ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, May 19, 2017

Το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ στην Οττάβα!



Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Μοντρεάλ παρευρέθηκαν την Πέμπτη στην Οττάβα μετά από πρόσκληση της επιτίμου προέδρου και συνιδρύτριας του παραρτήματος ΛΕΜ ,  Βασιλικής Τσίρου-Μαρκαντωνάτου.

Η Βασιλική Τσίρου-Μαρκαντωνάτου, σύζυγος του πρέσβη της Ελλάδας στην Οττάβα , Γιώργου Μαρκαντωνάτου δεξιώθηκε τα μέλη του ΛΕΜ στην πρεσβευτική κατοικία, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Μοντρεάλ αλλά και για να συζητήσει μελλοντικές δράσεις του οργανισμού.

Η πρέσβειρα Μαρκαντωνάτου παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν των μελών του ΔΣ του Λυκείου, όπου η αντιπρόεδρος Μέλπα Καματερού την ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων στο Μόντρεάλ, το οποίο δραστηριοποιείται σε σύγχρονες μορφές διάδοσης των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων και της ελληνικής κουλτούρας γενικότερα, όπως σημείωσε.

Η Γενική Γραμματέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του νεοσύστατου οργανισμού, που ήταν πολυποίκιλες και πολυσχιδείς, όπως επεσήμανε. «Φτιάξαμε ημερολόγιο με γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες που εξέδωσε τιμής ένεκεν ο εκδοτικός οίκος Ωκεανός βασισμένο στις συνταγές των καλογριών του Μοναστηριού της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, οργανώσαμε και εκδήλωση όπου η ηγουμένη μας εξήγησε πώς παρασκευάζονται τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες.

Το επιστημονικό τμήμα του οργανισμού μας ασχολήθηκε με την διοργάνωση μιας επιτυχημένης ημερίδας για την οστεοπόρωση, ενώ το πολιτιστικό τμήμα οργάνωσε την επίσης πολυπληθή παρουσίαση του βιβλίου «Διηγούμαι» του προέδρου της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη και συμμετείχαμε σε πολλές άλλες εκδηλώσεις της παροικίας του Μοντρεάλ.»

Η Ιουστίνη Φραγκούλη ενημέρωσε τον πρέσβη Γιώργο Μαρκαντωνάτο και την σύζυγό του για τις εξελίξεις περί το Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της μεταφοράς από την Ελλάδα στον Καναδά με την εταιρεία H.O.T Hermes Overseas. Το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ με την αμέριστη συμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ και την αρωγή του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ οργάνωσαν τη δημιουργία, τον οικονομικό έρανο και την ολοκλήρωση του εν λόγω γλυπτού, που φιλοτεχνήθηκε στην Αθήνα από τον καθηγητή της Γλυπτικής της ΑΣΚΤ, Γιώργο Χουλιάρα.

Η πρέσβειρα προσέφερε στα μέλη του ΛΕΜ ένα αναμνηστικό οδηγό μαγειρικής με ελληνικά παραδοσιακά φαγητά, ενώ συγχάρηκε το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ για την πυκνή και πολυσχιδή δραστηριότητα με αιχμή του δόρατος το Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη.

Ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ του ΛΕΜ ήταν η αντιπρόεδρος Μέλπα Καματερού, η Γενική Γραμματεύς Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, η ταμίας Αρτεμις Καραγιαννίδη, η επικεφαλής της Επιτροπής Γαστρονομίας Βίλλυ Φασούλα, η επικεφαλής της επιτροπής Δημοπρασιών Λίτσα Γκουβούση, οι υπεύθυνες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Βίκυ Γεωργιάδου και Γιούλα Κισκήρα αντίστοιχα. Την παρέα τίμησε με την παρουσία της η δρ. Λίλα Αμιράλη-Χατζηνικολάου, ιδρυτικός μέλος του ΛΕΜ.








No comments: