ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, March 15, 2013

O μίτος της Ελ Ντοράντο



Σχετικά με τις εξορύξεις της εταιρείας Ελ Ντοράντο στη Χαλκιδική γίνεται μεγάλος θόρυβος, τόσο από τους κατοίκους της περιοχής όσο και από ορισμένα κόμματα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η εταιρεία Ελ Ντοράντο εξ όσων έχουν περιέλθει στην αντίληψή μου έχει δεσμευθεί να μην χρησιμοποιήσει κυάνιο για την εξόρυξη του μεταλλεύματος στις Σκουριές Χαλκιδικής και αλλαχού, όπου έχει αγοράσει μεταλλεία χρυσού.

Ο κίνδυνος προέρχεται από την επεξεργασία του μεταλλεύματος, η οποία περιέχει έκχυση αρσενικού. Και ναι μεν το αρσενικό στερεοποείται και ως απόβλητο τοποθετείται κάτω από το έδαφος, αλλά αυτός είναι ο μέγιστος κίνδυνος. Με το πέρασμα του χρόνου και την πτώση βροχής το αρσενικό μπορεί να μετατραπεί πάλι σε υγρό στοιχείο και να φτάσει στους ποταμούς και τις λίμνες καταστρέφοντας τον υδροφόρο ορίζοντα της Χαλκιδικής.

Ισως η οργανωμένη τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική αντί να οργανώνει μόνο διαμαρτυρίες, ίσως θα πρέπει να προσλάβει έγκριτους μεταλλειολόγους, που θα κάνουν μια έγκυρη μελέτη.

Ισως τότε μπορούν να πούν στην Ελ Ντοράντο να  μεταφέρει το μετάλλευμα αλλού για επεξεργασία.

Για περισσότερα ΕΔΩ

No comments: