ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, April 30, 2017

Οταν ο Μιχάλης παντρεύτηκε τη Μαγδαληνή!


Τους γνώρισα στη Λευκάδα σε μια από τις καλοκαιρινές περιπέτειες της οικογένειας του δρς Γιώργου Τσούκα. Η Χαρίκλεια με τους τέσσερις γιούς και ο Γιώργος Τσούκας με το μεγάλο βάν περιπλανιόταν ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι μυώντας τα αγόρια τους στον κοσμοπολιτισμό.
Ευλογήθηκα να βαφτίσουμε με το Στράττον Στήβενς το βενιαμίν της οικογένειας, το Φίλιππα Τσούκα κι έτσι ήρθαμε κοντά , πολύ κοντά ως οικογένειες, καθώς για μας στο νησί η κουμπαριά είναι χρέος ιερό.
Εζησα από κοντά την ανατροφή των τεσσάρων αγοριών της οικογένειας, του Μιχάλη, του Αλέξανδρου, του Ορέστη και του Φίλιππα κάτω από την τρυφερή καθοδήγηση της Χαρίκλειας και την αυστηρή επιτήρηση της γιαγιάς Τασίας, μητέρας του Γιώργου.
Είδα τα αγόρια να αποφοιτούν, να μπαίνουν στην ιατρική σχολή ο ένας μετά τον άλλον, να γίνονται γιατροί. Ο δρ. Γιώργος Τσούκας και οι τέσσερις γιατροί γιοί του, η αγαπημένη της ζωής μου οικογένεια.
Χθες παντρεύτηκε ο πρωτότοκος, ο «Μιχάλης μου», όπως τον αποκαλούσε η γιαγιά Τασία καθώς έφερε το όνομα του πρόωρα χαμένου συζύγου της. Και ο «Μιχάλης μου» ήταν ο πρώτος από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας που πήρε τη σθεναρή απόφαση να συνεχίσει την ιστορία της οικογένειας στην ιατρική.
Χθες ήταν η μέρα της χαράς του. Ηταν το γαμήλιο πάρτυ που δόθηκε για φίλους και συγγενείς στη Μοντρεάλη, καθώς η νύφη μας η Μάγδα Γκάβα προέρχεται από το Σικάγο, κι έγινε εκεί ο θρησκευτικός Ελληνορθόδοξος γάμος των δύο παιδιών.
Η γαμήλια δεξίωση ήταν τέλεια οργανωμένη  με το ζευγάρι να έχει φροντίσει για όλα, από τα υπέροχα λουλούδια της λευκής σύνθεσης μέχρι τις μουσικές και το κέφι.
Η νύφη ήταν ντυμένη σε ένα νυφικό καμωμένο από λευκή δαντέλα, που αναδείκνυε το καλλίγραμμο σώμα της. Ο γαμπρός και τα αδέλφια του μαζί με τον πατέρα φορούσαν μαύρα tuxedo με λευκά πουκάμισα που ήταν στολισμένα με μαύρα κουμπιά. Ο γαμπρός φορούσε μαύρη γραβάτα κι αυτό στυλιστικά έκανε την εντυπωσιακή διαφορά.
Οι συμπεθέρες φορούσαν ρούχα σε απαλά γκρίζα, η Χαρίκλεια Τσούκα ήταν ντυμένη με ένα ντεπιές μεταξωτό  ρούχο και η μητέρα της νύφης Μαρία Γκάβα φορούσε μια γκρίζα κομψή δαντέλα σε κοντό φόρεμα. Οι παράνυφες ήταν ντυμένες με μπλέ μαρέν φορέματα, που τα βρήκα εξαιρετικά σίκ.
Η επιλογή του χώρου για την δεξίωση ήταν ιδανική στο μοναδικό τοπίο του Terrebonne στο Le Mirage, στο γκόλφ κλάμπ της γνωστής διεθνούς τραγουδίστριας Celine Dion.
Φυσούσε ένα κρύο αεράκι αλλά ο ήλιος έλαμπε στο ουρανό του Τερμπόν και η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη χωρίς ούτε ένα συννεφάκι. Και η σαμπάνια καθώς και τα κοκτέιλς προσφέρθηκαν κάτω από τη μεγάλη πανηγυρική τέντα, όπου έπαιζε η ορχήστρα του Πέτρου Πλαρινού και τραγουδούσε η Αρτεμις Λαγοπούλου με την αέρινη φωνή της.
Η κυρίως αίθουσα ήταν στολισμένη στα λευκά και ήταν άκρως εντυπωσιακή σε ατμόσφαιρα και σε ντεκόρ . Λάτρεψα τη σεμνή είσοδο των παρανύμφων, τον πρώτο χορό του ζευγαριού στο σύννεφο της αγάπης.
Ιδιαίτερη νότα έδωσε το χορευτικό γκρουπ "Συρτακι" που χόρεψε ελληνικούς και κρητικούς χορούς προς τιμήν της γιαγιάς Τασίας.
Ο πατέρας δρ. Γιώργος Τσούκας ήταν συγκινητικός στο λόγο του προς τους νεόνυμφους, ο δρ Φίλιππος Τσούκας είπε λόγια καρδιάς για τον αδελφό του το Μιχάλη και ο δρ. Ορέστης Τσούκας το κορύφωσε με μια αναφορά στην επιρροή που δέχθηκε από τον αδελφό του το δρ Μιχάλη Τσούκα καθ’ όλη την παιδική τους ηλικία.
Ο δρ. Αλέξανδρος Τσούκας δεν μίλησε, διότι πράττει πάντοτε σιωπηρά, η κουμπάρα μου η Χαρίκλεια καμάρωνε την όμορφη οικογένεια που έκτισε με κόπους και θυσίες.
Η Μάγδα και ο Μιχάλης τα δύο ΜΜ ένωσαν τις ζωές τους . Και είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Αυτή είναι η υπόσχεση , αυτή είναι η ευθύνη!
Να ζήσετε ευτυχισμένοι, γεροί , δυνατοί Μάγδα και Μιχάλη. Και να γεμίσετε τον τόπο Τσουκάκια! Θέλουμε κι άλλους γιατρούς από το γένος σας!
Τζουστινάκι






















No comments: