ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, October 9, 2017

Συγκίνηση και 'Αρωμα Φθινοπώρου στο Γάμο της Κασσάνδρας και του Κώστα



Χτες παντρεύτηκε η Κασσάνδρα Θεοδωροκοπούλου τον εκλεκτό της καρδιάς της Κώστα Ζαγάκο σε μια τελετή που ευλόγησε με τη στεντορεία φωνή του ο π. Παναγιώτης Σαλατέλλης στο ναό των Αρχαγγέλων. Ηταν πραγματική απόλαυση το μυστήριο, που παρέπεμπε σε αυθεντικό ελληνικό γάμο.

Η Κασσάνδρα με ένα δαντελένιο νυφικό και ένα όμορφο στεφάνι στα πλούσια μαλλιά της έμοιαζε με νεράιδα των παραμυθιών. Κι ο Κώστας με το μαύρο κοστούμι του και τα αθλητικά παπούτσια του έδειξε πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση σε μια συμβατική παράσταση.

Στην πραγματικότητα και η Κασσάνδρα φορούσε στη φάση του χορού  στρασάτα αθλητικά παπούτσια συνδυάζοντας τη γυναικεία κομψότητα με την αθλητική διάσταση του Κώστα. Βεβαίως, δεν παρέλειψε να φορέσει τις όμορφες θηλυκές γόβες της στην εκκλησία και κατά την είσοδό της στην αίθουσα της δεξίωσης.

Το μπουκέτο που προσέφερε ο γαμπρός στη νύφη με πολύχρωμα λουλούδια του φθινοπώρου έδινε μια νότα διαφορετική στην εμφάνιση του ζευγαριού καθορίζοντας αυτό το πλαίσιο του ελαφρώς ασυμβίβαστου.

Η δεξίωση που ακολούθησε στο Palace Reception Hall ήταν στα φθινοπωρινά χρώματα της ανθοδέσμης και το φαγητό ήταν πλούσιο και εξαιρετικό. Η μουσική ήταν νεανική καλύπτοντας όλα τα γούστα, από ροκιές μέχρι τσάμικα και καλαματιανά.

Η αδελφή της νύφης, Ειρήνη Θεοδωρακοπούλου, και η κουμπάρα ήταν ντυμένες στα λευκά με τουαλέτα επηρεασμένη από αρχαιοελληνικό ένδυμα.

Συγκινήθηκα πολύ με το γάμο της Κασσάνδρας, διότι τη γνωρίζω από μικρό παιδί. Τη θυμάμαι με το πανέξυπνο στυλ της να θαυμάζει τις μοδάτες λεπτομέρειες της ύπαρξής μου κι έτσι αναπτύξαμε μια δική μας ιδιαίτερη επικοινωνία που μας έδεσε με τα χρόνια.

Η Κασσάνδρα είναι, εξάλλου, κόρη του Ηρακλή Θεοδωρακόπουλου και της Δανάης Σαββίδη.  Βλέποντας τον Ηρακλή ντυμένο στο όμορφο νεανικό μπλέ κοστούμι του, έμπλεω χαράς και συγκίνησης, πραγματικά γύρισα πίσω στις ωραίες διαδρομές που κάναμε μαζί μέσα από την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ο Ηρακλής αποτελεί για μένα ένα από τα εντιμότερα πλάσματα που έχω γνωρίσει στην ελληνική παροικία του Μόντρεαλ. Η δική του στήριξη και αγάπη με περιέβαλε στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής μου στο Μόντρεαλ και ποτέ ούτε μια στιγμή δεν ξεχνώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί ουσιαστική αναφορά της ύπαρξής μου στο Μόντρεαλ.

Η Δανάη , η ήρεμη δύναμη της οικογένειας,  φορούσε μακριά μαύρη τουαλέτα με χρυσό περιτύλιγμα. Τα βαθειά γαλανά μάτια της έλαμπαν από ευτυχία καθώς έβλεπε τη μικρή της κόρη να αρχίζει τον κύκλο της ζωής της .

Το ζευγάρι χόρεψε με την καρδιά του όλο το βράδυ στην πίστα,  περιστοιχισμένο από φίλες και φίλους της καρδιάς. Ο συμπέθερος Στηβ Ζαγάκος το γλέντησε κυριολεκτικά, ενώ ο Ηρακλής προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να χορέψει τα δικά του λεβέντικα ζεμπέικικα.

Ηταν ένας γάμος που με φόρτισε συγκινησιακά, ένας γάμος χωρίς ψεύτικες φιοριτούρες, αληθινός και αγαπητικός. Ηταν ένας γάμος που είχε λεβεντιά και αληθινότητα.

Να μας ζήσουν η Κασσάνδρα και ο Κώστας, να ευτυχήσουν και να κάνουν μια όμορφη οικογένεια.

Εύχομαι σύντομα να παρευρεθούμε στο γάμο της Ειρήνης μας!
Justinaki
















No comments: