ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, December 26, 2013

Χριστούγεννα της Οικειότητας


Αν με ρωτήσεις τί σημαίνουν Χριστούγεννα εδώ στην ξένη,  θα σου πώ. Συγκέντρωση οικείων προσώπων με αφορμή τη Γέννηση του Χριστού που ταπεινώθηκε γεννηθείς σε φάτνη αλόγων, εκείνος ο Βασιλεύς των Ουρανών, η προσδοκία του ανθρώπινου γένους.

Με αυτό το φόντο και τη νοσταλγία στα υπέρτατα ύψη για μέρες παλιές κι αγαπημένες , γιορτάσαμε αυτά τα Χριστούγεννα του Σωτήριου Ετους 2013.

Η νύχτα των Χριστουγέννων άρχισε με μια μοναδική έκπληξη. Ο αγαπημένος μας φίλος Γιώργος Γιαννέλης με τα αγόρια του, τον Ιωνα και τον Φίλιππο, μας χτύπησαν απρόσμενα την πόρτα και μας τραγούδησαν τα κάλαντα συνοδεία βιολιού. Ο Φίλιππος έπαιζε βιολί , ο Ιωνας τραγουδούσε κι εμείς απογειωθήκαμε για τις στιγμές που παρέπεμπαν στην Ελλάδα.

Η παραμονή εκτελέσθηκε στο σπιτικό μας με λίγους φίλους και το μαγείρεμα της πατροπαράδοτης γαλοπούλας, που βγήκε νοστιμότατη. Η παρέα εξελίχθηκε υπέροχα , οι φίλοι μας έδεσαν μεταξύ τους, το κλίμα έγινε μοναδικό μετά τις σαμπάνιες και τα κρασάκια. Τα δώρα έφεραν χαρά στους παρευρισκόμενους, ένα μικρό δείγμα αγάπης και αναμνήσεων...

Η ημέρα των Χριστουγέννων πέρασε πανηγυρικά στο σπίτι της Μαίρης Καραμάνος-Τσατσούλης, που είναι η αδελφή μου εδώ στο Μόντρεαλ. Ευτύχησα να τη συναντήσω μέσω των μοναχογιών μας, του Αλεξ και του Μάικλ. Τα αγόρια μας μεγάλωσαν μαζί βίους παράλληλους.

Εκεί, λοιπόν, βρεθήκαμε χθες ανάμεσα σε ένα οικογενειακό πλήθος 21 ατόμων, που συναποτελούνταν από τα αδέλφια του Νίκου Τσατσούλη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Το μενού ήταν τόσο πλούσιο, που δεν προλαβαίνω να το αναφέρω, θέλω σελίδες ολόκληρες. Η Μαίρη έψησε μια υπέροχη τραγανή γαλοπούλα κι εγώ ένα κομμάτι αρνί ρολό. Φέτος, οι συνθήκες του χιονιού δεν επέτρεψαν να πάμε στον Ελληνα χασάπη να πάρουμε το παραδοσιακό μπούτι κι έτσι μείναμε αμανάτι με την αμερικανιά.

Πάντως, περάσαμε υπέροχα, ανταλλάξαμε ευχές και δώρα με τους φίλους μας, ζήσαμε στιγμές αγαπητικής οικειότητας. Και του Χρόνου λατρεμένοι μας φίλοι! Πάντα υγιείς και καλόκαρδοι όλοι μας!

 
 
 Η Μαίρη και ο Νίκος είναι οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες των Χριστουγέννων μας
 Η οικογένεια στο σπίτι την Παραμονή
 Η Μάιρη έφερε πάλι στη ζωή μου το άρωμα της Μαίριλυν
 Τραπέζι γιορτινό κι αγαπημένο. Αριστερά: Η Λωράνς, ο Αλεξ, ο Νίκος Δαμιανάκης, ο Πάρις Πέτρου, ο πρέσβης Βαγγέλης Δαμιανάκης, ο Τεντ, η υπογράφουσα, η Μάνια Σαμπά και η Ρίτσα Δαμιανάκη
 Αγοράκια με γαντάκια
 Κάλαντα από το Φίλιππο και τον Ιωνα
 Μην ενθουσιάζεσαι με τη μπλούζα Πάρι, είναι για άλλον
 Με τον σεφ Νίκο Τσατσούλη
 Η ΄πρώτη υπογραφή για τα Ψηλά Τακούνια έπεσε προς τιμήν του Τεντ
 Σκουφάκι και κασκόλ για το αγόρι
 Αδελφούλες
 Κασκόλ για τον Πρίγκηπα
 Η παρέα των καλάντων: Τεντ, Ιων, Τζουστινάκι, Φίλιππος, Γιώργος και Λωράνς
 Η Μαίρη με τον πολύτιμο μοναχογιό της Μάικλ
 Η γαλοπούλα μου
 Τα αδελφια Τσατσούλη: Νίκος, Τόνυ, Τζόν και Τζίμμης
 Ο Νίκος Δαμιανάκης γουστάρει τη γραβάτα του
 Η Αμάντα ανάμεσα στον ξάδελφό της Μάικλ και το θείο της Νίκο
 Η Μάνια λάτρεψε την εσάρπα της
 Το πιό αγαπητικό δώρο από τη σίστερ


 Τα αδέλφια, Μάικλ και Αλεξ
 Τρυφερό στιγμιότυπο μαμάς και γιού

 Η Ρίτσα ήταν το μοντέλο μας

Με τον σύζυγό της
 Τζουστινάκι, Αλεξ, Λωράνς
Με τους άντρες της καρδιάς μου

2 comments:

Μηθυμναίος said...

Πάντα τέτοια, πάντα χαρές με ανθρώπους δικούς σας, συγγενείς και φίλους και πάντα στη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτικού!

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Justine's Blog said...

Γλυκέ μου Στράτο,
Είμαι σίγουρη πως κι εσείς θα ζήσατε ανάλογες στιγμές στο σπιτικό σας. Νάστε καλά με τα παιδιά και εγγόνια. Καλή και δημιουργική χρονιά! Απο το χιονισμένο Μοντρεάλ με την αγάπη μας