ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, May 25, 2017

Δέκα Χρόνια , 200 μαθητές, 380.000 απο το 'Ιδρυμα Σωκράτης!



Η δεκαετής προσφορά του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» στους μαθητές και τα σχολεία της ΕΚΜΜ!



Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Με μια επιταγή ύψους 50.000 δολαρίων για 28 μαθητές  το Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα «Σωκράτης» συμπλήρωσε  δέκα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στα ελληνόφωνα ημερήσια σχολεία Σωκράτης –Δημοσθένης της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ. Πρόκειται για το ίδρυμα το οποίο εξασφαλίζει οικονομική βοήθεια προς μαθητές με οικονομική ανεπάρκεια προκειμένου να συνεχίσουν την μαθήτευση στα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία της ΕΚΜΜ.

Την επιταγή στον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη παρέδωσε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σωκράτης ο πρόεδρος Στάμος Κονιδάρης, ο οποίος τόνισε το σημαντικό ρόλο της προσφοράς προς τους μαθητές που έχουν οικονομική ανάγκη για να συνεχίσουν την ελληνική παιδεία στα ημερήσια σχολεία της Κοινότητας καθώς και της  σημασίας της ενίσχυσης των ίδιων των σχολείων μέσω αυτής της συστηματικής προσπάθειας.

Η Ντενίζ Χρυσούλη, πρόεδρος της ερανικής επιτροπής του Ιδρύματος, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάπτυξη μιας πρακτικής κριτηρίων για την επιλογή των μαθητών προς χρηματοδότηση ποσοστιαίως ανάλογα με το εισόδημα και τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, τονίζοντας ότι το Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Σωκράτης έλαβε υπόψη τις οδηγίες από εξειδικευμένη κοινωνιολόγο επί του θέματος.

Η Ντενίζ Χρυσούλη επισήμανε ότι οι υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης δίνονται σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οικογένειες με προσωρινή ή μόνιμη οικονομική δυσπραγία αλλά και σε νεοφερμένες ελληνικές οικογένειες που αναζητούν τρόπους επιβίωσης και εγκατάστασης στο Μοντρεάλ. Ανέφερε μάλιστα ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 το Ιδρυμα έχει λάβει ήδη 34 αιτήσεις μαζί με επιπλέον τέσσερις αιτήσεις από οικογένειες που επιδιώκουν να μετεγκατασταθούν στον Καναδά από την Ελλάδα και ο πρόεδρος του Συμβουλίου του "Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σωκράτης" Άγγελος Κοματσούλης αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο του ιδρύματος και την πολυσημαντικότητά του, ενώ παρούσα ήταν και η ‘Αγγελα Βαβάση, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος.

Παρόντες στην παράδοση της επιταγής ήταν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Σχολείων Σωκράτης-Δημοσθένης Χρήστος Αδαμόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Κοινότητας, υπεύθυνη ημερήσιας εκπαίδευσης Ζωή Μπάτση, η υπεύθυνη συμπληρωματικής εκπαίδευσης Αλίκη Γεωργιάδη - Ντάερ και ορισμένα παροικιακά μέσα ενημέρωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στη δεκαετία της λειτουργίας του, το Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Σωκράτης έχει ενισχύσει πάνω από 200 μαθητές παραδίδοντας στην ΕΚΜΜ πάνω από 380.000 δολάρια, όπως αναφέρθηκε.

Επίσης, ο πρόεδρος Στάμος Κονιδάρης επισήμανε ότι το ‘Ιδρυμα έχει εξασφαλίσει τρείς μόνιμες ετήσιες υποτροφίες από τον δρα. Ουίλιαμ Παπαναστασίου , την οικογένεια Αντωνοπούλου και το «Γκρουπ Δωδώνη»,οι οποίες εξολοκλήρου δίδονται  σε συγκεκριμένους άπορους μαθητές εξασφαλίζοντάς τους την εξαετή φοίτηση στα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία Σωκράτης-Δημοσθένης.

Η επόμενη εκδήλωση του ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου 7μ.μ. στο κέντρο Παλάς του Λαβάλ, και θα είναι μια συνάντηση παλιών αποφοίτων των ελληνικών δημοτικών σχολείων «Σωκράτης».


No comments: