσκεται στην κεντρική αγορά της Λευκάδας. Από κεί περνάει όλο το μεγαλείο της Μπουρανελιάς κι έτσι ο Σπύρος γίνεται αυτήκοος μάρτυς όλων των εξελίξεων ανά τη μικρή μας πόλη. Το βράδυ τρώει πάντα το φαγάκι του στης Μαργαρίτας ην ταβέρνα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα χόμπι, που τον κάνει ευτυχισμένο και παραγωγικό . Καλλιεργεί το μεγάλο κήπο των Καρυωτών και παράγει όλων των ειδών τα καλούδια. Από ντομάτες, μέχρι κολοκύθια, μελιτζάνες, φασολάκια, όλα τα προϊόντα της γής αντρώνουν με την αγάπη και την περιποίησή του.

Φέτος, είχε φυτέψει μίνι ντοματούλες, τόσο γλυκές σαν κεράσια. Οταν έφτασα στη Νικιάνα και τις δοκίμασα τρελλάθηκα με τη νοστιμιά και τη γλύκα τους. Τέτοια ντοματίνια δεν έχω φάει ούτε στην Κρήτη ούτε στην Κούβα, σε κανένα τροπικό προορισμό που έχω τρυγήσει με τα ταξίδια μου.

Ο Σπύρος μεγάλωσε τα καλοκαίρια και τον Αλεξ, τον οποίο πηγαινόφερνε ανάμεσα από Λευκάδα –Νικιάνα μυώντας τον στα αληθινά κόλπα της Μπουρανελιάς. Τώρα έχει γίνει ο αφοσιωμένος παππούς της γοητευτικής Ηλέκτρας και του αγαπημένου Αρμεν.

Η χαρά του είναι μέχρι σήμερα να κάνει όλα τα χατίρια των παιδιών χωρίς καμιά αντίρρηση. Γι αυτό κι εγώ ζητώ να μου ξαναφυτέψει ντοματίνια, γλυκά και μυρωδάτα σαν τη γή των Καρυωτών!
Justinaki

2 comments:

Froghall said...

Oi ladies sti mplouza tin Lacoste mou thimizoun ton patera mou :P :P

http://froghall-jewelleries.blogspot.co.uk/2012/10/giveaway.html

Justine's Blog said...

Ολοι οι αρσενικοί τις κάνουν τις λαδιές τους! Χαχα