ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, October 12, 2017

Εφη Γιάννου: Η νέα Ελληνική γυναικεία φωνή στη δημοτική πολιτική

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη





Μπήκε στη ζωή μας με το καθαρό βλέμμα της και το ωραίο σεμνό χαμόγελο, στολίζοντας τις αφίσες της περιοχής Bordeaux-CartierVille.

Πρόκειται για την Εφη Γιάννου Καρμίρη, που διεκδικεί τη θέση του Charout Chitilian, ο οποίος πήρε προαγωγή για υποψήφιος δήμαρχος του Ahunchic-CartierVille. Εχει εργασθεί επί 17 χρόνια στις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία σημειώνοντας μιας λαμπρή καριέρα.

Τη συνάντησα ένα φθινοπωρινό μεσημέρι και μιλήσαμε για τα σχέδιά της:

«Γεννήθηκα στην περιοχή αυτή και έζησα όλη μου τη ζωή. Ξέρω μέχρι το τελευταίο πετραδάκι. Όταν ο συμμαθητής και αργότερα συμφοιτητής μου Χαρούτ Σιτιλιάν μου ζήτησε να θέσω υποψηφιότητα για την εκλογική περιφέρεια αυτή, το σκέφθηκα και απάντησα θετικά».

Ποια είναι τα σχέδιά της;

«Ο Χαρούτ έχει ήδη κάνει πολλή δουλειά στην περιοχή, κι εμείς μαζί σαν μια νεανική ομάδα θα δουλέψουμε σκληρά για να αναπτύξουμε τα πάρκα μας και τις αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή. Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να αναπτύσσουν δημιουργικές δραστηριότητες και να βρίσκονται σε διαρκή σωματική κίνηση».

Η ίδια λέει ότι η εκκλησία των Αρχαγγέλων αποτελούσε πάντοτε τη βάση της κι εκεί πηγαίνει τα παιδιά της στο Σαββατιανό σχολείο. «Νιώθω μέρος αυτής της κοινωνίας και είμαι πολύ συγκινημένη που οι Ελληνες της περιοχής μου με στηρίζουν , μου κρατάνε το χέρι και μου υπόσχονται πως θα με ψηφίσουν».

Δηλώνει περήφανη Ελληνίδα, άλλωστε αποφοίτησε από το σχολείο ΣΩΚΡΑΤΗΣ γι αυτό τα ελληνικά της είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Φαίνεται επηρεασμένη πολύ από τον Ελληνα πατέρα της με καταγωγή από την Κόρινθο αλλά σέβεται και την κεμπεκιώτικη καταγωγή της από τη μητέρα της.

Τρίγλωσση, όμορφη, γελαστή η Εφη Γιάννου διεκδικεί το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου στην περιοχή Bordeaux-CartierVille . Σε κοιτάζει με εκείνο το χρυσοκάστανο βλέμμα της που έχει το χρώμα του φθινοπώρου και διεκδικεί την αποδοχή σου καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα καθήκοντα της ως μητέρας, συζύγου και πολιτικού.

Η Εφη Γιάννου είναι ένα νέο πρόσωπο γένους θηλυκού στη δημοτική πολιτική και το μέλλον της είναι μακρύ και ευοίωνο.

Καλή επιτυχία!

No comments: