Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Friday, October 30, 2015

Η τραβεστί πολιτική του διαφυλισμού! 
Της Ιουστίνης Φραγκούλη
Η καριέρα μου με έφερε απο πολύ νωρίς κοντά στους τραβεστί (διαφυλικούς τους λέμε τώρα μεταφράζοντας τον αμερικανικό όρο transgender) καθώς η πρώτη μου μεγάλη έρευνα στράφηκε γύρω απο  τους τραβεστί της Συγγρού. Το 1984 επί δύο εβδομάδες έζησα τα καταγώγια των ανδρών που είχαν μεταμορφωθεί σε γυναίκες πουλώντας αγοραίο έρωτα εκεί στην υποδώρεια περιοχή των Αθηνών.

Ατέλειωτες συζητήσεις, εξομολογήσεις, κλάματα, ανατροπές. Ατέρμονες ώρες σπατάλησα για να αντιληφθώ τί ήταν ακριβώς αυτό που τους είχε σπρώξει να περάσουν στην απέναντι όχθη του άλλου φύλου με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της γυναικείας συμπεριφοράς. Γνώρισα ακόμη και τραβεστί που ζούσε στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα, τη σύζυγο και το γιό του. Εντυπωσιάσθηκα απο ένα κόσμο που ζούσε μέσα στις απαστράπτουσες τουαλέτες, τις θηλυκές ορμόνες, τα βαρειά μακιγιαρίσματα, τις αποτριχώσεις, τα μανικιούρ και τα πεντικιούρ.  

Πολύ αργότερα στο σπίτι ενός ομοφιλόφυλου φίλου μου είχα μακρές νυχτερινές κουβέντες με κάποιους τραβεστί, που ανήκαν στο στενό κύκλο του. Οι περισσότεροι ήταν δυστυχείς, προπάντων εκείνοι που είχαν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου και είχαν χάσει την σεξουαλική τους ικανοποίηση.

Ναι, σε κάθε κουβέντα έχυναν δάκρυα μετάνοιας που είχαν μετατρέψει τη ζωή τους σε κόλαση, όπως οι ίδιοι καθομολογούσαν. Ελάχιστοι ήταν ευχαριστημένοι με την απόφασή τους αυτή. Κι όσο γέραζαν κι έχαναν τη λάμψη τους, γινόνταν ακόμη πιό δυστυχείς.

Στην πορεία είδα ταινίες και θεατρικά περί τους διαφυλικούς. Και πρέπει να πώ ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία μου εμπνέουν ένα ακαθόριστο οίκτο. Βεβαίως, δεν έχω γνωρίσει διαφυλικές γυναίκες, αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Κι έτσι δεν μπορώ να συγκρίνω τις δύο μεταμορφώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο διαφυλικός αισθάνεται ότι έχει γεννηθεί σε διαφορετικό φύλο απο αυτό με το οποίο γεννήθηκε και προσπαθεί να μεταμορφωθεί στο άλλο.

Στην κοινωνία του εκφυλλισμού, την βορειοαμερικάνικη κοινωνία δηλαδή, ξαφνικά κάποιοι γονείς έχουν ανακαλύψει πως τα παιδιά τους  έχουν διαφυλική τάση. Κι έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα να καταρρίψουν τα όρια του διαχωρισμού των δύο φύλων ακόμη και μέσα στο σχολείο.

Με τη βοήθεια ψυχολόγων υποβοηθούν τη μεταμόρφωση των ανήλικων παιδιών τους σε τραβεστί. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά προσπαθούν να επιβάλουν στα σχολεία να δημιουργήσουν τουαλέτες ουδετέρου γένους. Μάλιστα, ο πρόεδρος Ομπάμα έφτασε χθες να πάει σε σχολείο για να υπερασπιστεί το δικαίωμα ενός μαθητή να έχει ειδική τουαλέτα ουδετέρου γένους. Για να είναι πολιτικά σωστός.

Απο τότε που ο πρών Ολυμπιονίκης του δέκαθλού Bruce Jenner  έχει μεταμορφωθεί στην κυριούλα Caitlyn Marie Jenner, το θέμα με τους μαθητές-τραβεστί έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εδώ στη Βόρεια Αμερική.

Αυτή η εκφυλλισμένη κοινωνία αντί να στρέψει τα παιδιά με την ειδική διαταραχή του διαφυλισμού σε ψυχολόγους μέχρι να ενηλικιωθούν και να πάρουν τη ζωστή απόφαση για τη ζωή τους και το φύλο τους, τα σπρώχνει στο τραβεστιλίκι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποσύνθεση που έχει γνωρίσει ποτέ ο λελογισμένος κόσμος. Η πλήρης έλλειψη του μέτρου ακόμη και στην διαφυλική υπόθεση των παδιών και των εφήβων με τρομάζει και με αποπροσανατολίζει.

Κάπου να μπεί ένα φρένο, αυτό της λογικής Αμερικάνοι!

No comments: