ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, April 22, 2017

Αλεξάνδρα Βαλάση: "Οραμα και Πάθος" στο Shadow Box!


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Η Αλεξάνδρα Βαλάση είναι γνωστή ηθοποιός στην παροικία μας. Είναι μια ηθοποιός που μπορεί να παίξει άνετα ρόλους τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα. Είναι μια ηθοποιός που αναδεικνύει το ταλέντο της στην κεντρική αγγλική θεατρική σκηνή της Μοντρεάλης, αλλά και στην αμερικάνικη/καναδική τηλεόραση  κάνοντας το πάθος της ζωής της μια καλλιτεχνική πραγματικότητα από μέρα σε μέρα.

Αυτό τον καιρό πρωταγωνιστεί στο έργο “The Shadow Box” (Θέατρο Σκιών στα ελληνικά), που έχει ανεβεί από τη θεατρική ομάδα MainLine Theatre σε σκηνοθεσία της Dale Hayes με συμπρωταγωνιστές της τους Max Mehran, Sofian Lahyanssa, Alexandra Valassis, Helena Levitt, Nadine Cayer Gonzalez, Susan Corbett, Gent Bejko, Anthony Schuller, Teneisha Collins, Caleigh Crow, Daniel Liboiron


Βρεθήκαμε με την Αλεξάνδρα με αφορμή την ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Νικόλα Παγώνη με τον τίτλο «Διηγούμαι» και πραγματικά ήρθαμε κοντά καθώς ανακάλυψα πως πίσω από το ταλέντο της υποκριτικής της κρύβεται ένα μεγάλο όνειρο κι ένα μεγαλύτερο πάθος.

«Ηξερα από μικρή ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός και δεν θα με σταματούσε τίποτε. Και παρότι είναι δύσκολο να βρείς δουλειά στο αγγλόφωνο θέατρο στο Μοντρεάλ, εγώ το παλεύω μέσα από την συμμετοχή μου στην θεατρική ομάδα του MainLine Theatre” και μέσα από δουλειές που προκύπτουν για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο», μου λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

-Και πώς είναι να σε απορρίπτουν στις ακροάσεις;

«Μέρος της δουλειάς είναι, δεν το παίρνω προσωπικά. Θα κάνεις δεκάδες ακροάσεις για να πάρεις μια καλή δουλειά».

-Και πώς είναι να μεγαλώνει το πρόσωπο και το σώμα σε αυτή την απαιτητική δουλειά;

« Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης. Όταν μεγαλώνεις απλά αλλάζουν οι ρόλοι τους οποίους θα κυνηγάς».

-Και ποιος είναι ο δικός σου ρόλος στη νέα θεατρική παράσταση «ΤHe Shadow box”?

«Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό έργο που αναφέρεται σε τρείς παράλληλες ανθρώπινες ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα νοσοκομείο με τα κύρια πρόσωπα να βρίσκονται πριν από τον επιθανάτιο ρόγχο.

Εγώ παίζω την πρώην γυναίκα ενός ανθρώπου που βρίσκεται στα τελευταία από τη νόσο του AIDS. Τον είχα χωρίσει στη νιότη μας κι αυτός βρήκε τον έρωτα σε ένα άντρα.

Εγώ τον επισκέπτομαι πριν από το τέλος γιατί μου το ζητάει. Κι εκεί υπάρχει ένας έντονος διάλογος για τα καλά και τα άσχημα του κοινού μας βίου. Εγώ γίνομαι ο σάκος του μπόξ για μια ζωή που δεν του βγήκε, όπως την ήθελε», λέει η Αλεξάνδρα με τον ενθουσιασμό του ρόλου της.

Δεν θα γράψω περισσότερα για να μην χαλάσω τη μαγεία του έργου . Για να δείτε την παράσταση μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια τηλεφωνώντας στο 514 849 3378 ή αγοράστε τα μέσω του σάιτ http://www.mainlinetheatre.ca/en/spectacles/the-shadow-box 




A few words of info in English:


"Reflecting on both the fear of death and the beauty of life, The Shadow Box is a moving presentation of honest acting and relatable subject matter."-Montreal Theatre Hub April 22. Tonight and Sunday 8pm and Thursday-Saturday (April 27-29 8pm) and Sunday (April 30) 2pm. TICKETS 514 849 3378 http://www.mainlinetheatre.ca/en/spectacles/the-shadow-box MainLine 

No comments: