Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Sunday, March 19, 2017

'Αρωμα Γυναίκας στο Μοντρεάλ!Στο Μοντρεάλ παραβρέθηκε η Βασιλική Τσίρου –Μαρκαντωνάτου, σύζυγος του Ελληνα πρέσβη στην Οττάβα Γεωργίου Μαρκαντωνάτου προκειμένου να δώσει την ηθική της υποστήριξη στη συναυλία με την Κλεονική Δεμίρη, που οργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεαλ σε συνεργασία με το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ.

Η κα Μαρκαντωνάτου την Κυριακή συνάντησε τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών του ΛΕΜ, τα οποία δεξιώθηκε η Γενική Γραμματέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη στο σπίτι της.

Μιλώντας  στην ομήγυρη των γυναικών, που δίνουν δυναμικά το παρόν στην πολιτιστική ζωή του Μοντρεάλ, η κα Μαρκαντωνάτου δήλωσε ότι είναι υπερήφανη που έβαλε το μικρό σπόρο για να δημιουργηθεί το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων στο Μοντρεάλ, αφού εκείνη υπήρξε η εμπνεύστρια της ιδέας.

Η εξ αρχής επίτιμη πρόεδρος του ΛΕΜ τόνισε πως είναι εντυπωσιασμένη με την αρμονική συνύπαρξη των γυναικών του οργανισμού, με τη συνεργασία τους και με τη δυναμική εξέλιξη των δραστηριοτήτων τους.

Η πρέσβειρα ,επίσης, έδωσε συμβουλή στις γυναίκες-μέλη του ΛΕΜ  να προσπαθήσουν να μείνουν ενωμένες παρά τις διαφορετικές απόψεις που ίσως αναπτύσσονται μέσα στον οργανισμό.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η πρόεδρος του ΛΕΜ ,Μαίρη Ντέρος, η οποία αναφέρθηκε στην πρώτη της επαφή με την πρέσβειρα και την ιδέα δημιουργίας του ΛΕΜ , επισημαίνοντας ότι είναι ευχαριστημένη για τις πολυδιάστατες δραστηριότητες του οργανισμού.

Η αντιπρόεδρος του ΛΕΜ , Μέλπα Καματερού, αναφέρθηκε στην δική της εμπειρία με την απαρχή του ΛΕΜ, τονίζοντας ότι  είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης «Ασπίδα της Αθηνάς» που ασχολείται με τις κακοποιημένες γυναίκες προσφέροντάς τους χείρα βοηθείας αλλά και καταφύγιο όταν εγκαταλείπουν τους βίαιους άντρες τους.

Η γραμματέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη είπε πως νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα των γυναικών που προσφέρει καθεμιά τα βέλτιστα από το δικό της μετερίζι, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στο «Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη» το οποίο φιλοτεχνείται στην Αθήνα από τον επικό γλύπτη Γιώργο Χουλιάρα.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη παρουσίασε στο ΛΕΜ τη νεοϊδρυθείσα πολιτιστική επιτροπή που αποτελείται από την Ελένη Δρακοπούλου (πρόεδρο) και τις Μάνια Σαμπά και Χριστίνα Οζαράπογλου. Η πολιτιστική επιτροπή έχει αναλάβει τη διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου «Διηγούμαι» (εκδόσεις Ελευθερουδάκης) του προέδρου Νικόλα Παγώνη, που θα γίνει στις 2 Απριλίου, 1-3μ.μ. στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.


No comments: