ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, October 29, 2008

Εκτακτη ανακοίνωση: Χιόνια στο καμπαναριό









(Σημείωση: Οι φωτογραφίες φρέσκες για το ρεπορτάζ έχουν ληφθεί μέσα απο το παράθυρο , γι αυτό ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα)

Αγαπημένοι ,

Ολως εκτάκτως έπεσε χιόνι στην ανατολική ακτή με επίκεντρο το Οντάριο. Παραθέτω την είδηση που έστειλα στο ΑΠΕ καθώς και μερικές φωτογραφίες μέσα απο το τζάμι μου, έτσι για να μην παραπονιέστε που γυρνάτε με κοντομάνικο ακόμη στην πατρίδα.

Απολαύστε πρώιμο χειμώνα και... τις πρώτες ανατριχίλλες!!! Το ρεπορτάζ απο το τυπογραφείο...

ΑΠΕ, Μόντρεαλ, Της Ιουστίνης Φραγκούλη29-10-2008

Η πρώτη ξαφνική χιονοθύελλα χτύπησε χθες τη νύχτα στο ανατολικό Οντάριο με 15 εκατοστά χιόνι κάνοντας λευκό το τοπίο και αφήνοντας 26. 000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα απο την κακοκαιρία σημειώθηκαν στο Winchester,όπου έμειναν 10.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρισμό. Στο μεταξύ άλλοι 3000 πελάτες έμειναν χωρίς ενέργεια στο δυτικό Οντάριο κυρίως στην πριοχή Aylmer.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για σφοδρή χιονοθύελλα είναι ακόμη σε ενέργεια στο ανατολικό Οντάριο, συμπεριλαμβανομένης της Οττάβας και του Νότιου Κεμπέκ , όπου μπορεί να χιονίσει σήμερα.

Ο άνεμος με ταχύτητα απο 50-70 χιλιόμετρα θα σκορπίζει το χιόνι στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι αναφερόμενες περιοχές θα πάρουν χιόνι μέχρι 15 εκατοστά.

Η χιονοθύελλα άρχισε απο τη βόρεια ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που έλαβε 30 εκατοστά χιόνι με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα ενέργειας και κλείσιμο των σχολείων στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ και της Πενσυλβάνια!

23 comments:

panathinaeos said...

δηλαδη καλο χειμωνα Ιουστινη! και προσοχη στην οδηγηση! αυτο το μετωπο επηρρεαζει και την πρωτευουσιανα μας; (δηλαδη την συνενοχο)
υγ. σε ενα τετοιο χειμωνιατικο σκηνικο θα πραγματοποιηθει και η απαγωγη, η μια σεκανς θα ειναι η χειμωνιατικη βορεια αμερικη και η επομενη η ηλιολουστη σικελια!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Παναθήναιε,
Νομίζω πως η πρωτευουσιάνα μας την έχει σκαπουλάρει σε πρώτη φάση, καθώς βρίσκεται απολύτως πιο νότια.
Ναι, τώρα βγαίνω και θα οδηγώ προσεκτικά.
Οσο για το π΄ρωτο γύρισμα σε χιονισμένο Καναδά και σεκάνς στην ηλιόλουστη Σικελία, μέσα είμαι.
Δεν σχολίασα τα περι Πάχης, γιατί αντιλαμβάνεστε δεν μου πήγε καρδιά, εδώ να χιονίζει και κεί να είναι ελαφρό καλοκαιράκι!
Καλό απόγευμα στη Σερβία;;;

Φωτεινή S said...

Ioυστινάκι, καλό χειμώνα λοιπόν!
Και με τη βούλα που λένε, του χιονιού.
Εδώ δεν το βλέπω για τόσο σύντομα να δούμε χειμώνα. Ούτε πετρέλαιο δεν βάλαμε ακόμα. Ακόμα βολευόμαστε με μπουφανάκι το πρωί, γιατί το μεσημέρι μπορείς να κυκλοφορήσεις και με κοντομάνικο.
Πολλά φιλιά

δεσποιναριον said...

Δεν ειναι δυνατον! Βλεπουν καλα τα ματια μου; Ειναι αυτα τα σκηνητα around the corner? Καλα λεει ο ενοχος .. προσεχε στο οδηγημα. Αυτα τα λιγα χιονακια που παγωνουν ειναι ο εφιαλτης μου. Αχ δεν μπορω ξεπαγιασα μονο που τα ειδα. Βαλτε και τρεις γουνες στο σεναριο. (Ρε συ Ιουστινη, λες να ειναι παραγωγος ταινιων αυτος τελικα και να γινω κι εγω διασημη στο τελος;) Χο χο χο ! Φιλια απο το Νοτο.

fairy said...

Και όμως είναι γεγονώς ότι τα πρωτά χιόνια έκαναν την εμφανισή τους και γλυκιά μου Ιουστίνη πρέπει να σου ομολογήσω ότι χάρηκα γιατί ως νεοφερμένος εδώ είναι καταπληκτικό το θέαμα..
Happy Halloween με ΧΙΟΝΙΑ!!!!!!!!!!

Justine's Blog said...

Φωτεινούλα,
Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα χιόνια έχουν μια χάρη, μια γλύκα να το πώ; Αλλά όταν φτάσει ο Μάης και δεν έχουν ξεκολήσει ακόμη απ΄τα παρτέρια, τότε σούρχεται ο κορεσμός μέχρι τ' αυτιά.
Φιλάκια στις καυτές σας αμμουδιές, έστω και με μπουφανάκι το βράδυ!

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι,
Νάι, θα ξεκινήσει η απαγωγή απο παγωμένο Κεμπέκ (πρόσθεσε 7 γούνες-μία για κάθε μέρα) και μετά θα πάμε με καπελλιέρες στο Νότο.
Τρέμε Louis Vuitton. Δεν θα μείνει βαλίτσα και καπελλιέρα στις αποθήκες σου!
Πάντως, τώρα ο σκηνοθέτης θέλει να αποκαλύψει το σχέδιο της απαγωγής μέσω μπλόγκ.
Σκηνοθέτα μου κάντε λίγο κράτει. Θα μας πάρουν χαμπάρι και οι κομπάρσοι.
Οσο για σένα μαντάμ προντουκτρίς, ετπομάστε βαθειές τσέπες! Μας βλέπω με τρελλές εισπράξεις!
Εδώ υπαναχώρησε το χιόνι, ένα παιχνιδάκι για να μας σκιάξει ήταν, πέρασε!

Justine's Blog said...

Χρήστο άπειρε κι αγαπημένε,
Ωραία είναι η π΄ρωτη κάθοδος της χιόνος, ιδιαίτερα όταν δεν στρογγυλοκαθήσει για 7 μήνες! Και διασκεδαστική για τους νεοφερμένους. Και με γειά τις μπότες, γιατί εφεξής μόνο με τέτοιες θα κυκλοφορούμε!
Καλό χειμώνα, καλώς ήρθες στη Μοντρεάλη του χιονιού!
Πάρε μια μπάλλα Χρήστο, δεν θα σε πονέσει!!!

panathinaeos said...

το χιονισμενο κεμπεκ ειναι η τελεια φυση για την παθιασμενη απαγωγη! η προετοιμασια και ολος ο σχεδιασμος θα γινουν εκει που ειναι το παιδακι μαννεκεν καθως θα καταβροχθιζουμε μυδια, πατατουλες και αλλα που δεν μπορουμε να πουμε τωρα γιατι θα αποκαλυφθουμε! ο ερρικος δεν θα ειναι συνενοχος, γιατι η συνομιλια με την Δ θα ειναι με βαση κωδικα υποβρυχιων του ρωσικου ναυτικου!
μετα την ολοκληρωση του δειπνου στο παιδακι, και μετα απο ενα μακρυ ταξιδι μεσα στη νυχτα θα αφιχθω στο χιονισμενο montreal οπου θα συναντησω "τυχαια" το θυμα στην πινακοθηκη οπου θα κανει τη βολτα της!
σταματω εδω και θα συνεχισω...

panathinaeos said...

ξεχασα να αναφερω οτι διαψευδω τα περι παραγωγου εγω εμπορας ειμαι! (το πτυχιο του ΕΜΠ το δειχνω στου μικροαστους για να πουλαω μουρη!)

Justine's Blog said...

Θέλω μύδια,παπατούλες κριτσανιστές και Ερρίκο (ομιλούντα ρωσικά με το Δεσποινάκι) για να συμμετάσχω εκουσίως στην απαγωγή.
Το πέρασμα απο την πινακοθήκη (που σημειωτέον δείχνει Αντυ Γουόρχολ) δε με χαλάει, αντιθέτως μου ταιριάζει. Και χιόνι, πολύ χιόνι για να φορεθούν οι γούνες.
Τα πτυχία παρακαλώ να χρησιμοποιηθούν ως χαρτί σκουπίσματος των δακρύων ή στην καλύτερη περίπτωση περιτυλίγματος των πακέτων σε δολάρια !!!

δεσποιναριον said...

1. Ο Ερρικος θα φταρνιζεται
2. Εγω τι ρολο παιζω στην προετοιμασια; (εκτος του οτι θα μιλαω κεκεδιστικα!)
3. Εγω στο Κεμπεκ θα παω; Η θα μεινω αμανατι να πινω μπυρες ; Μηπως να αποχωρησω απο το σεναριο και να παω μετα του Ερικουκου για πιτσα;
4. Μηπως ειμασταν μαζι στο αιθριο της Αρχιτεκτονικης μετα του εμπορα παιζοντες πρεφαν η εις τας παραδοσεις του Λαδοπουλου και δεν τον ενθυμουμαι;
5. Ποιος θα κλαιει;
Καλο απογευμα Καναδεζα καρδια μου!

panathinaeos said...

ενω θα προσγειωνομαι στο μοντρεαλ, η Δ θα μεταβαινει σε ερημικη παραλια της Βιρζινια οπου την αναμενει υποβρυχιο της "αδελφοτητας" για να την μεταφερει μαζι με τα μπαουλα και τις καπελιερες στο Γιβραλταρ...
μετα την απαγωγη (που δεν θα περιγραφει εως την ολοκληρωση του εργου) το θυμα και εγω μπαινουμε σε κοντεινερ 40αρικο (διαρρυθμισμενο ως διαμερισματακι με δυο κρεββατοκαμαρες) και φορτωνομαστε σε καραβι στο μοντρεαλ για να μεταβουμε στο φηλιξστοου της αγγλιας...
η συνεχεια ειναι ακρως απορρητη

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι,
Ευτυχώς πήρε στα χέρια του την υπόθεση ο Αθηναίος και σε στέλνει εσένα στο Γιβραλτάρ με τις καπελλιέρες κι εμένα θα με κλείσει σε αμπάρι!
Ελεος! εδώ δεν ταξιδεύω ούτε στο πολυτελές γιότ των φίλων μου με το όνομά μου στη σουίτα, θα χωθώ στα αμπάρια;Λυπηθείτε με την απαιτητική!!!

δεσποιναριον said...

Αχ τι ωραια "μεταφοραι ο Μητσος" απο Βιρτζινια στο Γιβραλταρ. Και μετα οταν φτασω εκει τι θα κανω, θελω οδηγιες η Ματθιλδη. Θα με αφησετε να δω κανενα παιχνιδι της Πορτο η θα πρεπει να επιβιβασθω καραβελλας και να παω να καθαρισω για ναρθετε εσεις οι αμπαρωμενοι και να τα βρητε ολα απικο! Σας ασπαζομαι, η γρινιαρα της απαγωγης!
Υ.Γ Καναδεζα μη προβαλλεις παραλογες αντιρρησεις, ειναι για το καλο σου.
Υ.Γ.2 Και επειδη αποψε μαλλον δε θαρθεις για τις καληνυχτες σε καληνυχτω εγω απο εδω. Κις Κις.

La Gigi said...

εμείς ετοιμαζόμαστε για δεύτερο γύρο χιονιού και δε μου αρέσει καθόλου, δεν είναι καν Νοέμβρης και μας έχει έρθει ήδη δυο φορές. θα πάω στη Μπόρα Μπόρα να γλιτώσω :)
όσο για την οδήγηση δε σε φοβάμαι, δε μασάς εσύ με τη τζιπάρα και τόσα χρόνια προϋπηρεσία στη βαρυχειμωνιά!!

fairy said...

Γλυκιά μου Ιουστίνη που ξέρεισ πάντα να μου ανεβάζεις την ψυχολογία με τα καλά σου λόγια...περιμένω στην επόμενη επίσκεψη του χιονιά να έρθεις να παίξουμε μαζί χιονοπόλεμο...σαν μικρά παιδιά (άλλωστε ακόμα είμαστε!!!)

Justine's Blog said...

Πρωτευουσιάνα μου γλυκειά,
Εγώ αρνούμαι να κατέβω στ αμπάρια. Προτιμώ να ταξιδέψω μαζί σου με τις αποσκευές, παρα να μούρθει κλειστοφοβία ένα πράγμα!
Ετσι η απαχθείσα απο τη Δέσποινα (άλλωστε δική σου ήταν η ιδέα της απαγωγής) θα πάει μαζί με τα καπελλάκια της, τα σέα της, τα μέα της δηλαδή.
Αφου του τόπα του Παναθήναιου, μη με αφήνετε χωρίς αξεσουάρ, παθαίνω πανικό!
Λοιπόν, βλέπω Αθήναιο μόνο στ΄αμπάρια να τον ρωνάνε οι ναύτες ΤΙ ΧΑΜΠΑΡΙΑ!!!
Με ενέπνευσες, δεν έφτανε η πρόζα, τώρα θα εντρυφήσω και στην ποίηση!
Καληνύχτα (Τάπαιξα στο χορό των ιατρών ενδοκρινολόγων, ήταν μαύρη φρίκη βαρετότητος)

Justine's Blog said...

΄Μελισσάκι μου,
Δεύτερο γύρο χιονιάς κιόλας; Θα πάω κατευθείαν Κούβα για βουτιές. Μια Αβάνα είναι ό,τι πρέπει. Το προγραμματίζουμε μήπως μαζί; Γιατί η τρελλοπρωτευουσιάνα μετα Παναθήναιου θέλουν να με πάνε στο Γιβραλτάρ κάπου μετα το Πόρτο απαχθείσα και μάλιστα χωρίς αξεσουάρ! Εσυ που ξέρεις τα πάθη μου με νιώθεις!

Justine's Blog said...

Χρήστο τρυφερούλη και λατρεμένε,
Φυσικα και θα παίξουμε αληθινό χιονοπόλεμο όταν πέσει το αληθινό χιόνι. Θα σου αγοράσω και τα κατάλληλα γαντάκια να μην παγώσουν τα ελληνικά χεράκια σου. Ναί;
Φιλάκια καληνύχτας

La Gigi said...

φύγαμε για Αβάνα λοιπόν!!! Πότε?
Όσο για το Γιβραλτάρ τι να πω.. ευτυχώς είναι μόνο μέρος τρελλού σεναρίου γιατί φαντάζεσαι να πας εκεί που έχει αυτές τις μαιμούδες που χοροπηδούν πάνω στο κεφάλι σου συνέχεια απαπαπαα :))

Αστοριανή said...

Τρελοί μα αγαπημένοι φιλοι...
μου χαρίσατε μια όμορφη παρ'ολο
δύσκολη-τετάρτη!
Τα ροδαλά χεράκια σου, Ιουστίνη μου, έχουν μαγικές ικανότητες, μαέστρος θα τα ζήλευε!
Καλό απόγευμα,
Υιωτα
Ν.Υ.

Αστοριανή said...

Τρελοί μα αγαπημένοι φιλοι...
μου χαρίσατε μια όμορφη παρ'ολο
δύσκολη-τετάρτη!
Τα ροδαλά χεράκια σου, Ιουστίνη μου, έχουν μαγικές ικανότητες, μαέστρος θα τα ζήλευε!
Καλό απόγευμα,
Υιωτα
Ν.Υ.