ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, October 25, 2015

Λαμπρός εορτασμός της επετείου του Αλβανικού Επους στο Μόντρεαλ

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε στο Μόντρεαλ η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου. Η θεία λειτουργία και η δοξολογία υπέρ των πεσόντων στο Αλβανικό μέτωπο τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου πρωτοστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου π. Παναγιώτη Σαλατέλλη,  οποίος ανάγνωσε την πολύ ενδιαφέρουσα εγκύκλιο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου.

 
Ο κ. Σωτήριος αναφέρθηκε στο περήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων του 40  καθώς και στην ελευθερία που απολαμβάνουν οι Ελληνες μετανάστες στον Καναδά, τονίζοντας ότι το ζήτημα των προσφύγων της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να διευθετηθεί με τον πιό ευδόκιμο τρόπο απο τους μεγάλους της γής.

 
Ακολούθησε γεύμα επι τη εθνική επετείω στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο όπου δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι στον Πανοσιoλογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο του Τιμίου Σταυρού για τα 40 χρόνια της ιερατικής διακονίας του, στον π. Παναγιώτη Σαλλατέλη, ιερατικό προϊστάμενο του καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου για την πολυετή προσφορά του και τέλος στον δημοτικό σύμβουλο του Πιερφόντ, Πίτερ Πρασσά για τη συνεισφορά του στα κοινά.

 
Απαγγελίες ποιημάτων του Επους του 40 ερμηνεύθηκαν απο μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ.

 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Νικόλας Σιγάλας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με την 28η δεν εορτάζουμε την ολοκλήρωση ενός αγώνα, την ευτυχή κατάληξη μιας στρατιωτικής αναμέτρησης, τον τερματισμό ενός πολέμου. Εμείς εορτάζουμε την επέτειο της έναρξης του πολέμου, το Όχι ως στάση ζωής ενός ολόκληρου λαού. Εορτάζουμε έναν τρόπο της ύπαρξης, ελεύθερο και ανεξάρτητο. Σημαίνουμε την αρχή της ζωής μας, της ανυπότακτης κι αυθύπαρκτης πορείας μας.»

 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η νέα πρέσβης της Ελλάδος στον ICAO Αικατερίνη Νασίκα, ο βουλευτής της Εθνσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρι Σκλαβούνος, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος, έτεροι δημοτικοί σύμβουλοι και διάφοροι πολιτικοί του Καναδά καθώς επίσης ηγέτες και μέλη εθνικοτοπικών συλλόγων.

 
 Μια δημοσιογραφική παρέα: Υποστηρικτής ο Τέντ Αργύρης και ακολουθούν η υπογράφουσα, η Μάνια Σαμπά, ο Πάρις Πέτρου και η Λυδία Σκάλκου
 Πρόεδρος και Τεντ γραβατωμένοι με ελληνικές σημαίες
 Η Ιωάννα Τσουμπλέκα του συλλόγου Φιλία, ο επίτιμος πρόεδορς της ΕΚΜΜ Δημήτρης Μανωλάκος, το Τζουστινάκι, ο βουλευτής του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου του Λαβάλ Ντένης
 Ο πρόεδρος των Κρητών Γιώργoς Μανωλικάκης ανάμεσα σε όμορφες κυρίες
 Ξυπολυτάκης για πάντα και τώρα ως πρόεδρος της Ερανικής Επιτροπής
 Εθελοντές στο καθήκον
 Και μια προεδρική φωτογραφία
 Οι σημαίες και η Ορθοδοξία
 Σελφάκι με τον Τζέρρυ Σκλαβούνο μήπως τον κάνω πρωθυπουργό του Κεμπέκ
 Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας, ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νίκος Παγώνης, ο βουλευτής του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος
 Ο αγαπημένος μας π. Παναγιώτης Σαλατέλλης με τη γοητευική πρεσβυτέρα του. Τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του ως προϊστάμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου
 Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ΄τιμήθηκε επίσης για τα 40 χρόνια από τη χειροτονία του.
 Τα παιδιά των σχολείων μας
 Το πόντιουμ του ναού ντυμένο με την ελληνική σημαία
 Το ζεύγος Σιγάλα με την μικρή τους κόρη να κρύβεται
 Μια χαριτωμένη οικογενεια φίλων
 Με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΜΜ Αντυ Κρίλλη
 Μια οικογενειακή φωτογραφία των επισήμων
 Με την Κρητική λεβεντιά
 Ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Πρασσάς τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στα κοινά

 
 Πρόξενος και πρόεδρος. Από πίσω οι κυρίες Σιγάλα (Σοφία και Θεοδώρα)

 Με τον αγαπημένο φωτογράφο Χάρυ Μπάρμπα και την πρεσβυτέρα Σαλατέλλη . Την αγαπώ
 

No comments: