ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, October 5, 2018

Η διμερής διπλωματία Ελλάδας-Καναδά σε υψηλό επίπεδο!




Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Σε μια εξαιρετική βραδυά που οργανώθηκε την Πέμπτη απο τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ κ. Νικόλα Παγώνη καθώς και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Μιχάλη  Γαβριηλίδη , ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος παρουσίασε στην ελληνική παροικία το νέο πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα κ. Mark Allen.

Ο Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον σύμβουλο της πρεσβείας κ. Χρήστο Μαργαρίτη, μίλησε με ενθουσιασμό για τον ομόλογό του Mark Allen ,ο οποίος σε μια εβδομάδα θα αναλάβει το νέο θώκο του στην Αθήνα. Ο ‘Ελληνας πρέσβης τόνισε πως πρόκειται για ένα Καναδό διπλωμάτη που έχει εντρυφήσει στα ανθρώπινα δικαιώματα και γνωρίζει σε βάθος τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες του. Μάλιστα δε σημείωσε πως η θητεία του νέου Καναδού πρέσβη στην Αθήνα πρόκειται να συσφίξει περισσότερο απο ποτέ τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Καναδά.

Ο Mark Allen από την πλευρά του σημείωσε πως στόχος του είναι να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ενδυνάμωση των σχέσεων Καναδά-Ελλάδας υπό το πρίσμα μάλιστα της νέας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου CETA, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει να εργαστεί συστηματικά για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας κατά τη θητεία του στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα ο καναδός διπλωμάτης έδωσε τα εύσημα στην Ελληνική Ομογένεια, που έχει συμβάλει τα πλείστα στην ανάπτυξη του Καναδά, όπως είπε, ομολογώντας πως νιώθει βαθειά υπερηφάνεια που θα υπηρετήσει στην Αθήνα του Παρθενώνα και της Δημοκρατίας.

Ήταν μια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα ηγετικά πρόσωπα της Ελληνικής Ομογένειας του Μόντρεαλ, απο τον πρόεδρο του Κογκρέσου του Κεμπέκ Τζόν Θεοδοσόπουλο έως τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Ντέρος, της δημοτική σύμβουλο του Λαβάλ  Αγλαϊα  Ρεβελάκη και άλλους παράγοντες.

Την Πέμπτη το βράδυ αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά πως ο πρέσβης Δημήτρης Αζεμόπουλος διαθέτει βαθειά γνώση της διεθνούς διπλωματίας.

Θα πρέπει αν σημειωθεί πως η ομοσπονδιακή βουλευτής Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος συνόδευσε τον πρέσβη  Mark Allen συστήνοντάς τον στα πρόσωπα-κλειδιά της ελληνικής παροικίας.


















1 comment:

Just ME said...

Συγχαρητήρια σε ολους που εργαστηκαν γι'τη την συναντηση. 🥂🍾🇬🇷