ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, March 17, 2013

Η Κύπρος μπορεί να σώσει το ευρώ!


 
Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Αν η Βουλή της Κύπρου καταψηφίσει το προτεινόμενο νομοσχέδιο για κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζές της, θα φέρει την ευρωπαϊκή νομεγκλατούρα πρό των ευθυνών της. Θα αναγκάσει τους εγκέφαλους του Eurogroup να συνειδητοποιήσουν πόσο λάθος είναι η κοντόφθαλμη επιλογή της φορολόγησης των ανύποπτων καταθετών.

Αν η Κύπρος δεν ψηφίσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο θα σώσει την ευρωζώνη από την ολική καταστροφή, καθώς από τη Δευτέρα οι καταθέτες των προβληματικών  νότιων χωρών θα στήνονται στις ουρές για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τις αναξιόπιστες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο πανικός και οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για το εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης.

Αν η Κύπρος πάρει τη γενναία απόφαση να διασώσει την αξιοπρέπεια του τραπεζικού της συστήματος, τότε η μικρότερη χώρα της Ευρώπης θα έχει προσυπογράψει το όραμα του Ζαν Μονέ για μια Ενωμένη Ευρώπη.

Ισως, μια μπουνιά στο πρόσωπο της αδίστακτης Γερμανίας και της δειλής Γαλλίας να είναι η απάντηση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Ο Δαυίδ καλείται για πολλοστή φορά στην ιστορία να νικήσει το Γολιάθ!
Για περισσότερες πτυχές στο δράμα της Κύπρου και της ευρωζώνης ΕΔΩ

No comments: