ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, April 2, 2008

Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο Αβάνας



Το βιβλίο αυτό είναι:
Αφιερωμένο στο γιό μου Αλέξανδρο με την ευχή να πετάει πάντα σε μακρινούς ορίζοντες!



Εκδόσεις Ηλέκτρα

Νικ. Πλαστήρα 119, 17122, Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Τηλ. 210 9414010, φαξ: 210 9414034
www.electrabooks.com


Μπορείτε να μπείτε στο μπλόγκ του Κυκλάμινου να δείτε τις έγραψε η Ελένη Γκίκα στο Εθνος της Κυριακής για το βιβλίο μου. Τις ευχαριστώ και τις δύο.

http://kiklaminovounou.blogspot.com/
















Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΒΑΝΑΣ
Η Κούβα στο Λυκόφως του Κάστρο



Επιμέλεια: Κυριάκος Αθανασιάδης
Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2008
Φορμάτ: μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 135
Τιμή: 13,00 Ευρώ
Φωτογραφίες: Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Leyla Argun
Φωτογραφία εξωφύλλου: Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη
Χορηγός έκδοσης: Monogram
ISBN: 978-960-6627-94-1





Η Αβάνα των τελευταίων ημερών του Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία. Η μεγαλοπρεπής αλλά και ξεφτισμένη, καθημερινή αλλά και παράφορη Αβάνα της οργιαστικής μουσικής, των αξεπέραστων πούρων, των καλλιτεχνών του δρόμου, των ιερειών της νύχτας και του έρωτα, των μυθικών μπαρ, της νέας ηθικής της τουριστικής εποχής, δοσμένη κινηματογραφικά, πλάνο πλάνο, από την πένα και τον φωτογραφικό φακό της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη.

Η συγγραφέας αφουγκράζεται τους ήχους της πόλης, καταγράφει την ομορφιά τής αρχιτεκτονικής της, ρουφά ηδονικά τα αρώματα της Καραϊβικής, ανακαλύπτει στους Έλληνες της Κούβας, αποτυπώνει την αθλιότητα της καθημερινής συνθήκης, περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Αβάνας, συνομιλεί με δυτικούς επισκέπτες, αποκρυπτογραφεί τη νέα τάξη πραγμάτων στο λυκόφως του ηγέτη της Φιντέλ Κάστρο, λίγες μέρες πριν παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ.

Προσωπικό, βιωματικό, ήρεμα διεισδυτικό, το Ημερολόγιο Αβάνας είναι εν τέλει μια κατάθεση για την ιστορική συγκυρία στην Κούβα του σμαραγδένιου πελάγους και των αιώνιων φοινικόδεντρων.



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ, Sky, Flash 9.61, Αθήνα 9.84), καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (για το περιοδικό Έψιλον). Είναι συνεργάτρια των λογοτεχνικών περιοδικών Διαβάζω και Δέκατα. Απασχολείται ταυτόχρονα στο τοπικό ραδιόφωνο και στα διάφορα ομογενειακά μέσα στου Καναδά και της Αμερικής. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική και συγγραφική της δραστηριότητα, είναι γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του «Ιδρύματος Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό» με έδρα τη Νέα Υόρκη. Πρόσφατα έγινε μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων του Κεμπέκ. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αργύρη κι έχει ένα γιο , τον Αλέξανδρο. Συγγραφικό έργο: Το πρώτο της βιβλίο, Η Μοναξιά ενός Ασυμβίβαστου (εκδ. «Εξάντας», 2000), αποτελεί την επίσημη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος (The Lonely Path of Integrity, Exandas Publishers, 2002). Ακολουθούν: το μυθιστόρημα με τίτλο Πετάει, πετάει το σύννεφο (εκδ. Ψυχογιός, 2003), Στις Αγορές του Κόσμου: Επώνυμες Ευκαιρίες και Μικρές Αναλώσιμες Ιστορίες (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα», 2004), Παρακαταθήκη –The Legacy (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα», 2005), μια δίγλωσση έκδοση με επιλεγμένους λόγους του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος, και το μυθιστόρημα Ψηλά Τακούνια για Πάντα (Εκδ«Ελληνικά Γράμματα», 2006).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Παίρνω το λεωφορείο του ξενοδοχείου για την Παλιά Αβάνα. Είμαι μονάχη μου με τον μουλάτο οδηγό. Ο οχτάχρονος γιος του στο πρώτο-πρώτο κάθισμα κοιμάται. Μου εξηγεί πως τον μαζεύει από το σχολείο στις τέσσερις το απόγευμα και τον πηγαινοφέρνει με το λεωφορείο ώς τις οχτώ που γυρίζει η μάνα του απ’ τη δουλειά. Ο μικρός μελετάει τα μαθήματά του από τις οχτώ ώς τις έντεκα κάθε νύχτα.
Μου μιλάει στα αγγλικά με βαριά προφορά και μου εκθειάζει τον υπέροχο ήχο της ελληνικής γλώσσας. Η Ταλία (Θάλεια) είναι η Ελληνίδα που ξεναγεί γκρουπάκια του ξενοδοχείου από την Ελλάδα και συνεργάζονται. «Καλό κορίτσι», μου λέει. Μου εξιστορεί πως στον Καναδά ζουν μια πρώην γυναίκα του και μια κόρη του, παντρεμένη, και πως περνούν υπέροχα στον δυτικό κόσμο της ανάπτυξης. Εντέλει, ομολογεί με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου πως έχει κάνει κιόλας πέντε γάμους κι ας είναι μόλις σαράντα πέντε χρονών.
«Εδώ είναι εύκολο να πάρεις διαζύγιο», με ενημερώνει. «Πληρώνεις μόνο ογδόντα δολάρια για να απαλλαγείς από μια γυναίκα. Εμείς οι Κουβανοί είμαστε θερμοί, δε μπορούμε για πάντα με την ίδια ερωτική σύντροφο όπως εσείς οι Ευρωπαίοι», συνεχίζει.
Αισθάνομαι πως με φλερτάρει, αλλά πραγματικά μού προκαλεί αποστροφή αυτή η επιθετικότητα του αρσενικού προς τη λευκή γυναίκα.
«Είσαι μπονίτα», μου λέει ξαφνικά. Πόσο επαναλαμβανόμενο και βαρετό κομπλιμάν στην Αβάνα!
Σωπαίνω. Από το παράθυρο περνάει μπροστά μου η παραλιακή λεωφόρος, με τη θάλασσα ν’ απλώνεται στο βαθύ πέλαγος. Ο κόσμος περπατάει στο φαρδύ πεζοδρόμιο με αμεριμνησία. Μοιάζει να ζει το σήμερα χωρίς καμιά έγνοια για τα μελλούμενα.
Από τη δεξιά πλευρά τα κυβερνητικά κτήρια, ψηλά και άχαρα, με καταθλίβουν. Παντού φυλάνε στρατιώτες και η κουβανέζικη σημαία ανεμίζει, κατακόκκινη με το κίτρινο αστέρι στη μέση. Περνάμε μπροστά από την κεντρική πλατεία της Παλιάς Αβάνας, όπου δεσπόζει το ανακαινισμένο Καπιτώλιο και η φθαρμένη από το χρόνο όπερα. Πιο πέρα λάμπει κυριολεκτικά μέσα στο μοντερνισμό της γυάλινης κατασκευής του το Μουσείο της Επανάστασης με τα άφθαρτα τανκς και τα όπλα των επαναστατών του Κάστρο. Όλα εδώ θυμίζουν πως η Επανάσταση καλά κρατεί και πως δεσπόζει των εντυπώσεων αυτής της πόλης.

27 comments:

Ελεάνα said...

Καλό μήνα αγαπημένη μου Ιουστίνη.
Μέσα από τις 145 λέξεις που χρησιμοποίηθηκαν για το οπισθόφυλλο, κατάφερες - για ακόμα μία φορά- να με ταξιδέψεις σε ένα μέρος που δεν έχω πάει και ποιος ξέρει αν κάποτε θα το επισκεφτώ..
Μέχρι τότε όμως είμαι σίγουρη ότι θα έχω μάθει όλα τα μυστικά του, μέσα από τις δικές σου,ονειρεμένες και μαγικές περιγραφές...
Αναμένοντας, λοιπόν, την ημέρα που θα κυκλοφορήσει.

Justine's Blog said...

Ελεάνα μου αγαπημένη,
Εφτιαξες προφίλ για να μου γράψεις απο τη μακρινή πατρίδα; Τί διπλώ ευτυχία να σε διαβάζω στο μέιλ και τώρα στο μπλόγκ.
Τί ανεπανάληπτη χαρά να εισπράττω τόσα πολλά και όμορφα λόγια για την Αβάνα μου! Θα την αγαπήσεις και σου εύχομαι μια μέρα να επισκεφθείς αυτή την απαράμιλλης ομορφιάς πόλη του κόσμου.
Νάσαι καλά να με αναστάινεις με το δροσερό χαμόγελό σου.
Καλό μήνα γλυκειά μου
Ιουστίνη

Φωτεινή S said...

Ιουστίνη μου,
με το καλό να κυκλοφορήσει το καινούριο σου βιβλίο!
Μ' άγγιξες στο ευαίσθητο σημείο μου.
Ταξίδι στην Κούβα είναι ό,τι επιθυμώ περισσότερο αυτή την περίοδο, αλλά δεν βρίσκω παρέα και μόνη μου δεν το τολμώ. Θέλω να τη γνωρίσω πριν αλλοιωθεί το χρώμα της. Θα προλάβω άραγε;
Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

δεσποιναριον said...

Γλυκεια μου Καναδεζα, με το καλο να κυκλοφορησει. Μ' αρεσει πολυ το εξωφυλλο, τα χρωματα πραγματικα ειναι ετσι οπως φανταζομαι την πολη. Θαθελα κι εγω να παω, αλλα μαζι σου για να μου δειξεις απο κοντα αυτα που ανακαλυψες. Ποτε περιπου κυκλοφορει?
Φιλακια!

κυκλάμινο said...

Ω, Χαρά! Καλώς μου το κι ας άργησε! Με το καλό Ιουστινάκι μου!
Καλοτάξιδο!
Το περιμένουμε το Πάσχα με την Ανάσταση!
Πάντα τέτοια!Πάντα χαρές Ιουστίνη μου!
Φιλάκια πολλά πολλά!
Φεύγω χαρούμενη!
Καλό βράδυ!

κυκλάμινο said...

Κάτι ξέχασα!
Να πετάει ο Αλεξανδρίνος σου μεσ' την Υγεία, την Χαρά, την Επιτυχία, την Ευτυχία, την Αγάπη!
Κι εσείς μαζί του!
Έφυγα!

alef said...

Ιουστινάκι μου καλό, Καλοτάξιδο! Με χαρά και ανυπομονησία θα το περιμένω, υπέροχο εξώφυλλο, έξοχη δουλειά, εύγε σε όλους σας ναι? Και οι άντρες της ζωής σου, υπέροχοι, υπέροχοι! Θα σου κλέψω οπισθόφυλλο- εξώφυλλο, να σε βάλω είδηση! Εύγε μάτια μου! Καλή Πασχαλιά, καλή αναμονή μέχρι να φτάσει στα χέρια σου και να είσαι πάντοτε ευτυχισμένη! Φιλιά πολλά κι ευχές!

Justine's Blog said...

Φωτεινούλα γλυκειά,
Σε ευχαριστώ για τα γενναιόδωρα λόγια σου. Πρέπει να βρείς την παρέα, που θα σε οδηγήσει στην Κούβα.
Πάντως, εγώ θα σε καλέσω στο πάρτυ της παρουσίασης, όπου θα γνωρίσεις όλυς τους παράγοντες της εκδρομής στην Κούβα. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου είναι Θεός επι γής!
Φιλιά σου

Justine's Blog said...

Ουασιγκτόνιαν πολυαγαπημένη,
Σε ευχαριστω για τιν ενθουσιασμό σου. Ετοίμασε τις βαλίτσες για το Δεκέμβρη. Θα έρθεις εδώ και θα πετάξουμε μαζί για το Νότο να σου δέιξω τις ομορφάδες της πόλης μου. Δεν θα γραφτεί πουθενά γιατί η βίζα είναι κινητή και πετιέται άμα τω πέρατι του ταξιδιού.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες.
Θα σε ενημερώσω σχετικά.
Φιλιά σου

Justine's Blog said...

Κατερινάκι αγαπημένο,
Σε ευχαριστώ για τις όμορφες αυθόρμητες ευχές σου. Και για τα λουλούδια σου σ΄ευχαριστώ κι ας μην τα είδα, αφού εσύ έχεις πιό προχωρημένο adobe system.Δεν σε πιάνω πουθενά πάντως!
Φιλιά καληνύχτας

Justine's Blog said...

Αχ! γενναιόδωρο Αλεφ,
Ταξιδιάρικο Αλεφ,
Γλυκό κορίτσι,
Σε ευχαριστώ για τη μεγάλη αγκαλιά που μου ανοίγεις. Υπόσχομαι πως θα λάβεις το πρώτο αντίτυπο, πριν το παρω στα χέρια μου εδώ στο αμκρινό Καναδά.
Φιλιά σου

Μηθυμναίος said...

Ιουστινάκι, έλειψα μια μέρα και με αιφνιδίασες! Τα ήξερα κάπως για το βιβλίο και τώρα δεν μένει παρά να περιμένω το Πάσχα και φυσικά την παρουσίαση. Από το εξώφυλλο καταλαβαίνω το μέσα. Από τώρα να σου ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο, δεν έχω αμφιβολία γι’ αυτό, όπως και τα προηγούμενα άλλωστε.
Θα ήθελα να σταθώ στην αφιέρωση στο γιο σου που με συγκίνησε και με τα φτερά που του προσφέρετε εσείς, θα πετάξει, Ιουστίνη μου, θα πετάξει!
Οι ανοιχτοί ορίζοντες του ανήκουν!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Στράτο,
Είσαι ένας σπουδαίος φίλος και συνοδοιπόρος σε πολλά βιωματικά επίπεδα.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει οσονούπω και θα γίνει βιτρίνα σε κάποια βιβλιοπωλεία.
Το αφιερώνω στο γιό μου , επειδή είναι το έκτο μου βιβλίο κι εκείνος υπομένει όλες τις μακρές απουσίες της απόσυρσης για τη συγγραφή. Πιστεύω πως τα φτερά του είναι δυνατά για να πετάξει πλέον μόνος του στου ελέυθερους ουρανούς της πλάσης.
Ευχαριστώ

κυκλάμινο said...

Πριν πάω για ύπνο, να πω μια Καλημέρα! ε;
Πού να με πιάσεις Ιουστίνη μου! Τρέχω πολύ! Προπονημένη βλέπεις!
Πάντως κινούνται μόνες τους. Δεν κάνεις κάτι εσύ, ούτε πρόγραμμα ειδικό θέλει.
Αν χρειαστείς κάτι και ξέρω, πες μου. Αν και είναι χασομέρι και ξεμυάλισμα το μπλογκ. Εσύ έχεις άλλους στόχους! Κάτσε όπως είσαι!
Άσε εμένα. Εγώ ξεδίνω έτσι.
Φιλάκια πολλά πολλά!

δεσποιναριον said...

Αχ μη με ξεσηκωνεις! Βγηκα μπλογκοτσαρκα για να μοιρασω καληνυχτες.
Σε δυο βδομαδες ε; Μπραβο Ιουστινακι. Θα αδειασω ενα ραφι στις βιβλιοθηκες και θα το ονομασω το μπλογκοραφι με βιβλια απο διαφορους φιλους, εχω φιαξει μια λιστα καλη.
Καληνυχτα λοιπον κι ελπιζω αποψε να μη μεινω μεχρι τις 2 ξυπνια γιατι δε με βλεπω καλα.
Μακια σου φιλεναδουλα

Justine's Blog said...

Κατερινάκι,
Ω! του θαύματος! Δουλεύει και το δικό μου καθυστερημένο Vaio. Είδα το απίστευτο έργο σου. Σε έχει μάθει η πονηρεμένη περι τα ηλεκτρονικά Φωτεινούλα άλλα κόλπα και παίζετε στη μπλογκογειτονιά με τρικάκια φοβερά.
Συγχαρητήρια κορίτσια. Οχι, δεν θέλω να μάθω τα μπλογκοκόλπα γιατί δεν έχω χρόνο για τέτοιες ιστορίες. Αρκετά ξεμυαλίζομαι με τα ταξίδα, δεν θέλω και περισσότερα!
Φιλάκια καληνύχτας

Justine's Blog said...

Δεσποινάριον,
Τάκα τάκα τα τακουνάκια, ξεσήκωσες όλη τη μπλογκογειτονιά με τα έξαλλα Misrachi σου.
Πάθαμε πλάκα τα κοριτσάκια με τα ψηλοτάκουνα μιούλ. Πού να συμμαζευτείς κι εσύ να ξεκουραστείς λίγο; Σε υπερένταση είσαι απο τη συγκίνηση των τακουνιών.
Εγώ έλειπα-όπως αντελήφθης- είχα ραδιόφωνο. Κάθε Πέμπτη εκπομή. Α! θα δώσω ραντεβού την άλλη Πέμπτη με όλη τη μπλογκογειτονιά on line. You like?
Καληνύχτα ομορφούλα και καλοφόρετα τα τακουνάκια με την άνοιξη που κοντεύει να σας προκύψει στο νότο!
Πάω για νάνι, αύριο έχω πρωινό καφέ, μεσημεριανό με φίλους, beaute σε όλο της το μεγαλείο, μαστοράντζα για διάλεγμα υλικών στα μαγαζά (όπως τα αποκαλεί) και το βράδυ -αν δε πέσω τάβλα- λέω να πάμε σινεμά.
Θα δέιξει. Αντε, καλό Σαββατοκύριακο!

Ra Ma said...

Περιμένω πως και πως να κυκλοφορίσει! Από τα λίγα αποσπάσματα που έχω διαβάσει, με έχει κερδίσει!!!
Ωραίο και λιτό εξώφυλλο!

Φιλιά και καλο ΣΚ!!!

Meropi said...

Ιουστίνη μου,
καλησπέρα. Να λοιπόν ένα ακόμα βιβλίο για το καλοκαιρινό μου διάβασμα (δυστυχώς μόνο το καλοκαίρι μπορώ να αφιερωθώ σε διάβασμα λογοτεχνίας). Δεν την έχω επισκεφθεί ποτέ την Κούβα, αν και από χρόνια μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι εσύ θα την έχεις επισκεφθεί κάμποσες φορές για να γράψεις το βιβλίο. Τι προσωπικότητα κι αυτή του Φιντέλ! Μου γεννά αμφίθυμα συναισθήματα (και θετικά και αρνητικά)

Ελεάνα said...

Κάτι διάβασα για οn line ραντεβού προκειμένου να σας απολαύσουμε...Θα περιμένω νεότερα σας, όπως τα παιδάκια όταν τους τάζεις βόλτα και παιχνίδια!!
Η χαρά είναι δική μου. Πριν 4 χρόνια μου δώσατε την ευκαιρία να σας γνωρίσω και σήμερα να μιλάμε απο 'δω, να μαθαίνω νέα σας και να με συμβουλεύετε.Ήταν ό,τι καλύτερο να σας γνωρίσω στα πρώτα μου βήματα.

Ευχαριστώ για όλα....
Εεεε ποσές ημέρες έχουμε ακόμα για το Πάσχα? χε χε :)

Καλό και γλυκό Σαββατοκύριακο να έχεις αγαπημένη μου Ιουστίνη

Justine's Blog said...

Θυμιούλη μου γλυκέ,
Ενα Σαββατοκύριακο τα κεφάλια μέσα έρχεται εδώ πάνω. Π΄ρωτον μας πήρε μεγάλη χιονιά σήμερα και αύριο δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι σελίδες της Αβάνας μου κι αναπολώ τα καλοκαίρια.
Φιλιά στην οικογένεια

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Μερόπη,
Νάι η Κούβα έχει ενδιαφέρον και περισσότερο για τουσ Κύπριουσ, καθώς στη μέση της Αβάνας στέκεται η προτομή του εθνάρχη Μακαρίου.
Προγραμμάτισε ένα ταξίδι για κεί. Θα ξετρελλαθείς με την ομορφιά του τόπου και την ιστορία του.
Οσο για τοον Φιντέλ, ομνύω στο όνομά του!

Justine's Blog said...

Ελεάνα κούκλα μου,
Δική μου χαρά ήταν να γνωρίσω το γλυκό έντιμο πλάσμα που είσαι. Και είναι περηφάνεια μου αν μπόρεσα να σου φανώ χρήσιμη στο ελάχιστο.
Είσαι σπουδαίο κορίτσι με στόχους και οράματα. Προχώρα έτσι κι όλο θα κερδίζεις τις μάχες σου.
Σε γλυκοφιλώ και περιμένω να σε σφίξω στην αγκαλιά μου (μετά το Πάσχα, προς το Μάιο)

δεσποιναριον said...

Αγαπημενη μου Καναδεζα, μπαινω να κανω ποδαρικο Σαββατοκυριακου, πηρα μια λαχταρα το πρωι που δεν μπορουσα να βρω τη μαμα στο τηλεφωνο, αλλα τελικα ειχε παει να φιαξει τα ομορφα ασπρα της μαλλακια, και την επιασε μπορα και δεν εβρισκε ταξι. Βρεχει στην Αθηνα Καναδεζα κι εδω παλι τα ιδια θα κανει, αλλα προς στιγμην εχει ενα ηλιο γενναιο. Με τον δευτερο καφε της ημερας καταστρωνω τα προγραμματα μου. Βλεπεις θα γυρισω την Κυριακη των Βαιων και πρεπει σε μια βδομαδα να κανονισω τα Πασχαλινα. Υγεια να εχουμε και θα τα καταφερω. Παω να χωρεσω ενα θαυμαστο κοσμο τωρα σε ενα βαλιτσακι! Φυσικα οταν παμε Κουβα θα χρειασω 2-3 ελαφρα φορεματακια οποτε δεν θα υπαρχει προβλημα χωρου, αλλα τωρα στη Βιεννη κανει κρυο ακομα. Σε φιλω πρωι πρωι.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Penelope said...

Ioυστίνη μου όλα θα τα αγοράσω και την Αβάνα και τα τακούνια .... γιατί έτσι μου αρέσει. Γιατί ένα σχόλιο μου γράφεις τριών γραμμών και είναι τόσο πληθωρικό και καλογραμένο φαντάσου τα βιβλία σου!!! Και νοιώθω και λίγο awkward που έχασα τόσο χρόνο και δεν σε είχα γνωρίσει νωρίτερα! Μα ποτέ δεν είναι αργά. Σε χαιρετώ και φιλω από Αλβιώνα

Justine's Blog said...

Γλυκειά μου Πηνελόπη,
Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Τα σχόλια είναι ένα ξέσπασμα της μοναχικότητας, μια διάδραση σε αναζήτηση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Πότε κυκλοφορεί- με το καλό- και το δικό σου;
Δείξε μας λίγο εξώφυλλο να πάρουμε τη μυρωδιά του.
Φιλιά σου