ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, October 19, 2008

Οι μικροί φυγάδες και τρείς γενιές Τελλίδης



Ο Μάικλ Τζούνιορ έκλεψε την παράσταση των Μικρών Φυγάδων!!!



Η καταπληκτική χορωδία των σχολείων Σωκράτης γένους θηλυκού με φουστανάκια και
βολανάκια στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ!



Η μικρή μου φίλη Λεία, κούκλα και πάντοτε γελαστή



Η Οικογένεια Τελλίδη με παπ -Μάικλ Τελλίδη, Γιώργο και Χριστίνα Τελλίδη και φυσικά τον σούπερ τζούνιορ Μάικλ, που στα κοσμικά δεν πατάει ούτε μια φωνούλα. Είναι κύριος



Η κολλητή μου Ελέιν Λαντρύ στο θέαμα. Δίπλα της ο κ.Δημήτρης



Η Δημοτική σύμβουλος Ελένη Φακωτάκη, ο πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μπίλλυ Μπαλαμπάνος και ο δημοτικός σύμβουλος Μαρσέλ Τραμπλαί



Ο τενόρος Δημήτρης Ηλίας ήταν η ψυχή του έργου. Φωνητικά με τη γυναίκα του Μαρία Διαμαντή αλλά και μουσικά ενορχήστρωσαν όλη την παράσταση.



Ενας μικρός χορωδός σε απονενοημένη βαριεστημάρα πριν αρχίσει να τραγουδάει



Την Κυριακή στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ παρουσιάστηκε μια νέα πρωτότυπη διατλαντική πολιτιστική συνεργασία Αθήνας-Μόντρεαλ, την οποία υποστηρίζουν οι Δήμοι του Μόντρεαλ, της Αθήνας και του Λαβάλ.

Πρόκειται για το μουσικό παραμύθι «Οι Μικροί Φυγάδες και το Σπίτι στο Δάσος»(Εκδόσεις Χατζηλάκος) , το οποίο γράφτηκε απο τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη σε μουσική Χρύσανθου Μουζακίτη και εκτελέσθηκε μουσικά απο την Chroma Musika (Εταιρεία προώθησης Ελληνικής Κλασικής Μουσικής στην Βόρεια Αμερική) μαζί με 38μελή παιδική χορωδία και παράλληλα 26μελή χορωδία ελληνοκαναδών γονέων.

H χορωδία από 38 Ελληνόπουλα προερχόμενα από 11 διαφορετικά σχολεία του Μόντρεαλ συμμετείχε με ενθουσιασμό στη παραγωγή. Τα περισσότερα προέρχονται από τα σχολεία Σωκράτης της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ και επιλέχθηκαν με ακροάσεις. Σε αυτά τα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να τραγουδήσουν στα Ελληνικά και να συμμετάσχουν σε μία επαγγελματική παραγωγή με συμφωνική ορχήστρα αλλά παράλληλα να εξερευνήσουν την σύγχρονη Ελληνική γλώσσα και μουσική. Εκτός από τα παιδιά, μια χορωδία 26 ενηλίκων πλαισίωσε το έργο. Γονείς, βετεράνοι χορωδοί και νέοι Ελληνοκαναδοί από κολέγια και πανεπιστήμια πέρασαν και αυτοί από ακροάσεις και ένωσαν τις φωνές τους με τα παιδιά.

Υπό την φωνητική καθοδήγηση της σοπράνο και σολίστ Μαρίας Διαμαντή και την διεύθυνση του τενόρου-σολίστα Δημήτρη Ηλία, η χορωδία και οι σολίστ ηχογράφησαν το έργο στο Μόντρεαλ στην αίθουσα συναυλιών Oscar Peterson του πανεπιστημίου Concordia υπό την γενική τεχνική επίβλεψη του Δρα Μάρκ Κόργουιν με συνοδεία την Αθηναική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ). Στην Αθήνα πνοή στο βιβλίο έδωσε με την εικονογράφησή της η Νίκη Λεωνίδου ενώ αφηγείται ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας με την ζεστασιά ενός παππού που διαβάζει για τα εγγονάκια του.

Οι παρουσιάσεις του βιβλίου/CD άρχισαν με εκείνη στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ και θα συνεχιθσούν στις 21 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Λαβάλ με την συνεργασία του Ελληνικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόντρεαλ. Εκτός από τους βασικούς συντελεστές ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ διαβάζοντας αποσπάσματα ενώ ο εξάρχων της ΑΣΟΝ βιολιστής Θοδωρής Μουζακίτης θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το έργο.

Ιουστίνη Φραγκούλη


Υγ. Παρόντες ήταν εκτος των συντελεστών της παράστασης , που ήταν εκπληκτική!!! ο παπ-Μάικλ Τελλίδης, ο γιός του Γιώργος Μάικλ Τελλίδης (η νύφη του Χριστίνα Τελλίδη) και ο τζούνιορ Μάικλ Τελλίδης, που έκαψε καρδιές με τα σκέρτσα του!
Εγώ έπαιζα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη!!!

19 comments:

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου, Τί γλύκα αυτό το αγοράκι! Ροδάκινο τραγανό να το ...φας και να μη μετανοιώνεις!
Πάντα επιτυχίες να έχεις , να έχετε...
ΑΧ! Ν.Υ., πόσο πίσω είσαι!
Με αγάπη,
Υιώτα

δεσποιναριον said...

Να ζησουν ολοι παντα με καλη υγεια. Τι ομορφη οικογενεια! Τρεις γενιες χαμογελαστες κι ας εστιαζουμε παντα στα μωρα. Τα κοριτσακια της χορωδιας επισης χαρμα. Κι εσυ Καναδεζα αψηφωντας τις μελανιες στις επαλξεις για την πληροφορηση του κοσμου. Αυτο θα πει ντεντικεϊσον. Σε φιλω και καλη εβδομαδα. Ελπιζω σημερα να ειναι ολα καλυτερα!

Justine's Blog said...

Αστοριανή αγαπημένη,
Σκέτος πειρασμός είναι ο μικρούλης και προπάντων ήσυχος και καλωσυνάτος. Μεγάλος προσόν για τα παιδιά να μην είναι θηρία και να προκαλούν ένταση στην οικογένεια.'
Οσο για το Μόντρεαλ, η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ οργανωμένο Ελληνισμό και συνεχίζουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Είμαι περήφανη που συμμετείχα σε αυτό το βιβλίο με το σιντι , τραγουδισμένο απο με τις φωνές των Ελληνόπαιδων και των μεσήλικων (τύπου Μάικλ και εμού!)
Φιλάκια καλημέρας

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι μου,
Πήγα και μάλιστα οδηγώντας η ίδια κανονικά σερνάμενη. Ευτυχώ που υπήρχε ένα ζευγάρι λουσάτες γόβες ατάκουνες κι έτσι μπόρεσα να σταθώ έστω και απο το αυτοκίνητο μέχρι το δημαρχείο.
Σήμερα είμαι κουρέλι, αλλά πάλι πρέπει να τρέξω γιατί στην πόλη έχει έρθει με το υπουργό μια καλή παλιά φίλη και θέλει μια περιήγηση.
Χτες βέβαια ούρλιαζα απο τον πόνο,αλλά μπήκα πάλι στη θεμροφόρα και συνήλθα.
Είδα πως τάχεις βάλει με τις Δευτέρες; Σωστή σε βρίσκω, κάτω οι Δευτέρες, ζήτωσαν οι ΤΣΑΓΚΑΡΟΔΕΥΤΕΡΕΣ!!!
Φιλάκια πρωινά σματς, σμουτς, σματς...

La Gigi said...

Ψηφίζω βαριεστημένο χορωδό!!
11 σχολεία ε?? εσείς είστε πολλοί εκεί... λες να κάνω κι εγώ μια τσουπ στον Καναδά για δουλεια μια που μόνο αυτός κινείται στη βόρεια Αμέρικα? έτσι για λίγο μόνο? χμμ

panathinaeos said...

αναμφιβολα το πρωτο βραβειο απονεμεται στο ατομικο συγκροτημα "τα κουρελια τραγουδανε ακομα"...
το βραβειο καλυπτει φωνητικα, και κοστουμια, αφου τα κουρελια φορουσαν αντι για κοσμηματα μια θερμοφορα, αναμφιβολα συμβολο της ελλειψης αλλα κα της αναγκης επιστροφης στην μητρα, σε μια μετα-μοντερνα εκδοχη οπου κυριαρχει η μοναξια και η κραυγη της απογνωσης...
ευγε στο Μοντρεαλ και τους Ελληνες εκει, τι ωραια εκδηλωση και πρωτοβουλια! και ειναι φανερο οτι με εναυσμα ισως την υπεροχη φωτο της οικογενειας του μαικλ, η καλη μας Ι μας δινει και την εικονα της μεγαλυτερης οικογενειας της ομογενειας του Μοντρεαλ, που μου φαινεται οτι βαζει την Αστορια σε δευτερη θεση αππο πλευρας πολιτιστικων δρωμενων!

fairy said...

Ιουστίνη μου..
Τι γλυκιά εκδήλωση ήταν αυτή εχθές.
Πραγματικά μας έκανε εντύπωση όλη αυτή η προσπάθεια..πολυ επαγγελματική
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε αλλά σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη ευκαιρία.
Με αγάπη
Χρήστος & Μαρία

Μηθυμναίος said...

Μπράβο στον Ελληνισμό του Μόντρεαλ! Πόσο χαίρομαι όταν τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν αυτό το άρωμα της επιτυχίας και την ομορφιά της φυλής μας, όταν το θέλει!

Συγχαρητήρια!!!

Michael Tellides said...

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, στην χορωδία συμμετείχε και η γενιά των "Καλιπολίτιδων".
Απο την γιαγιά στην εγγονή...
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους πιστούς blogίστες σου για τα υπέροχα λόγια τους...
Πολλά φιλάκια σε όλους απο τον μίνι-Μάικλ!
Με αγάπη,
Απο το Μόντρεαλ, την πόλη των μικρών και ...μεγάλων φυγάδων.
Μ.Τ.

