Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Saturday, October 28, 2017

Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ:Γυναίκες της Ισότητας και της ΠαράδοσηςΤου Ζώη Μαρίνου
Την Πρώτη Γενική Συνέλευση του πραγματοποίησε με μεγάλη ευρυθμία το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ στην αίθουσα της "Μικρής Βουλής" της Ελληνικής Κοινότητας την περασμένη Τετάρτη. Ένα πέρασμα έκανε και ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αντικατάσταση τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου,( τα οποία είχαν αδυναμία εκπλήρωσης των καθηκόντων τους)  με τέσσερα καινούρια πρόσωπα, τα οποία είχαν συνεργασθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου μέσα από τις διάφορες επιτροπές του.
Ετσι, η Αγλαϊα Ρεβελάκη, η Νίκη Αναστασόπουλος, η Ελένη Δρακοπούλου και η Κατερίνα Μαρκάκη κατέλαβαν τις κενές θέσεις μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.
Η μεταβατική πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ Βίλλυ Φασούλα στην αναφορά της σημείωσε τις πολλαπλές δραστηριότητες του οργανισμού: έκδοση ημερολογίου με παραδοσιακές συνταγές γλυκών του κουταλιού από το Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας, εκδήλωση σε συνεργασία με το μοναστήρι για την επίδειξη γλυκών του κουταλιού από την Γερόντισσα Θέκλα, επιστημονική ημερίδα με θέμα την Οστεοπόρωση, παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου Νικόλα Παγώνη «Διηγούμαι», συμμετοχή στη συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη, συμμετοχή στην εκδήλωση για το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η Βίλλυ Φασούλα τόνισε ότι το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ πρωταγωνίστησε μαζί με την ΕΚΜΜ και το Επαρχιακό Κογκρέσο Κεμπέκ στην δημιουργία και μεταφορά του εμβληματικού γλυπτού του ‘Ελληνα Μετανάστη το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργο Χουλιαρά.
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Ιουστίνη Φραγκούλη ανέφερε ότι από το συνολικό ποσόν του εράνου, το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ έφερε στο ταμείο  $101.000, ενώ τα μέλη του συγκέντρωσαν τις πρώτες χορηγίες για την προκαταβολή περί τη δημιουργία του έργου. Η ίδια είπε ότι το Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Ελληνικού Μουσείου ή ορόφου σε πολυπολιτισμικό Μουσείο του Μόντρεαλ, το οποίο εξήγγειλε ο δήμαρχος Ντενί Κοντέρ.
Η πρόεδρος της ΓΣ ευχαρίστησε την ταμία Μαρία Αργυρόπουλος για την εξαιρετική δουλειά στην τήρηση των λογιστικών του ΛΕΜ, ενώ ευχαριστίες απευθύνθηκαν στον ορκωτό λογιστή Πόλ Καματερό για τον απολογισμό του παρελθόντος οικονομικού έτους και τον προϋπολογισμό για το επόμενο λογιστικό έτος που προσέφερε probono. Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αργύρης επεξεργάσθηκε τους εσωτερικούς κανονισμούς του οργανισμού probono.
Η Ιουστίνη Φραγκούλη αναφέρθηκε στο Χριστουγεννιάτικο εορτασμό του ΛΕΜ, που θα γίνει στο εστιατόριο «Πειραιάς» στις 10 Δεκεμβρίου μετά τις 5μ.μ. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο νέος πρέσβης του Καναδά στην Οττάβα Δημήτρης Αζεμόπουλος.
H Δήμητρα Αργυρόπουλος κράτησε τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης

Η εκτελεστική επιτροπή του ΛΕΜ είναι η εξής:
Villy Fasoula, interim president
Melpa Kamateros, A vice –president
Matina Bisbikos-Priftakis, B vice-president
Justine Frangouli-Argyris, General Secretary
Dimitra Argyropoulos, Secretary
Maria Pachigiannis-Argyropoulos Treasurer
Artemis Karagiannidis, Assistant Treasurer
Στη συνέχεια συμπληρώθηκαν τα μέλη των επιτροπών που έχουν ως εξής:

Culinary Committee
Chair :Villy Fasoulas
Vice-chairs: Katherina Markakis,  Elizabeth Scoufaras
Silent Auction Committee
Chair: Litsa Gouvousis
Co-Chair : Maria Agrapidis

Communications and PR Committee
Chair: Justine Frangouli
Co-chair: Aglaia Revelakis, Vicky Georgiadou
Secretary: Niki Anastasopoulos

Cultural Committee
Chair: Eleni Drakopoulou
Co-chairs: Christina Ozarapoglou, Mania Samba
Events chair: Yula Kiskiras
Co-Chair: Vicky Georgiadou

Sience Committee
Chair: Dr. Stavroula Christopoulos
Vice-chair: Dr. Georgia Vriniotis

Arts and Crafts Committee
Chair: Evanthia Mourelatou
Co-chair: Pat Lianou
No comments: