Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Thursday, October 27, 2016

Τρείς νέοι ‘Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου απο το Μοντρεάλ

Τρείς διακεκριμένοι Ελληνες του Μοντρεάλ έλαβαν φέτος τίτλους Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ετήσια τελετή της χειροθεσίας που πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Σωτήριο, στον Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Τορόντο.
Πρόκειται για τον Αρτέμη Καραγιαννίδη, επιχειρηματία , ο οποίος έλαβε τον τίτλο του Αρχοντος Νοταρίου, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Νικόλα Παγώνη, που χειροθετήθηκε Αρχων Χαρτουλάριος και τον δικηγόρο Δημήτριο Σμυρνιό, που έλαβε τον τίτλο του Αρχοντος Νομοφύλακος.
Στο πανηγυρικό δείπνο δείπνο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που φέτος ήταν αφιερωμένο στα 25 χρόνια της Σεπτής Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, προβλήθηκε μήνυμα του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας.
Ζωντανά και περιεκτικά μίλησε ο πρόεδρος των Αρχόντων Καναδά  Δ. Άνας. Ο  Σ. Βολονάκης, κύριος ομιλητής της βραδιάς, ενθουσίασε τους πάντες με μια ιστορικά βασισμένη ομιλία για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και το έργο και την προσφορά του 
Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της ιστορικής κοινότητας του Μοντρεάλ ο Άρχων-Χαρτουλάριος Ν. Παγώνης και οι εξοχώτατοι, Π. Αναστασιάδης, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά, και  Γ. Μαρκαντωνάτος, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά.
Ο π. Ο. Δρόσσος διηύθυνε τους φοιτητές και απόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας αλλά και όλους τους ιερείς που ήσαν παρόντες (συνολικά 35) σε ένα άριστο μουσικό διάλειμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους και ελληνικά τραγούδια, το οποίο έκλεισε με τον πολυχρονισμό του Πατριάρχη.
Την βραδιά έκλεισε με απλή και συγκινητική ομιλία ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Υπενθύμισε σε όλους και ιδιαίτερα στους Άρχοντες, ότι δεν πρέπει να ζητούμε την πολυτέλεια και χαριτολογώντας σημείωσε:
«Τα κάναμε τόσο πλούσια φέτος για να αποδείξουμε, ότι το πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς μας Μητρόπολης είναι σε θέση να προσφέρει τα ίδια και καλύτερα από όλα τα κέντρα, αλλά του χρόνου πρέπει να αποδείξουμε την ταπεινοφροσύμνη μας δειπνώντας με ψωμί κι ελιά».
Διεβίβασε προς όλους την αγάπη και τις ευλογίες του Παν. Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και η βραδυά ολοκληρώθηκε με προσευχή και ψάλλοντας όλοι μαζί την φήμη του Πατριάρχη.
Ιουστίνη Φραγκούλη
 Η τελετή της χειροθεσίας
 Ο επιχειρηματίας Αρτέμης Καραγιαννίδης Αρχων Νοτάριος ανάμεσα απο την οικογένειά του
 Ο Πρόεδρος της ΕΚΜΜ τιμήθηκε με τον τίρλο του Αρχοντος Χαρτουλαρίου, στη φωτό με την δικαστή του Οντάριο, Ρία Τζήμα

Ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ περιβαλλόμενος απο πρόσωπα της Κοινότητας Μοντρεάλης.


No comments: