ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, June 12, 2011

Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες στη Νέα Αγγλία

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Με τίτλο Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Νέα Αγγλία» (Greek Orthodox Churches of New England) κυκλοφόρησε από τη Μητρόπολη Βοστώνης μια πολυτελής έκδοση εικαστικού βιβλίου, όπου καταγράφονται όλες οι Ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Νέας Αγγλίας με την ξεχωριστή της ιστορία η καθεμία.

Την ιστορική έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο οποίος αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα: «Γιατί θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την Ιστορία της Μητρόπολής μας και των Κοινοτήτων μας»

Ο λογιότατος πατήρ Γεώργιος Δράγας έχει γράψει τη λεπτομερή ιστορία της Μητρόπολης Βοστώνης, αναφέροντας τους εκκλησιαστικούς ηγέτες της μέσα στην πορεία των χρόνων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνεται ειδική μνεία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, που αποτελεί το φυτώριο των νέων Ορθόδοξων θεολόγων και ιερέων στις ΗΠΑ με έδρα το Μπρουκλάιν της Μασαχουσέτης.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Βοστώνης κ. Μεθοδίου να δημιουργήσει τη «Φιλοξένεια», ένα σπίτι αφιερωμένο στη φιλοξενία νοσούντων, που φθάνουν από την Ελλάδα για θεραπευτική αγωγή. Το «Κέντρο Πίστης και Κληρονομιάς του Αγίου Μεθοδοδίου» αποτελεί επίσης μια σπουδαία δραστηριότητα της Μητρόπολης.

Μια αναλυτική περιήγηση στους Ελληνορθόδοξους ναούς και τις Κοινότητες ανά το Κονέκτικατ, το Μέιν, τη Μασαχουσέτη , το Νιού Χαμσάιαρ, το Ρόουντ Αϊλαντ και το Βερμόντ,δίνει το στίγμα της πλήθουσας ελληνικής παροικίας που τηρεί πιστά τις θρησκευτικές παραδόσεις της στη Νέα Αγγλία.

Τέλος, η έκδοση περιέχει πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό των ναών και των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Βοστώνης, αφήνοντας στον αναγνώστη την ικανοποίηση για την εικαστική περιήγηση στους ελληνορθόδοξους θησαυρούς της Νέας Αγγλίας.

Η έκδοση «Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Νέα Αγγλία» (Greek Orthodox Churches of New England) της Μητρόπολης Βοστώνης χορηγήθηκε από το ζεύγος των ευεργετών Μάργκος και Γεωργίου Μπεχράκη.

No comments: