ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, April 17, 2013

Ο Σκορπιός από την Αθηνά Ωνάση στην Κάτια Ριμπολόβλεφ. Το παρασκήνιο μιας πώλησης



 
Το παρασκήνιο μιας πώλησης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η πώληση του Σκορπιού και της Σπάρτης, των δύο νησίδων στην πολυνησία της Λευκάδας είναι γεγονός. Ο περίφημος Σκορπιός, που υπήρξε η επιτομή του πλούτου, του τζέτ σέτ και της ατυχίας δύο οικογενειών (Ωνάση και Κένεντυ) είναι πλέον στα χέρια του δισεκατομμυρίου Ρώσου ολιγάρχη Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ  για 100 εκατομμύρια δολάρια.Ηδη άρχισε η μετακόμιση των επίπλων της οικογένειας Ωνάση για να αδειάσουν οι βίλες και να μεταφερθεί η καινούρια επίπλωση των νεόπλουτων Ρώσων.

Το ρεπορτάζ από έγκυρες πηγές, προσκείμενες στο Ιδρυμα Ωνάση, αποκαλύπτει πως η Αθηνά είχε το Σκορπιό και τη Σπάρτη προς πώληση εδώ και μερικά χρόνια έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρόλο που υπήρξαν διάφορες προτάσεις, τελικά καμία δεν είχε καρποφορήσει.

Ετσι, η διάσημη κληρονόμος της οικογένειας Ωνάση, αποφάσισε να δώσει κοψοχρονιά τα δύο νησιά  του παππού της στην Ρωσσίδα φίλη της Γεκατρίνα (Κάτια) Ριμπολόβλεφ , που τη γνώρισε στους αγώνες ιππασίας μια και τα δυό κορίτσια μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Η Αθηνά ωστόσο, έδειχνε ανέκαθεν αποστροφή για το Σκορπιό. Μάλιστα, τις ελάχιστες φορές που επισκέφθηκε το νησί λόγω υποχρέωσης, δεν μπήκε στον κόπο ούτε να επισκεφθεί τους τάφους της οικογενείας της, όπως μου αποκάλυψαν άτομα προσκείμενα στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον της.

Η Αθηνά ήθελε να απαλλαγεί από όλα όσα τη συνέδεαν με την οικογένεια Ωνάση, θεωρώντας ότι η καταγωγή της μόνο γρουσουζιά και κακοτυχία μπορούσε να της φέρει. Ετσι, έχει ήδη πληστηριάσει τα κοσμήματα της διάσημης μαμάς της Χριστίνας αλλά και της γιαγιάς της Τίνας Λιβανού.

Η Αθηνά είναι πλέον κατά το επίθετο Ωνάση, αλλά στην καρδιά της είναι μια Αλβάρο, που εξαρτάται απολύτως από τον  σύζυγό της. Η ιππασία και η προσκόλλησή της στον Ντόντα είναι τα μόνα  στοιχεία που της δίνουν κάποια σταγόνα ευτυχίας.

 Η απομάκρυνσή της από την Ελληνική της ταυτότητα είχε συντελεσθεί από τον πατέρα της Τιερύ Ρουσέλ, ο οποίος εποφθαλμιώντας την περιουσία της την διέπλασε να μισεί τις ρίζες της. Ωστόσο, η Αθηνά αποδέιχθηκε εξυπνότερη του πατέρα της . Εγινε μια στυγνή επιχειρηματίας, που επιδιώκει να απαλλαγεί από τη δόξα αλλά και την ατυχία του παρελθόντος της.
 

4 comments:

Μηθυμναίος said...

Όταν όλα γίνονται για τα λεφτά, Ιουστινάκι και δεν υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός σ' αυτούς από τους οποίους τα κληρονόμησε, τι θα περίμενε κανείς.
Διάβασες τον κ. Μανθεάκη; Τον άκουσα σε μια συνέντευξη και έφριξα. Ούτε ένα κεράκι στον τάφο των προγόνων της.

Και ξέρεις η Σπάρτη, παραδίπλα ήταν τα ρέστα από την πώληση του Σκορπιού.

Δεν ξέρω ίσως, η άλλη πλευρά… να είναι για το καλό της Λευκάδας και των ανθρώπων της.

Justine's Blog said...

Ναι Στράτο μου, δυστυχώς δεν τιμάται η μνήμη, αντίθετα λοιδωρείται απο την Αθηνά. Διάβσα και τη συνέντευξη, μίλησα και με ανθρώπους του πειρβάλλοντος της.
Κρίμα να περιφρονείατι έτσι αυτή η μυθική και σπάνια κληρονομιά.
Οπως λές, ίσως από την άλλη πλευρά, το ζωντάνεμα του Σκορπιού να αποτελέσει πηγή τουριστικών εσόδων για τη Λευκάδα.
Φιλι του ήλιου που ήρθε επιτέλους

pylaros said...

ϊσως θα έπρεπε ν' αλλάξει και τ' όνομά της Αθηνά ώστε ν' αποκοπεί από καθε τι το Ελληνικό.

Ντροπή δεν υπάρχει τα λεφτα δεν έχουν ούτε ιερόν ούτε όσιον.

Και να φανταστείς ότι το 2010 πήγαμε επισκέπτες φουντάρισε το βαποράκι και κάναμε κολύμπι στον Σκορπιό, δεν μας επέτεψαν να πατήσουμε πόδι στην στεριά μας έδειξαν τους τάφους Ωνάση κλπ

Κι εμείς φυλάμε σαν κορη οφθαλμού το σπίτι που γεννηθηαμε, άραγε γιατί; γιατί ειναι η ταυτότητά μας...

Χαιρετώ

Γαβριήλ


Justine's Blog said...

Γαβρίλη μου,
Εμείς είμαστε μοναχικοί ρομαντικοί οδοιπόροι. Φύλακες της ταυτότητας και του πολιτισμού μας. Εμείς ξέρουμε πού γεννηθήκαμε και πού ανήκουμε.
Η Αθηνά είναι ένα κορίτσι χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσωπικότητα. Ενα έρμαιο της διαλυμένης της ζωής.
Ο Σκορπιός έχει ταπιό όμορφα νερά και τώρα με τους ολιγάρχες, εμείς θα τα χαιρόμαστε όπως πάντα.
Φιλί της άνοιξης που σκάει μύτη εσχάτως!