ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, October 26, 2015

Αλέξη Τσίπρα Πες Μια Φορά ΟΧΙ!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Ανακοινώθηκε απο τις Βρυξέλλες πως 50.000 πρόσφυγες θα περνούν  στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογούνται και να διοχετεύονται στην Ευρώπη. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου.
Όπως εξήγησε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει τη δημιουργία των κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων (hotspots), ούτως ώστε να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Αυτή την μοιραία υπογραφή έβαλε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σε μια χώρα που πάσχει απο βαθειά ανθρωπιστική κρίση ένεκα του συνεχιζόμενου δράματος των δανειακών συμφωνιών. Ο Αλέξης Τσίπρας επιπλέον τολμά και περηφανεύεται ότι έπεισε τους συνεταίρους του να μην γίνει μια μεγάλη κωμόπολη προσφύγων κάπου στην Αττική αλλά να επιδοτηθούν 20.000 πρόσφυγες προκειμένου να μένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια.
Πραγματικά, το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που άνοιξε με την εσωτερική κρίση της Συρίας αλλά ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο απο τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, που αντί να σταματήσουν το κύμα της προσφυγιάς προς την Ευρώπη, τους προσκαλούν ως εργατικούς μετανάστες. Αντί να προσανατολίσουν τους πρόσφυγες προς τα πλούσια αραβικά εμιράτα, κλείνοντας τις διόδους προς την Ευρώπη τους καλούν στη μεγάλη μεταναστευτική πολιτική τους με σαλονάκι υποδοχής κυρίως την Ελλάδα.
Βέβαια, η Ιταλία έφυγε απο την εικόνα της μεταναστευτικής εγκατάστασης αφήνοντας στην Ελλάδα να βγάλει το φίδι απο την τρύπα. Σε μια Ελλάδα ρημαγμένη απο την οικονομική κρίση όλα περνούν και νομιμοποιούνται απο τους Ευρωπαίους εταίρους , όλα υπογράφονται  προπάντων με μια αριστερή κυβέρνηση που συνεχίζει να γνωρίζει λαοφιλία.
Αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος καμαρώνει για την επιτυχία του να φέρει 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα χρησιμοποιώντας την πόλη των θεών ως προθάλαμο διαχωρισμού των μεταναστών σε «χρήσιμους» και «άχρηστους» για τους εταίρους μετανάστες , έχει συλλογισθεί σε ποιά τεράστια περιπέτεια βάζει την εξαθλιωμένη χώρα του;
Εχει διανοηθεί ότι αυτοί που δεν θα περνούν απο την ελανόδικη επιτροπή των εταίρων , οι δεύτερης κατηγορίας μετανάστες δηλαδή, θα ξεμείνουν στην εξαθλιωμένη Αθήνα, που έχει χιλιάδες δικούς της κατοίκους άστεγους και στριμωγμένους στα συσίτια για ένα πιάτο φαϊ;Που φιλοξενεί με ελάχιστα μέσα ήδη ένα τεράστιο αριθμό προσφύγων;
Εχει σκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας το κόστος της επίσημης αποδοχής της χώρας ως ενδιάμεσου σταθμού για τους μετανάστες προς την Ευρώπη; Εχει υπολογίσει τον θυμό ενός λαού που ενώ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δική του βάσανο , έρχεται να του προστεθεί η βάσανος άλλων λαών; Εχει προβλέψει ποιά κοινωνική έκρηξη μπορεί να φέρει η καινούρια συνθήκη;
Οι Ελληνες δεν είναι ξενόφοβοι, δεν είναι εχθροί των βασανισμένων λαών. Στις πλατείες και τα άτυπα κέντρα συγκέντρωσης της Αθήνας και των νησιών τρέχουν και βοηθούν τις οικογένειες των προσφύγων, φέρνουν φαγητό και πάμπερς στα μικρά παιδιά, συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο στη δυστυχία των λαών.
Αλλά η επίσημη ελληνική κυβέρνηση δεν εξουσιοδοτήθηκε απο το λαό να λύσει το προσφυγικό της Μέσης Ανατολής, ούτε να καταστήσει την Ελλάδα ένα καινούριο Ελις Αϊλαντ. Η εντολή προς την κυβέρνηση είναι να διαχειριστεί το προσφυγικό με τον πιό ευδόκιμο τρόπο.
Κι όμως ο Αλέξς Τσίπρας, στριμωγμένος στη γωνία απο τους δανειστές, υπέγραψε την καταδίκη της χώρας του ανερυθρίαστα και θριαμβολογώντας. Και βεβαίως, ο επίτροπος για το προσφυγικό, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται να συναινεί πείθοντας την αντιπολίτευση να σιωπήσει. Να σιωπήσει η αντιπολίτευση γιατί οι Ευρωπαίοι μιλούν.
Αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε σθένος, αν είχε ανάστημα , θα έλεγε ΟΧΙ στο μεταναστευτικό τραγέλαφο που δημιούργησε η Ευρώπη και η Αμερική. Και θα έδειχνε το δρόμο των προσφύγων εκτός Ελλάδας , προς την Αγγλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τις χώρες δηλαδή που προκάλεσαν το χρόνιο τραύμα της Μέσης Ανατολής.
Αλλά η αριστερά είναι μια φοβική κυβέρνηση που ξέρει μόνο να σκύβει το κεφάλι και να λέει ΝΑΙ. Είναι και οι μέρες της εθνικής επετείου, οι μέρες του ΟΧΙ κι αυτό το σκύψιμο του κεφαλιού γεννάει ντροπή μεγάλη!

No comments: