ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, November 21, 2008

Μπλογκοσυνάντηση στα ραδιοκύματα του Μόντρεαλ

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Δεσποινάκι που σήμερα γιορτάζει




Ο Μιχάλης είπε να απαθανατίσει την ιστορική στιγμή της μαγνητοφώνησης της εκπομπής στη μπλογκογειτονιά. Η φωτογραφία απατάει, γιατί στο στούντιο δεν είμαι μόνη αλλά με τους μακρινούς γείτονες και γειτόνισσες του βίρτουαλ μορίου.

Της Ιουστίνης

Χθές είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συνευρεθώ στα ραδιοκύματα του CFMB με αγαπημένους μπλογκογείτονες. Είπα να φέρω εδώ στο Μόντρεαλ τους φίλους που έχω αποκτήσει στη διεθνή γειτονιά του ιστολογίου και πραγματικά η παρέα με αποζημίωσε.

Πρώτα μίλησα με το Στράτο Δουκάκη, παλιό γνώριμο απο ένα ταξίδι στη Βενεζουέλα, πρώην μετανάστη στη Βαλένθια και νύν παλινοστήσαντα στην πατρίδα. Ο Στράτος είναι ο άνθρωπος που ζεί κάθε στιγμή της Αθήνας και του Μόλυβου, που παρακολουθεί τα πολιτιστικά δρώμενα των τόπων τουμε γιορταστική λατρεία. Ακόμη και στο μπλόγκ του μεταφέρει αυτή την αίσθηση του προσωπικού του λυρισμού αλλά και της αγάπης προς την παρέα.

Υστερα ήρθε το πάρτυ με τις φιλενάδες της μπλογκογειτονιάς, το Δεσποινάριον και τη Μελισσούλα. Ο Μιχάλης Τελλίδης, διευθυντής του ελληνικού προγράμματος στο CFMB,κατόρθωσε μετα απο πολλές προσπάθειες να ρυθμίσει το θέμα του τηλεκόνφερανς κι έτσι βρεθήκαμε εμείς τα κορίτσια στον αέρα να λέμε τα δικά μας σα να μη μας έφτανε το ιστολόγιο , το μέιλ και όλες οι άλλες μορφές επικοινωνίας.

Η Μελισσούλα είχε πάρει το ναζιάρικο ύφος στη φωνή και ενώ βρισκόταν στην προετοιμασία για ένα ακόμη ταξιδάκι, χωμένη κυριολεκτικά στη βαλίτσα είπε πωςτο μπλόγκινγκ της έχει ανοίξει μια καινούρια γειτονιά στην πραγματική ζωή της. Παραδέχθηκε πως είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας στο διαδίκτυο που καλλιεργεί τα ελληνικά της εκεί στη μακρινή Ελβετία του κρύου και της απομόνωσης.

Το σοβαρότατο Δεσποινάριο , που δέχθηκε καταιγισμό ευχών για τη σημερινή γιορτούλα του, με την Ερρικούκο της απο το χέρι (μόλις τον είχε φέρει απο το αεροδρόμιο) συμφώνησε πως το μπλόγκινγκ είναι η μορφή επικοινωνίας που της δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει τα ελληνικά της στη μακρινή αμερικάνικη πρωτεύουσα. Είπε ακόμη ότι μπήκε στη μπλογκογειτονιά απο μια προσωπική ανάγκη να εκφράζεται αλλά τώρα την οδηγεί η ίδια η γειτονιά στη θεματολογία των αναρτήσεων.

Πάντως, όλες συμφωνήσαμε πως αυτή η κατάθεση της καθημερινότητας μέσα στη μπλογκογειτονιά, αυτός ο πρωινός καφές-πέρασμα, οι καληνύχτες, αυτή η ίδια η κουβέντα (βαρειά ή ελαφριά) είναι λυτρωτική και αποκαλυπτική μαζί. Τουλάχιστον εμάς τους μακρινούς, μας βάζει σ΄ενα ταξίδι επικοινωνίας με φίλους απο τα παλιά αλλά και με πολλούς καινούριους.

Η εκπομπή έχει μαγνητοφωνηθεί και θα παιχθεί την άλλη Πέμπτη στις 9 το βράδυ ώρα Μόντρεαλ απο το www.cfmb.ca, αλλά όταν μονταριστεί θα μπορέσετε να την ακούτε επαναλαμβανόμενα στα μπλόγκ των συμμετεχόντων.

18 comments:

δεσποιναριον said...

Χαααα !!! σοβαρωτατο βγηκα; Ευχαριστω Ιουστινακι που με περιελαβες στη συζητηση για τα μπλογκς, ευχαριστω για την αφιερωση, ευχαριστω τους ανεμους της μπλογκοσφαιρας που με εφεραν εδω πριν ενα χρονο περιπου. Ευχαριστω τον Μιχαλη για την φιλοξενια, ευχαριστω για τις ευχες. Πολλα φιλακια!

penelope said...

Μπράβω Ιουστινάκι τι ωραία εκπληξη έκανες στο Δεσποινάκι μας!! Μου αρέσουν πολύ αυτά τα happenings! φιλιάχχχ

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι μου,
Το αξίζεις όλο αυτό το τσουνάμι των ευχάριστων εκπλήξεων, γιατί είσαι απο τις λίγες οικοδέσποινες που δεν κάθονται αραχτές στον καναπέ τους αλλά πίνουν καφεδάκι, ουζάκι , κρασάκι και άλλα λικεράκια στα σαλόνια των μπλογκογειτόνων.
Να σε χαιρόμαστε και ευχαριστώ τον ούριο άνεμο που σε έφερε μέχρι την αυλή μου πέρισι παραμονές Γιορτών.
Φιλιά

Justine's Blog said...

Πηνελοπάκι μου,
Ηταν ένα πολύ γλυκό χάπενινγκ. Αλλά θα ετοιμάσω κι άλλα μέσα στον χειμώνα. Είναι μεγάλη ευτυχία να βρισκόμαστε στα ραδιοκύματα και να ανταλλάσσουμε εμπειρίες. Και μην ξεχνάς, η μπλογκογειτονιά είναι μια διέξοδος επικοινωνίας για μας τους μακρινούς.
Φιλάκια με κρύο

pylaros said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Στράτο, περιμέναμε η Υιώτα κι εγώ να σας ακούσουμε στο Ράδιο Μόντρεαλ, όπου το είχαμε συντονίσει από τις 6:30 Πέμπτη, αλλά μετά απ΄ αυτά που διάβασα στο Μπλογκ σου θα περιμένουμε να σας ακούσουμε την ερχόμενη Πέμπτη στην Ελληνική ώρα στις 9 μ.μ. Με χαροποιεί ότι ενδιαφέρεσθε να πάρετε συνέντευξη από έλληνες των (Μπλογκ) ανθρώπους της διασποράς όπου κατοικούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και που ενώνονται με την ελληνική γλώσσα. Επίσης μπορώ να πω ότι με αυτή σας την πρωτοβουλία βοηθάτε να επιτευχθεί μια σύνδεσης επικοινωνίας με τους συν-έλληνες της παγκοσμιότητας.
Ευχαριστούμε
Γαβριήλ Παναγιωσούλης
Νέα Υόρκη

Μηθυμναίος said...

Στο λίγο του χρόνου που έγινε πολύ, αυτά που μένουν είναι αυτά που είπαμε, γλυκιά μου Ιουστίνη, στη «μπλογκοσυνάντηση» για τούτα τα στέκια που φτιάξαμε για να καταθέτουμε τα όσα δικά μας και να τα μοιραζόμαστε με τους γνωστούς-άγνωστους φίλους μας. Πόση μοναξιά, αλήθεια αντέχει ο άνθρωπος; Γι’ αυτό και δοκιμάζουμε τις αντοχές με όσους μας ανέχονται και ανεχόμαστε.
Σ’ ευχαριστώ, καλή μου φίλη, για την τιμή που μου έκανες να με συμπεριλάβεις στα «ραδιοκύματά» σου.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συμπεριφερόμουν με τ’ άλλα δυο υπέροχα κορίτσια, αν τελικά καταφέρνατε να με βάζατε κι εμένα στην «ραδιοκόνφερανς»… Ομολογώ πως δεν θ’ άντεχα μέσα σε τόση ομορφιά!!! (Τώρα που είδα και τη φωτογραφία σου, αν και σε γνωρίζω από χρόνια και δεν πάει πολύ που ειδωθήκαμε στην Αθήνα, εσύ μάτια μου δεν σταματάς να… ομορφαίνεις)!

Μιχάλη Τελλίδη, πατριωτάκι μου, σ’ ευχαριστώ κι εσένα και πράγματι χάρηκα που ανταλλάξαμε και μαζί δυο λόγια γνωριμίας.

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Γαβριήλ,
Ναι, την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 μ.μ θα παίξει η εκπομπή στη διεύθυνση του ραδιοφώνου.
και ναι, θα κάνουμε μια σειρά εκπομπών με τους συνέλληνες του κ΄σομου, που έχει φέρει κοντά η μπλογκογειτονιά.
Σύντομα θα κάνω μια ανάρτηση περι των ωραίων σας έργων.
Με περισσή εκτίμηση
Ιουστίνη

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Στράτο,
Ηταν δική μου η χαρά και η τιμή νας σε έχω στα ραδιοκύματα. Ξέρω πως συ στέρησα τη χαρά να είσια στο μπουκέτο των κοριτσιών, αλλά βλέπεις μόνο τρείς χωράνε σ΄αυτή την τελεκόνφερανς. Ο τέταρτος δεν μπαίνει.
Ευχαριστώ και για τα κομπλιμάν της φωτογραφίας του ΑΠΑΘΑΝΑΤΣΜΟΥ! Πάντα είσαι ένα γκαλάν!
Φιλάκια

Αστοριανή said...

Κούκλα μου, σου τα είπε ο Γαβρίλης!
Νομίζω ότι είναι μια ευτυχής ιδέα που δίνει νέο αίμα στην αγαπημένη παρέα των μπλογκς.
ΥΓ.
Είχαμε παει στο χορό των Αθηναίων,
στο "Τέρασ ον δε Πάρκ", περάσαμε θαυμάσια και όπως διαπιστώνεις μπήκα, να σου πω...-τί όνειρο βλέπεις?...
Όχι, δεν θέλω να σε... ξυπνήσω, μα να σου ευχηθώ την ωραιότερη συνέχεια...
Καλό ξημέρωμα,και καλό σαββατοκύριακο...
Περιμένουμε,
Υιώτα

δεσποιναριον said...

Αχ Ιουστινακι με περιγραφεις σαν αλκοολικη σουρτουκω στο προηγουμενο σχολιο!!! αν τα πιω ολα αυτα χαρα μου θα αρχισω να σας λεω αλλα γι αλλα και δε θελω να χασω τον ωραιο χαρακτηρισμο του "σοβαρωτατου" που μου χαρισες στην αναρτηση. Αντιθετα με την κυρια Υιωτα εγω θελω να σε σκουντησω να ξυπνησεις γιατι ειναι Σαββατο κι εχουμε και δουλειες, αντε μπραβο! Ελα λεμε!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Γιώτα,
Πολύ χαίρομαι που περάσατε όμορφα στο χορό των Αθηναίων (κρίμα που έλειψε η γκαγκαρίτσα μας η Δέσποινα καθότι τελεί εν πρωτευούση).
Συνέχισα τα όνειρά μου χωρίς να σε πάρω μυρωδιά. Τα όνειρα που κάποια στιγμή γίνονται κι εφιάλτες.
Να έχετε μια λαμπρή μέρα με το Δημήτρη σου.
Με αγάπη

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι μου,
Και στις γιορτές οι κυρίες γύριζαν απο βίζιτα σε βίζιτα κι έπιναν μια γουλίτσα απο τα ηδύποτα για να μην κακοκαρδίσουν τις οικοδέποινες. Δεν σε είπα αλκοολική, κυρία με στύλ και αξιοπρέπεια, που ξέρει απο τρόπους. Σοβαρότατη όπως και στην εκπομπή.
Αλήθεια, πέρασεςόμορφα κι αναμένεται συνάντηση όλης της οικογένειας. Να καλοδεχτείς το Δαφνάκι και να περάσετε όμορφα, όμορφα , όμορφα!!!

Ra Ma said...

Ζούμε ιστορικές στιγμές!!!
Άντε να σας απολαύσουμε και εμείς!
Καλημέρα σε όλους σας.

Justine's Blog said...

Καλημέρα Θύμιε,
Προσπάθησα να σε βρώ κι εσένα λόγω ειδικότητος ραδιοπειρατού, αλλά δεν απάντησες στο μέιλ. Οπότε άκυρον.
Ζούμε κοσμογονία, indeed.
Φιλάκια

La Gigi said...

Να ΄μαι κι εγώ η.. ναζιάρα άρτι αφιχθείς από τη δική μας πρωτεύουσα!
καλά δε νομίζω ότι θα αντέξω τα σχόλια του Μαρκόνι όταν ακούσει την εκπομπή :)
Λοιπόν ναι, το μπλόγκινγκ μου έχει φέρει νέες πανέμορφες παρέες στη βεράντα μου και χαίρομαι πολύ. Για να είμαι ειλικρινείς δεν το περίμενα και ακριβώς γι'αυτό η χαρά είναι μεγαλύτερη.
φιλιά πολλά αγαπημένο Ιουστινάκι και ανυπομονώ τρελά για το επόμενό μου ταξίδι στην Αθήνα γιατί θα είσαι κι εσύ μετά του πρίγκηπα εκεί!!

Ra Ma said...

Υπήρχε περίπτωση να μην απαντούσα στο email σου??? Δεν το πήρα, κάτι δεν πήγε καλά :(
Περιμένω να ακούσω!!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Justine's Blog said...

Μελισσάκι,
Πολύ στα πάνω σου σε βρίσκω. Μάλλον ο Βαγγέλης θα έκανε εξαιρετική δουλειά στην κώμη, τί άλλο να υποθέσω;
Προσβλέπω στη συνάντηση οσονούπω και σε φιλώ. Ο Μαρκόνης δεν απάντησε στο γράμμα κι έτσι δεν ήτα παρών. Αλλά θα έρθει κι η σειρά του.
Φιλάκια και καλή εβδομάδα

Justine's Blog said...

Αυστηρέ κριτά μας,
Να είσαι λίγο ελαστικός μαζί με τους μπλογκογείτονες. Πάντως, σου έγραψα και δεν απάντησες.
Πολλά φιλάκια