ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, April 26, 2013

Το Κεμπέκ ζητάει επειγόντως 44 ειδικότητες προσκαλώντας νέους μετανάστες



Αν είστε διευθυντέςμάρκετινγκ και πωλήσεων, δοικητικό προσωπικό, διευθυντές εστιατορίου ή σίτισης,Πολιτικοί μηχανικοί, αναλυτές πληροφορικής, Μηχανολόγοι μηχανικοί, γραφίστες, ηλεκτρολόγοι,ειδικευμένοι γιατροί, ορθοδοντολόγοι, ηλεκτρομηχανολόγοι,εξορυκτές σε ορυχεία,βοηθοί οδοντίατροι, τεχνικοί ραδιολόγοι και γενικά κατέχετε 24 ειδικότητες, το Κεμπέκ με συνοπτικές διαδικασίες θα σας δώσει άδεια εργασίας.

Ετσι τουλάχιστον ανακοινώνει το παρακάτω διαδικτυακό σάιτ, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς όλες τις ειδικότητες εργατικού δυναμικού που ζητάει το Κεμπέκ από τις 24 Φεβρουαρίου 2013.


Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζετε ολίγη γαλλική γλώσσα και να είστε ανάμεσα στην ηλικία των 16-35 ετών.

Προχθές σε μία συνάντητη πληροφοριακού πειρεχομένου , που οργανώθηκε στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ από τις Κοινωνικές υπηρεσίες ο Μάρκ Οζγκολί εκ μέρους της κυβέρνησης του Κεμπέκ αναφέρθηκε στα προαπαιτούμενα χαρακτηριστικά που ζητάει το Κεμπέκ για να δεχτεί νέους μετανάστες, σημειώνοντας ότι πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εργατικού δυναμικού της επαρχίας, να μιλούν τη γαλλική γλώσσα, να έχουν ίσως οικογένεια πρώτου βαθμού στο Κεμπέκ, να μπορέσουν να περάσουν από την προσωρινή μετανάστευση στη μόνιμη εγκατάσταση και να διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να καλύψουν τους τρείς πρώτους μήνες της παραμονής τους στο Κεμπέκ.

Ο κ. Οζγκολί είπε επίσης ότι στην επιλογή μετράει η δημογραφική κατανομή σχετικά με τη χώρα προέλευσης, η οικονομική ανάπτυξη του Κεμπέκ , η καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας και η δυνατότητα τοποθέτησης των νέων μεταναστών σε διάφορα σημεία της επαρχίας και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η Σελίν Ντεραβεντισιάν-Αντάμ της εταιρείας Cap dIdeal, η οποία εξήγησε ότι ειδικεύεται σε προσωρινές άδειες εργασίας στο Κεμπέκ. Η κυρία Αντάμ  ανέφερε  πως υπάρχουν εύκολοι τρόποι να έρθουν ως προσωρινοί μετανάστες κάτοικοι διαφόρων χωρών και μετά να ζητήσουν μόνιμη κατοικία στον Καναδά.Οπως είπε είναι η πλαγία οδός για την πολυπόθητη άδεια μόνιμης παραμονής στον Καναδά.

Η δικηγόρος Γεωργία Πάπις, εξειδικευμένη σε θέματα μετανάστευσης αναφέρθηκε στις αιτήσεις μετανάστευσης από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιος ο οποίος έχει μεταβεί στο Κεμπέκ/ Καναδά με τουριστική βίζα να κάνει αίτηση για άδεια μόνιμης κατοικίας όσο ενδημεί ως τουρίστας στη χώρα. Η ίδια σημείωσε ότι οι αιτήσεις για άδεια μόνιμης κατοικίας γίνονται μέσω της Καναδικής πρεσβείας στην Ελλάδα διά της οδού της Ρώμης. Η άδεια προσωρινής εργασίας όμως μπορούν να υποβληθεί  όταν το πρόσωπο βρίσκεται στον Καναδά, αρκεί να έχει βρεί εργοδότη που θα το προσλάβει. . Η κυρία Πάπις επίσης τόνισε ότι η γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι ισχυρό προαπαιτούμενο για την απόκτηση άδειας εργασίας στο Κεμπέκ ενώ η γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας είναι προαπαιτούμενο για τον υπόλοιπο Καναδά.
Ο Ντένις Αρβανιτάκης, Γενικός διευθυντής του οργανισμού Carefour dInterculture μίλησε για τις δυνατότητες που προσφέρει ο δικός τους οργανισμός αλλά και άλλοι ανάλογοι οργανισμοί στο Κεμπέκ σχετικά με την ένταξη των νέων μεταναστών στην κοινωνία του Κεμπέκ (μαθήματα γαλλικής γλώσσας, δεξιοτήτων κλπ).

2 comments:

Justine's Blog said...

Κοίταξε τη λίστα και κάνε αίτηση. Με τα γαλλικά σου ΄και την ταλεντάρα σου θα βρείς σίγουρα δουλειά! Ελα! Να συνργαστούμε πάλι σαν τους παλιούς καλούς καιρούς!

sofia said...

Καλησπερα,ειμαι Ελληνιδα κι ο γιος μου ερχεται τον προσεχη Σεπτεμβριο στο Πανεπιστημιο του Μοντρεαλ για σπουδες.Ηιδια θα ενδιαφερομουν ιδιαιτερα για εργασια και διαμονη εκει.Ειμαι φιλολογος,με ειδικευση στη νεοελληνικη φιλολογια(γνωριζω και αγαπω ταη δουλεια σας).Ειμαιεπισης καθηγητρια πιανου με μεγαλη εμπειρια,πολυ και επιτυχημενη πορεια εδω.Εχουμε κι εναν κοινο φιλο.Ζητω την γνωμη σας και τη βοηθεια σας διοτι εχω μεγαλη Ευρωπαικη εμπειρια αλλα καμμια απο τον Καναδα.Βεβαια μιλω Γαλλικα και Αγγλικα.Ευχαριστω.Σοφια Ντουσια Μυρατ.