ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, December 2, 2011

Τρείς αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι


Μπορεί να είμαι μόνιμος κάτοικος του εκδοτικού οίκου Ψυχογιός (η σχέση έχει περάσει σε επίπεδο σχέσης αίματος), αλλά στην εκδοτκή αγορά έχω τις προτιμήσεις μου με κριτήρια την ποιότητα των εκδοτικών οίκων αλλά και τους συγγραφείς που εκδίδουν.

Θα ξεκινήσω λοιπόν τα bookmarks μου από τις εκδόσεις Αρμός  , που είναι ένας ειδικά προσανατολισμένος εκδοτικός οίκος (κυρίως ψυχολογία, θεολογία) , καθώς στη φαρέτρα του έχει τον εξαιρετικό ιερωμένο-ψυχίατρο π. Θεόφιλο Φάρο (λατρεύω όλα τα βιβλία του κι εκείνη την άνεσή του να περνάει από το πνεύμα, στο σώμα, στην ψυχή!), το παιδικό μου φίλο, επίσης ιερωμένο ψυχίατρο π. Βασίλη Θερμό, το πολιτικό βιβλίο του φίλου μου δημοσιογράφου Ακη Κοσώνα «Πείραμα» και δύο πρώτα μυθιστορήματα του αγαπημένου Νισύριου λογοτέχνη Νίκου Διακογιάννη «Τέρρα Αμμου» και «Καθρέφτες στο Χώμα».

Θα προχωρήσω στις εκδόσεις Καλέντης, όπου υπάρχει ένα χαμόγελο και μια ζεστασιά πίσω από κάθε έκδοση, μια αγάπη ειδικά προορισμένη για το συγγραφέα και το βιβλίο του. Η λατρεμένη τρυφερή συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη έχει σπίτι της τον Καλέντη, πολλοί σπουδαίοι γάλλοι μεταφρασμένοι συγγραφείς, ο Νίκος Διακογιάννης με το πρόσφατο έργο του «Ο ϋπνος των Αγαλμάτων». Τώρα προστίθεται στην παρέα η βελούδινη γραφή της Ελένης Γκίκα με το μυθιστόρημα «Η Γυναίκα της Βορινής Κουζίνας» και «Το Μυστικό της Μαγικής Τσαγιέρας»

Και θα καταλήξω στις εκδόσεις «Ινδικτος» , που παρά την κρίση των καιρών επιμένουν ποιοτικά. Σ΄αυτούς τους δεινούς καιρούς ο κυρ Μανουήλ επανέρχεται στην αγορά με μεταφράσεις έργων του Ντοστογιέφσκι, προλογισμένων απο εξαιρετικούς ανθρώπους της λογοτεχνίας. Με τα γνωστά βυζαντινόστροφα βιβλία του και με το ανατρεπτικό παιδικό βιβλίο της Μαίρης Σάββα-Ρουμπάτη «Κολλημένος με την Οθόνη».

Λατρεύω τους εκδοτικούς οίκους-μπουτίκ που είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα όνειρα των εκδοτών και των συγγραφέων τους!

Τζουστινάκι

4 comments:

paramythou said...

Εχεις απόλυτο δίκιο γενναιόδωρη και ακριβοδίκαιη Τζαστίν.
Η ποιότητα είναι δύσκολος στόχος την εποχή της κρίσης. Ομως όσοι είναι ταγμένοι δεν πρέπει να χάνουν το στόχο τους, για δεν θα μας μείνει τίποτε πια.
Και το έχουμε τόσο ανάγκη !

Justine's Blog said...

Παραμυθένια μου,
Ισως όμως η ποιότητ να κάνει τη διαφορά για όλους μας στους δύσκολους καιρούς της κρίσης.
Σ΄αγαπώ, σου τόχω πεί; Αν όχι, σου το ξαναφωνάζω μακρόθεν

Eleni Gika said...

Ιουστινάκι μου γλυκό και γενναιόδωρο... δεν βρίσκω λόγια για να σε ευχαριστήσω!

Justine's Blog said...

Το λιγότερο που μπορούσα να γράψω για τρείς εκδοτικούς οίκους, στους οποίους υποκλίνομαι, γιατί διαλέγουν τους καλύτερους και εκδίδουν τα καλύτερα έργα, γιατί στεγάζουν τους πολύτιμους Φίλους μου.
Σε φιλώ (δεν σε κολλάω γιατί είσαι κι εσύ συναχωμένη!)