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Μελισσούλα,
Λοιπόν, αυτός ο μικρός με το απόλυτα βαρυεστημένο ύφος ήταν όλα τα λεφτά. Δηλαδή αυτό δνε ήταν μια στιγμή, όλη την ώρα έδειχνε πως του τάχαν πρήξει με τις ομιλίες!
Πολύ πλάκα, σου λέω.
Τώρα εγώ θα πετάξω μέχρι το ταβάνι αν βρείς δουλειά στη Νεστλέ του Καναδά (αλλά φρόντισε να είναι Μόντρεαλ).
Φιλάκια

Justine's Blog said...

Καλέ μου Παναθήναιε,
Σε ευχαριστώ που μου χαρίζεις το βραβείο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα.Νομίζω ότι τον άξιζα γιατί έφυγα απο τη θερμοφόρα-μήτρα στην ξενητειά μιας παράστασης και όμως επέζησα. Εχει χάρη η ατάκουνη γόβα της κυρίας Μιούτσιας Πράντα! Ηταν το σωσίβιο μιας παρολίγον ανάπηρης απο απροσεξία και (αν έβαζα ψηλοτάκουνα) κι απο ματαιοδοξία!
Ταξιδάκι πάλι;

Justine's Blog said...

Γλυκούληδες του Ελληνικού μας βιβλιοπωλείου,
Ησασταν κι εσείς εκεί χθές στην παράσταση; Και θα πουλάτε το βιβλίο με το παραμύθι και τα τραγούδια;
Θα έρθω να το αγοράσω για τον Παναθήναιο, για να δεί πως εμείς εδώ στο Μόντρεαλ μαθαίνουμε στα παιδιά μας να τραγουδάνε κλασική όπερα απο τη σχολική ηλικία και μάλιστα στα ελληνικά.
Σας γλυκοφιλώ και υπόσχομαι να έρθω για φραπεδιά όταν γειάνω η καημένη.
Φιλιά

Justine's Blog said...

Α! ΟΛ ΓΚΡΙΚ ΤΟΥ ΓΙΟΥ, ξέχασα! Μεγειά το μπλόγκ και να το πάρω επάνω μου ότι σας παρέσυρα στην υπέροχη γειτονιά μου; Τη μπλογκογειτονιά;
Καλές αναρτήσεις

Justine's Blog said...

Στρατούλη μου,
Ειλικρινά ήταν όλα τα λεφτά όχι μόνο η παράσταση στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ, αλλά η γένεση αυτού του βιβλίου-σιντί με τα παιδιά να κάνουν πρόβες δίπλα απο τις μαμάδες και τους μπαμπάδες.
Κάθε χορωδία έκανε ξεχωριστά πρόβα κι ύστερα ο Δημήτρης πάντρεψε την ορχήστρα με τις φωνές μας μ ένα τρόπο μαγικό!
Φανταστική εμπειρία , το ομολογώ.
Πρέπει να πάρεις το βιβλίο για τα εγγόνια σου, να δούν ότι ο Ελληνισμός του Καναδά προσθέτει στην κουλτούρα της Μεγάλης Ελλάδας.
Φιλιά απο Ιουστίνη με μια ψυχή γεμάτη περηφάνεια.

Justine's Blog said...

Μεγάλε φυγά,
Η παρουσία των Τελλίδηδων χθές υπερκάλυψε όλες τις αρτιστικές συμμετοχές. Νάστε καλά όλοι και ο μίνι Μάικλ σύντομα να μεγαλώσει να γίνει χορωδός στις Αρκούδες μας.
Φιλιά σε όλους σας εκεί στο Λαβάλ

fairy said...

Η αλήθεια είναι ότι το μπλογκ σου μα εντυπωσίασε. ΅Το βρήκαμε πολύ γλυκό και ανθρώπινο..
Επομένως είπαμε να ακολουθήσουμε τα βήματα σου....
(Η Μαρία ειναι στον διπλανό υπολογιστή και ξάχνει με μανία να βρει την διεύθυνση της οικείας σου για να κλέψει τις τσάντες σου!!!!)

Justine's Blog said...

Καλά είσαστε κούκλοι αγαπημένοι μου βιβλιοπώλες,
Αλλά θα έρχομαι για φραπεδιές κάθε μέρα με μία απο τις τσάντες μου για να μη μπεί στον πειρασμό η Μαρία μας να κλέψει.
Αλήθεια, μήωπς πρέπει να ΄γίνει το μοντέλο για τις Prada ή μήπως για τις Louis Vuitton?
Εσύ πώς το κόβεις Χρήστο μου;
Φιλάκια απο μπλογκογειτόνισσα

Μηθυμναίος said...

Θα πρέπει να έρθω στο Μόντρεαλ για να πάρω το βιβλίο ή να το παραγγείλω να μου το φέρεις εσύ, γλυκιά μου;

Όπως και να 'ναι να είσαι καλά να μας ενημερώνεις για όλα τα ωραία!!!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Στράτο,
Θα πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας με τίτλο Οι μικροί Φυγάδες, εκδόσεις Χατζηλάκος.
Θα διαβάζεις στα εγγόνια και θα τους τραγουδάς.
Πολλα φιλιά