Η ΚΟΝΤΥΛΕΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η ΚΟΝΤΥΛΕΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Η αληθινή ιστορία της ομορφιάς που νικήθηκε απ' το γραμμένο

Tuesday, May 30, 2017

Πέντε βιβλία Ένας Λογοτέχνης!Υπάρχουν πηγαία λογοτεχνικά ταλέντα, άνθρωποι που πλημμυρίζουν από την ποιητική τους φλέβα και παρότι δεν τάχουν σπουδάσει τα γράμματα και τις επιστήμες, έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν άλλοι από στίχους και άλλοι από τον πεζό λόγο.


Στα ταλέντα της γραφής της παροικίας μας θα κατατάξω στον Κώστα Γκολφινόπουλο, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε ναϊφ ποιητή και πεζογράφο μεταφέροντας στο χαρτί την έμφυτη κλίση του προς το λόγο.


Τα θέματα της χριστιανικής πίστης, της ξενητειάς, της νοσταλγίας, της πατρίδας αλλά σύγχρονοι προβληματισμοί  αποτελούν τη θεματολογία του λόγου του που ποικίλει από ποίηση μέχρι πεζογράφημα και λαϊκό θέατρο.


Στα χέρια μου κρατώ πέντε βιβλία: «Αγριολούλουδα του Βουνού» (παραδοσιακά ποιήματα), «Το Αμάρτημα Ενός Λαού» (Από τα παράξενα του νέου ελληνισμού), «Το Θολό Ποτάμι του κόσμου» , «Το Νυφικό μιας Ορφανής» (Ο πόλεμος, η ξενιτιά, ο θάνατος και η αγάπη) και «Ο Καραγκιόζης στο Μόντρεαλ» (θεατρική ιστοριογραφία του Μόντρεαλ 1980-1986)


Ετσι προέκυψε η ξεχωριστή λογοτεχνική παρουσίαση! 


ΠρόσκλησηΤο ποιητικό και συγγραφικό έργο του τοπικού συγγραφέα και ποιητή Κωνσταντίνου Γκολφινόπουλου θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 4 Ιουνίου,, 5-7μ.μ. στην αίθουσα της Λακωνικής Αδελφότητας Καναδά, στην οδό 5833 Avenue Parc, στο Μόντρεαλ

Στο πάνελ της παρουσίασης θα είναι ο ‘Αρχων Πρωτονοτάριος του Πατριαρχείου Κώστας Λαγούρος, η φιλόλογος Ευαγγελία Τσαλκίδου και ο δημοσιογράφος Ζώης Μαρίνος.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου συντονίζει η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη.

Ο συγγραφέας και ποιητής Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος θα υπογράψει τα βιβλία του στο τέλος της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η πρόεδρος της Λακωνικής Αδελφότητας Καναδά, Πάτ Κυριακού.

Θα προσφερθούν κρασί και μεζέδες εκ μέρους του λογοτέχνη Είσοδος δωρεάν για όλους.
Με την ευγενική χορηγία της Λακωνικής Αδελφότητος Καναδά


No comments: