ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, May 29, 2017

Ένα σύγχρονο κέντρο ιατρικής αποκατάστασης και αποθεραπείας στο Λουτράκι


Η Φοίβη Στριμενοπούλου μιλάει με πάθος για το εγχείρημα της οικογένειας στον ιατρικό τουρισμό
Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Ο ιατρικός τουρισμός φαίνεται ότι συνεχώς αναπτύσσεται στην Ελλάδα, που διαθέτει την ομορφιά της γης και της θάλασσας, το εύκρατο κλίμα της, αλλά και νέους γιατρούς εκπαιδευμένους στο εξωτερικό που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τους αποφοίτους των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Πρόσφατα συνάντησα μια δυναμική γυναίκα, τη Φοίβη Στριμενοπούλου,  η οποία με ξενάγησε στην ιδιωτική πρωτοβουλία της οικογένειάς της να ιδρύσουν ένα σύγχρονο κέντρο αποθεραπείας σε θέματα κινητικότητας, νευρολογικών παθήσεων, ατυχημάτων κλπ. στο μοναδικό επίνειο της Κορίνθου, το γραφικό Λουτράκι. Πρόκειται για το Μεσογειακό  Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Η συζήτησή μας με την Ελληνοκαναδή Φοίβη Στριμενοπούλου που βρέθηκε στο Μόντρεαλ για λίγες μέρες είχε ως εξής:

-Γιατί αποφασίσατε να ιδρύσετε ένα ιατρικό κέντρο αποκατάστασης; Υπάρχει κάποια σχέση της οικογένειας με την Ιατρική;

«Όχι δεν υπάρχουν γιατροί στην οικογένεια. Αλλά ο πατέρας μου που ήταν επιχειρηματίας στο Μόντρεαλ ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα σε μια επιχείρηση με ανθρώπινο ενδιαφέρον. Ετσι αγόρασε ένα τεράστιο οικόπεδο , που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, και απλώνεται σε έκταση 40.000 m2 καλυμμένο από πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο και τα Γεράνεια Όρη. Εκτισε λοιπόν  μια μονάδα παροχής υγείας για θέματα φυσικής αποκατάστασης και αποθεραπείας ασθενών με διάφορα κινησιακά προβλήματα , νευρολογικά και άλλα, που αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο αντάξιο εκείνων του εξωτερικού».

-Τι είδους ιατρικές παροχές προσφέρετε στο κέντρο σας;

«Στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας  παρέχουμε ένα άριστο θεραπευτικό  περιβάλλον  με έμφαση στην εξειδικευμένη και εξατομικευμένη   φροντίδα.

Πεποίθησή μας είναι ότι η θεραπεία του ασθενή εξαρτάται από ένα συνδυασμό παραγόντων όπως : α) εξειδικευμένο προσωπικό, β) σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, γ) καινοτόμες θεραπείες.

Το επιστημονικό προσωπικό  μας αποτελείται από γιατρούς αποκατάστασης-φυσιάτρους, παθολόγο, νευρολόγο, χειρουργό και συνεργαζόμενους Ιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων. Οι γιατροί μας διακρίνονται για την εξειδίκευση τους στην αποκατάσταση και διαθέτουν πολυάριθμους και σημαντικούς τίτλους σπουδών ώστε να παρέχεται η υψηλότερου βαθμού παροχή υπηρεσιών υγείας. Αυτή τη στιγμή επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού είναι ο φυσίατρος δρ. Γιώργος Φραγκάκης, που στην ουσία διευθύνει όλο τον τομέα των υπηρεσιών μας.

Οι θεραπευτές μας (φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κτλ) λαμβάνουν συνεχιζόμενη εκπαίδευση εντός του Κέντρου, τόσο στη χρήση καινοτόμων θεραπειών όσο και στη θεωρητική κατάρτιση.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον, προσφέροντας οικειότητα, όπου ο ασθενής και οι συνοδοί του θα προσεγγίζονται με κατανόηση και ενδιαφέρον, προσφέροντάς τους ελπίδα  και  πρόοδο σε κάθε βήμα αποκατάστασης.»

-Ποιές παθήσεις αντιμετωπίζει το κέντρο σας;


 Επίσης ειδικευόμαστε και στον τομέα της Αισθητικής Αποκατάστασης, που περιλαμβάνει




Το κέντρο μας εξάλλου διαθέτει και Εξωτερικά Ιατρεία Φυσιατρικής Εκτίμησης, όπου γίνεται αξιολόγηση του ασθενή από ειδικό Ιατρό Φυσίατρο και καθορισμός εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης ανάλογα με την πάθηση, την ηλικία, τις συνοδές παθήσεις στο τμήμα υποδοχής (Ανοιχτής ή Κλειστής Νοσηλείας).»

-Τι κάνει το δικό σας κέντρο να ξεχωρίζει έναντι των υπολοίπων που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες;

«Πρώτον, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην Αθήνα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Δεύτερον, φερόμαστε στους ασθενείς με μια οικειότητα σα να είναι δικοί μας άνθρωποι. Το επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας έχει μια πολύ ανθρώπινη προσέγγιση προς τους ασθενείς μας. Γι αυτό και όταν αποθεραπεύονται μας επισκέπτονται με το χαμόγελο στα χείλη να μας ευχαριστήσουν. Πιστεύουμε πολύ στη διαπροσωπική σχέση του προσωπικού με τους ασθενείς μας. Είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας».


«Είναι 70% Ελληνες αλλά αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των ξένων που έρχονται εδώ για ιατρική αποκατάσταση και αποθεραπεία. Εχουμε πολλούς Ελληνοκαναδούς που μας εμπιστεύονται μέλη της οικογένειάς τους.

Γενικά, αναπτυσσόμαστε πολύ προς το εξωτερικό διότι προφέρουμε υψηλή ιατρική φροντίδα σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον και σε πολύ χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του εξωτερικού».

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

«Θέλουμε να εντάξουμε τους ασθενείς μας στις αγροτικές εργασίες του κτήματος, να συμμετέχουν στο μάζεμα των ελιών, στην κηπουρική κλπ. Αυτή είναι μια μορφή ψυχικής αποκατάστασης και αποθεραπείας μετά από ένα εγκεφαλικό, ένα ατύχημα ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια του μυοσκελετικού συστήματος.

Επίσης, ετοιμάζουμε ένα ξενώνα προκειμένου να μπορούν να διαμένουν οι συγγενείς των ασθενών μας σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Είμαστε στον αγώνα για την αρτιότερη προσφορά στους συνανθρώπους μας.»

Εδώ κάπου τελείωσε η κουβέντα με τη Φοίβη Στριμενοπούλου, μια γυναίκα που προωθεί την ανθρωποκεντρική επιχειρηματικότητα με αιχμή του δόρατος τον ιατρικό τουρισμό. Η καναδική καταγωγή της επισφραγίζει την αρτιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, καθώς η τριβή της με την πραγματικότητα του Μοντρεάλ ανεβάζει την αισθητική και την πρακτική της σε άλλο επίπεδο.

Πληροφορίες

Διεύθυνση : Θέση Κατουνίστρα
Περιοχή : Λουτράκι
Ταχ. Θυρίδα : 184
Ταχ.Κώδικας : 20300
Τηλέφωνο : 0030 2744 114 000
Fax : 0030 2744 063 816
Email : reception@meska.gr





No comments: